Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První případ výzkumného týmu paranormálních specialistů je situován do oblasti, která je známa tím, že v ní mimozemšťané v 80. letech často a rádi zanechávali kruhy v obilí. Tentokrát ale v kruhu nechali i mrtvého muže. Ufolog je uprostřed parného léta nalezen zamrzlý v kostce ledu. Jak dlouho byl v kontaktu s mimozemšťany z Epsilon Eridani A? A čím je tak naštval? (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jistý potenciál to má, ale vadí mi tam pár věcí. Myslel jsem si původně, že seriál bude vycházet ze skutečnosti, protože tady komunistická pobočka pro výzkum paranormálních jevů skutečně existovala a dokonce o ní existuje jeden dokumentární film. Ale dobře, smířil jsem se s tím, že divákova očekávání jsou jedna věc, a tvůrčí výpověď jiná. Jenže nechápu, proč je to tady vedené přes lacinou parodii ve stylu pubertálního humoru na chlapeckých záchodcích základní školy, ty pokusy o humor jsou opravdu chvílemi až trapné. Ani vyobrazení dvou členů StB mi hlava nebere, ale obecně ty postavy jsou neuvěřitelně ploché, bez charakteru, jen takové karikatury z vtipu pro Dikobraz. Pak mi vadí, že se to má odehrávat v době totality, a kamera se postmoderně třepe, místo aby držela styl té doby a bez klepání rámovala. Možná by mi to nevadilo tak moc, kdyby se jinak tvůrci nepokoušeli o ten retro filtr. Pak mi vadila ta věčná zelená ve skoro každém záběru a když pak běžela i v závěrečných titulcích, bolely mne už oči. Dále, jinak nic proti Cinovi, ale chtělo to sem někoho, kdo bude skutečně adekvátním protikladem Macháčkově postavě, naivní, mladý kluk, ale žádný blbec, což se obávám pan Cina neumí dost dobře zahrát a nevěřím mu jeho postavu a žel pak nefunguje ani ten důležitý vztah mezi oběma postavami. Vlastně by mne potěšilo, kdyby to celé fungovalo víc jako Blue Book, kterýžto seriál to docela okatě, ale nepřiznaně vykrádá. A málem bych zapomněl - takhle mladý předseda JZD? Takhle mladá estébačka? Ale no tak, soudruzi. ()

mnx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli to má mít úspěch, tak už proboha ne upištěnou Fialovou, které jsem většinou nerozuměl ani slovo, a která se hodí tak do infantilních hovadinek na Primě. A ani Macháček mi v té roli úplně nesed. Už teď je jasné, že vedle jiných českých komediálních scifi (anebo spíš detektivek?) se to mohle moc vyjímat nebude, ale zkusím dát ještě šanci dalšímu dílu. ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Zázrak se nekonná. Dost pomalý a omšelý...a to vážně není kompliment. Macháček je rád, že se dopachtí do konce repliky o třech větách. Charisma ta tam. Cina hraje postavu z jiného seriálu. Potěšila Lenka Termerová a Rostislav Novák, ale boužel jejich postavy moc děj neovlivily. Ta hudba to posílá za oběžnou dráhu, kde se udusíte tou zatuchlostí a neinvenčním stereotypem. ()

erpe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak prozatím průměr. Nenadchlo, neurazilo :-) Zdá se mi, že to bude další retro seriál střílící si z totalitních praktik, případně satirující "dobové nešvary, které dnes už prakticky vymizely" ;-) Myslím, že jsem najel na tu správnou vlnu a s příběhem si budeme rozumět. Nemám důvod hned s prvním dílem sejmout celý seriál, třeba ještě překvapí. V tuto chvíli to vypadá na hravé dílko, s trochou vtipování a s trochou hry na tajemno :-) Detektivka, thriller, komedie, parodie nebo nedejbože "naše Akta X", bych to teda vůbec nenazýval. Uvidíme, kam se to rozvine. Spousta děl je skvělých už jen pro to, jak jsou zahrané nebo zrežírované...zatím nic nezazářilo, ale nechme se překvapit a neplivejme hned na startu :-) ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akta X po česku? Bohužel u nás neumíme nic víc, než se pitvořit. Dobře! V České televizi si na pravidelné společné radě dramaturgických skupin sedli a řekli. „Umíme točit celkem dobré detektivky, ale zatím se nám moc nedařilo udělat dobré komedie, zkusme to prolomit. Lidé mají rádi detektivky a komedie a také filmy a seriály z doby totalitní. Tam se dá vložit spousta humorných situací. Přidáme ještě paranormální jevy a bude to třeskutě vtipné. Čím víc věcí namícháme dohromady, tím víc to bude sranda.“ - Jediný vtip, který mi přišel opravdu vtipný, byl ten s levitující puberťačkou. Měl správné načasování i zakončení. Doufám, že se k tomu nebudou v následujících dílech vracet a snažit se to nějak vysvětlovat, nebo komentovat, protože by ten jediný dobrý vtip zabili. - Hups! Viděl jsem i kus druhého dílu. Samozřejmě, že ihned začali levitaci puberťačky hloupě vysvětlovat. Zabili tím vtip i tajemno. Plaču ;(_ _ _ _ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Klubovna ufologů se nachází na fotbalovém hřišti v Třebotově u Černošic. (rakovnik)
  • Scény ze zemědělského družstva se natáčely na farmě v Opatově u Svitav. (Olík)

Reklama

Reklama