Reklama

Reklama

Nováčci na Adamsově univerzitě, kterým ostatní nadávají do šprtů, se pod vedením Lewise a Gilberta vzbouří a vtipem a inteligencí bojují za uznání... (oficiální text distributora)

Recenze (66)

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se utlačovaní studenti rozhodli dát upřednostňovaným sportovcům pořádně na frak. Nemá to sice takovou jiskru, jak jsem čekala, ale přesto to stojí za zhlédnutí. Scéna na podiu, kdy šprti ukazují, co s tehdy moderní počítačovou technikou umí, je naprosto dokonalá. Jednoduchý film, který se perfektně hodí na sobotní odpoledne. 55% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Teen komedie z 80' let byli naprosto odlišné než ty dnešní.Byli sice naivnější a potrhlejší,naopak míň vulgárnější a míň ujetější.Pomsta šprtů odstartovala "šprťáckou" teen sérii,u které za povšimnutí ovšem stojí pouze právě tento první díl.Humoru tu zas až tolik není,nicméně o nudu se zde nejedná,je to spíš zábavný a oddechový filmeček,než potrhlá taškařice.Děj je hloupoučký,ale má spád,herci jsou vesměs sympaticky potrhlí,takže zde nevydím žádný problém,skutečně oddychovka pro úsměv na rtu. ()

Reklama

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Tak po dlouhé době sem si pustil něco staršího a musím říct, že v 80tých letech uměli točit komedie. Připravte se na homokládu s pružným oštěpem, shulenou párty šprtů a šprtek, šprtský koncert a maskovanou soulož šprta a roztleskávačky!! to vše a ještě více pokud si hned pustíte Pomstu šprtů!!! při okamžitém shlédnutí dostanete titulky navíc ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková komedie z vysokoškolského prostředí, která sice není až takový odvaz, jak by zprvu člověk očekával, nicméně několik velmi povedených humorných situací a trefných hlášek se zde najde. Krom toho má film i docela zajímavou zápletku a smysluplný příběh. Navíc banda atletů jsou fakt příkladoví tupouni, takže šprtům zde nemůžete nefandit. ()

Valkyria odpad!

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem se ani jednou nezasmála, a ani jsem se neusmála... Celou dobu jsem jen přemýšlela, pro něco takového někdo natočil? Proč takhle? A proč tomu říká komedie? Přítel si na tento film vzpomněl - když byl malý, přišel mu legrační. Bohužel, jak jde čas, ani né v půlce jsme to museli vypnout, jinak by nám asi přeskočilo.. :o)))) U mě veliká slabota!!!! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (19)

  • Predstavitelia Arizonskej univerzity najprv súhlasili s tým, aby sa natáčalo v areáli ich školy. Po prečítaní scenára však povolenie na natáčanie zrušili. Nakoniec si to rozmysleli. Mnoho študentov univerzity sa vo filme objavilo ako komparzisti. (m.a.t.o.)
  • Postavu Johna Goodmana nikto vo filme neosloví menom. Jeho meno, tréner Harris, je možné vidieť iba na dverách šatne a v záverečných titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Originálny názov filmu je Revenge of the Nerds, čo sa doslovne dá preložiť ako Pomsta hlupákov. V Španielsku bežal film pod názvom La revancha de los novatos (Pomsta nováčikov), pretože pre anglické slovo "nerd" kedysi dávnejšie v španielčine neexistoval žiadny preklad. (m.a.t.o.)

Související novinky

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

17.12.2020

Herec a scenárista Seth MacFarlane (Griffinovi, Méďa) chystá z pozice výkonného producenta novou verzi klasické americké komedie Pomsta šprtů. Snímek vytvoří prostřednictvím své produkční společnosti… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama