Reklama

Reklama

Charles Castle, zoufalý z tragické smrti své milované ženy, odchází jako válečný fotograf na frontu. Po návratu je kontaktován záhadnou ženou, která umí odhalit tajemství, skryté za fotografiemi mrtvých a zavražděných - zná totiž způsob, jak se s jejich pomocí spojit se záhrobím. Od této chvíle má Charles jediný cíl - znovu se setkat se svou mrtvou ženou. Existuje však člověk, který chce otevření brány podsvětí zabránit za každou cenu... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (19)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tajemný a místy působivý snímek čerpá z událostí točících se kolem fotografie víl z Cottingley. Charles Castle se nejprve snaží podvod odhalit, pak ale propadne kouzlu fotografie a vydá se do míst, kde byla pořízena. Začne doufat, že přeci jen existuje jiný svět a víly jsou jakýmisi posly mezi nimi. Mohl by se tak konečně setkat se svojí ženou, kterou ztratil a na niž nepřestává myslet. Ben Kingsley v roli menší, ale jako vždy přesvědčivé - nekompromisní muži byli jeho parketa. Smířlivý konec se dá svým způsobem označit za šťastný. Snad jen stopáž by mohla být kratší... 3,5* ()

djcremo 

všechny recenze uživatele

Krásny fantasy príbeh o svete mimo nás ktorý si neuvedomujeme a predsa v ňom žijeme. Toľkokrát natočený príbeh o duchovnom a nadprirodzenom svete a predsa tak iný. Miestami to pôsobí skoro rozprávkovo. Troška mi tu vadili slabšie výkony hercov, ale zasa to vyrovnávala skvelá hudba a nádherný príbeh, ktorý dokáže zaujať od začiatku až do konca. A záver filmu bol taký netradičný a dokázal prekvapiť. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Do doby před sto lety stylizovaný film o muži, který ve vánici na horách ztratí manželku, s níž se pak na konci (v jiném světě?)setkává. Mezitím nastoupí na frontu a tam vidí v hospodě zrychlené i zpomalené pohyby lidí, zejména pak jakési víly, malé lidské létající a svítící bytosti.... Film na hranici fantasmagorie až kýče. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl film "Výchozí bod" a zaujal mě. "Fotograf" má dost podobné téma, kdy na začátku je vědec - skeptik, který věří jen tomu, co se dá změřit a na co se dá sáhnout. Postupem času a díky faktům však začíná měnit názor a uznává, že ne vše, co se na tomto světě děje, lze vědecky dokázat. Je to pojato poněkud pohádkověji (ti andělíčci či víly byly roztomilé). Takto vystavěné mysteriózní filmy mám rád a tento nebyl vůbec špatný. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len priemerny Mysteriozny film s Toby Stephensom. Stephensa sice povazujem za vyborneho herca- tu mal len 28 rokov - ale takymito sivymi sedivymi priemernymi filmami by v zivote neprerazil - este dobre, ze potom prisla bondovka Dnes neumirej 2002 a 1 Poirot. Ucast Gandhiho /teda pardon, Bena Kingsleyho/ tomu trochu pomohla : 60 % ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama