foto

David Ogden Stiers

  • nar. 31.10.1942 (74 let)
    Peoria, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Ogden Stiers, celým jménem David Allen Ogden Stiers, se narodil 31. října 1942 ve městě Peoria, ve státě Illinois, USA. Měří 193 cm, je svobodný a bezdětný. Svou hereckou kariéru začal v Severní Kalifornii. Promoval na vysoké škole: Severní vysoká Evženská škola, ve městě Eugen, v Oregonu. Pak se přestěhoval do New Yorku, zde začal studovat drama.

Na svém kontě má přes sto filmů a seriálů – M*A*S*H (1977-83), role: major MUDr. Charles Emerson Winchester III. (chirurg) na dvou epizodách se podílel jako režisér (podílel se i na dokumentech, týkajíce se seriálu M*A*S*H), PERRY MASON (1986-1988), CHARLIEHO ANDÍLCI (1976), 3x se objevil i v seriálu TO JE VRAŽDA, NAPSALA (1984), MATLOCK (1984, 1986), DOKTOR HOLLYWOOD (1991). Svůj hlas propůjčuje i kresleným postavám, hlavně k filmům od Walta Disneye. Do menších rolí ho často ve svých filmech obsazuje režisér Woody Allen.

Na divadle dostává samé dramatické role, třeba v Kalifornském Shakespearském festivalu, jako jsou Král Lear, Richard III., Polonius a plno dalších. Je nadšený fanoušek vážné hudby, dokonce dirigoval přes 70 orchestrálních těles (kapel), většinou symfonické, např. Yaquina Chamber Orchestra.

Za svůj výkon v seriálu M*A*S*H obdržel tři nominace na cenu EMMY. I když je David Ogden Stiers už statný šedesátník, stále se jeho filmografie každým rokem rozrůstá... Žije v Beverly Hills v Los Angeles.

Jaroslav "krib" Lopour

Herecká filmografie

Filmy

2017 Neil Stryker and the Tyrant of Time
The Joneses Unplugged (TV film)
2011 Hoodwinked Too! Hood vs. Evil
2008 Vánoce na draka
2006 Leroy & Stitch (TV film)
2005 Karcoolka
Lilo a Stitch 2: Stitch má mouchy
Pooh's Heffalump Halloween Movie
2004 Cable Beach (TV film)
Cat That Looked at a King, The
Miláček třídy
2003 Batman: Záhada Batwoman
Stitch! Film
2002 Lilo & Stitch
Mrtvá zóna
2001 Assistant, The
Atlantida: Tajemná říše
Food for Thought (TV film)
Majestic
Městečko Black River (TV film)
Mickeyho kouzelné Vánoce
Prokletí žlutozeleného škorpióna
Supersvůdníci
To je vražda, napsala: Konečně na svobodě (TV film)
1999 The Stand-In
1998 Kráska a zvíře: Kráska v kouzelném světě
Krippendorfův kmen
Pocahontas 2: Cesta domů
1997 Justice League of America (TV film)
Kráska a Zvíře: Kouzelné Vánoce
Vetřelec 007
Z džungle do džungle
1996 Tváří ke své minulosti (TV film)
Všichni říkají: Miluji tě
Zvoník u Matky Boží
1995 Lháři
Mocná Afrodité
Pocahontas
Steal Big, Steal Little
1994 Tajemství minulosti (TV film)
Velký závod
1993 Křivé obvinění (TV film)
Taking Liberty
1992 Mastergate (TV film)
Poslední z kmene (TV film)
1991 American Eyes (TV film)
Doktor Hollywood
Kráska a zvíře
Manželka, matka, vražedkyně (TV film)
Stíny a mlha
1990 Jak zavraždit milionářku (TV film)
Kissing Place (TV film)
1989 Den první (TV film)
Final Days, The (TV film)
Final Notice (TV film)
1988 Jiná žena
Náhodný turista
Perry Mason: Případ dámy v jezeře (TV film)
Perry Mason: Případ pomstěného esa (TV film)
1987 Alamo: Třináct dní ke slávě (TV film)
J. Edgar Hoover (TV film)
Perry Mason: Případ hanebného ničemy (TV film)
Perry Mason: Případ zavražděné madam (TV film)
Perry Mason: Případ zlovolného ducha (TV film)
Perry Mason: Případ ztracené lásky (TV film)
1986 Mrs. Delafield Wants to Marry (TV film)
Perry Mason: Případ jeptišky (TV film)
Perry Mason: Případ střílejícího herce (TV film)
1985 Bad Seed, The (TV film)
Jiný život
Muž s červenou botou
Radši umřít
1984 Anatomy of an Illness (TV film)
First Olympics: Athens 1896, The (TV film)
1983 M*A*S*H: Nashledanou, sbohem a amen (TV film)
Neviňátka v cizině (TV film)
1982 Day the Bubble Burst, The (TV film)
1981 Harry's War
1980 Father Damien: The Leper Priest (TV film)
Oldest Living Graduate, The (TV film)
1979 Breaking Up Is Hard to Do (TV film)
1978 A Love Affair: The Eleanor and Lou Gehrig Story (TV film)
Detektiv ze San Franciska
Kouzlo
Sergeant Matlovich Vs. the U.S. Air Force (TV film)
1977 Ach, Bože
Kruh (TV film)
1976 Charlieho andílci (TV film)
1971 Jeď, řekl
THX 1138

TV seriály

2009 Normálka (TV seriál)
2008 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál) - a.z.
Inkvizice (S05E13) - a.z.
Duše bez těla (S05E05) - a.z.
2007 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Záchranné lano (S04E02)
Zaútočit první (S03E20)
2006 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Potomci (S03E05)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
2003 Lilo a Stitch (TV seriál)
2002 Mrtvá zóna (TV seriál)
2001 Myšmaš Kabaret (TV seriál)
2000 Učitelčin mazlíček (TV seriál)
1999 Love & Money (TV seriál)
MacArthur (TV seriál)
1998 Two Guys, a Girl and a Pizza Place (TV seriál)
1991 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Půl života (S04E22)
1986 Alf (TV seriál)
Sever a Jih II (TV seriál)
1985 Sever a Jih (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
1975 Doc (TV seriál)
1972 M*A*S*H (TV seriál)

Dokumentární

2005 Story Room: The Making of 'Lilo & Stitch', The
2004 Commanding Heights: The Battle for the World Economy (TV film)
Geeks
2002 Ansel Adams: A Documentary Film (TV film)
M*A*S*H: 30th Anniversary Reunion (TV film)
Tale as Old as Time: The Making of 'Beauty and the Beast'
2001 Jazz (TV seriál)
2000 Around the World in 72 Days (TV film)
1999 New York: A Documentary Film (TV seriál)
Race for the Superbomb (TV film)
1998 Reagan (TV film)
1996 Odyssey of Life (TV film)
1995 Murder of the Century (TV film)
1992 Earth and the American Dream - vyp.
1991 Making of Beauty and the Beast, The (TV film)
Memories of M*A*S*H (TV film)
1988 American Experience (TV seriál)
1974 Nova (TV seriál)

TV pořady

1983 Frontline (TV pořad)
1982 The 34th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 The 32nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

1972 M*A*S*H (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace