Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

strougy 

všechny recenze uživatele

Sice maličko jednostraná, přesto velice zábavná upírská akce poplatná jednoduché comicsové estetice. Veškeré detaily jsou zde tak dovedeny až ad absurdum, takže Arucard musí vypadat "cool" v každém momentě, kdy se objeví, protivníci jsou šílení až běda, zbraně větší než jejich majitelé a krev zde prolitá by zaplnila minimálně jeden, ne-li rovnou dva oceány. I přes nezajímavou hlavní zápletku a její nedotaženost a otravnou postavu Ceres, jenž do stylizace seriálu svojí až příliš standartní rolí vůbec nezapadá a její problémy mi byly zcela ukradené, jsem se tak po většinu doby slušně bavil. Slabší 4* s dodatkem, že seriál dále rozvíjející OVA mi už za další čas nestojí a s klidem na duši si ji nechám ujít. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

„Ty a tobě podobní upírci jsou jako švábi. Kdybychom vás nechali, zamořili by jste svět. Týpky jako ty nesnáším. Nemáte kousek upíří důstojnosti. Nevíte, kdo jste!“ aneb Proč jsem si tenhle seriál ihned zamilovala v kostce. Mohla bych oslavovat propracovanost postav, rudý vizuál a hudbu tak divnou, až je skvělá, ale to všechno zaujalo až při dalším shlédnutí. Tím prvním byli upíři. "Moji" upíři, tvorové tak blízcí mé vlastní představě, že jsem neodolala a všech třináct dílů si hned po dokoukání pustila znovu od začátku jen abych se ujistila, že se mi to nezdálo. Moc, důstojnost, skrytá bestialita, kapka šílenství, osobní kouzlo a jistý nadhled daný dlouhověkostí... V té záplavě brakových hrůz, akčňáren, později i slaďáren a jejich plochých/tupých/... zubatců jsou slečna Helena a, samozřejmě, Alucard důkazem, že slovo "upír" nemusí být považováno takřka za nadávku. ()

Reklama

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Jako divák anime nepolíbený musím uznat, že se mi to celkem líbilo. Sice to mělo své slabší chvilky a bohužel jsem nijak necítil s hlavními postavami. Nejlepší byl rozhodně Alucard, který mě hodně bavil. Naopak ta bývalá policistka mi tam někdy až vadila. Doufám, že Death Note se mi bude líbit více. 6/10 ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní, neatmosférické, neakční, nudné, spousta keců o ničem, bez uspokojivého závěru. Vždy, když už jsem se těšil, že veskrze nesympatičtí hrdinové umřou nepřijemnou smrtí, zjevil se jako deux ex machina všemocný Alukard, což je ta nejlevnější scénaristická berlička, a všechno během chvíle vyřešil, tedy nulová invence. Zápletka s umělými upíry by mohla být zajímavá, kdyby úplně nepopírala samotnou podstatu upírství, takže v tomto směru jsem také nespokojen. Je to ve všech směrech sračka. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa skôr priemerná záležitosť. Mám rád upírsku tématiku aj keď nie som fanúšik toho čo sa s ňou v tomto období stalo. A na Hellsinga som sa tešil ako na pekne hrôzostrašné animé pri ktorom dostanem presne to čo by som od upírskeho filmu/seriálu mal dostať. Nestalo sa tak. Aj keď som sa nenudil, celková atmosféra obmedzená len na niekoľko priestorov ma iritovala. Jediný solídny protivník sa nachádzal v posledných 4 dieloch a okrem krásnej paralele k Vladovi som akosi zostal chladným. Tým ale nehovorím že nad týmto fenoménom lámem palicu. Teším sa na samostatné časti, podstatne dlhšie, s lepšou animáciou a krvavejšou akciou, ktoré by mi teoreticky mohli vykompenzovať nedostatky v tomto seriálu. Arucard je sympoš ale jeho tam strašne málo a čo sa týka výraznejšej mytológie - tak chýbala. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)
  • Postava paladina Alexandera Andersona je založená na Edwardovi Van Sloan, ktorý hral Prof. Abrahama Van Helsinga vo filme Dracula (1931). (Flipper)
  • Seriál byl premiérově uveden přibližně o šest let dříve než poslední díl mangy, která je seriálu předlohou. (Hem.m)

Reklama

Reklama