Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (172)

Faidra 

všechny recenze uživatele

V jednom prastarém čísle Mladého světa (komentář začíná protimluvem a bude pokračovat nonsensy), které jsem vyhrabala na půdě, odpověděl Miloslav Šimek na otázku, zda usíná při erotických filmech, že někdy usíná i při nich. Též se mi to u 9 a 1/2 týdne málem podařilo, protože přes nesporné Mickeyho charisma, zajímavou tématiku manipulace a dobře zvládnutou řemeslnou stránku filmu mi to přišlo podivně chladné a odtažité a u té proslavené scény jsem dostala takový hlad, že jsem film stopla a šla podniknout odborníky přes výživu zatracovaný půlnoční nájezd na lednici. Se zjištěním, že se zbytek domácnosti proměnil v kobylky, jak se dalo soudit ze zejícího prázdna, jsem se s nepokaženou linií a pokaženou náladou vrátila a dokoukala to. Zbytek noci mnou zmítaly vášnivé sny o těstovinách se sýrovou omáčkou, zapékaných žampionech a tvarohovém koláči s jahodami. S námi přízemními lidmi bez fantazie je to těžké. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Když prakticky dvě hodiny na něco koukáte, a pak ani nevíte, na co jste vlastně koukali. A já koukal, a nevím. Pár povedených scén nevynahradí fakt, že střihač pravděpodobně nebyl spokojený s platem, tak na sebe scény nalepil, podle toho, jak mu jaká kamera přišla pod ruku. Každopádně v době vzniku to mohlo působit jako erotická bible, jakási inspirace pro 50shades. Kim i Mickey předvedli výborné výkony, ale někdy to prostě nevyjde. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nejprofláknutější je z filmu asi scéna krmení u ledničky a pak Kimin striptýz na Cockerovo You Can Leave Your Hat On, který si s písničkou užasně sedne. Film, jehož kouzlo nespočívá ani tak ve viděném jako v tušeném, byl svého času opravdu kultem, i když tehdy spíš proto, že se v něm čekalo něco zapovězeného a brutálně nemravného, což dnes vyznívá dost usměvně. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla už před dávnými lety, ale nepamatovala jsem si, jaký je to příšerný kýč. Každý záběr je jak z reklamy, podhledy, záběry proti světlu, NY dekorativně v pozadí, zcela nesmyslná milostná scéna v dešti na schodech, zbytečně přehnaný kontrast mezi supermoderním bytem Johna a nesmyslně rustikálním interiérem (s tekoucí konvičkou) Elizabeth. Na druhé straně příběh je dobrý, nemohu se zbavit pocitu, jaký by to byl vynikající film, kdyby se jej chopil nějaký jiný řežisér. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděla, nechtěla jsem věřit svým očím (ani uším). Tahle blbost že tak čeřila vodu a tolik se o ní toho navykládalo? Přestože jsem se mockrát smála, což asi nebylo úmyslem tvůrců filmu, na dobré hodnocení za komedii to nestačí. Když ono se to bere tak smrtelně vážně! Jedna hvězda je za to, že to posloužilo jako předloha ke zparodování, tuším, že ve Žhavých výstřelech. Za to dostal ode mě hvězdu i Top Gun:-). Kdybych měla vystihnout film jedním slovem, neznám vhodnější výraz než TRAPÁRNA!....Četla jsem komentáře až po napsání svého odsudku, a považuji za nutné napsat, že jsem film viděla ještě v době jeho slávy, kdy na nás eros nejukal z každé trafiky, a přece mi připadal hloupý. Ani psychologický, ani erotický, ani drama a už vůbec ne romantický, jak je tu psáno. Plytký, naaranžovaný a fakt o ničem. A bohužel se mi nelíbí Kim Basingerová a ani Mickey Rourke, takže tam pro mě nebyl ani ten pohled na pěkné lidi. Fakt otrava, kdybych to tehdy viděla v TV, tak přepnu. Kdejaký francouzský nebo italský film na téma vztahů mi připadá lepší, vždycky i do vážného filmu nimrajícího se v lidském nitru a pitvající vztah dvou lidí propašují aspoň trošku humoru, když už ho rovnou nepojednají jako (tragi)komedii. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu Elizabeth McNeill. (Hans.)
  • Záver filmu mal vyzerať inak. Obaja "zaľúbenci" mali užiť jedovatú tabletku, ale John (Mickey Rourke) by ju na poslednú chvíľu stihol vymeniť za vitamíny. (Raccoon.city)
  • V květnu 2008 se podle Moviefone umístili Mickery Rourke a Kim Basinger v žebříčku 25. nejvíce sexy filmových párů na 1. místě. (HellFire)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama