Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
Ukázka z filmu 2

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (256)

Figu 

všechny recenze uživatele

Kdysi při jedné devítidenní dovolené jsme každý ráno snídali s Adamem a Jamiem a já žasl. Při poznávání něčeho tak chytrýho, zajímavýho, inteligentního a vzdělávajícího, ty snídaně dostaly najednou úplně jinej náboj a chutnaly líp! Celýmu jejich týmu je třeba závidět jejich životy! Denně něco zkoumat a nad něčím bádat, to svědčí nejen o radosti člověka ze života, ale především o jejich neuvěřitelným vzdělání! Jo a taky o prachách, ale každopádně to umí prodat. 85% ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem u tohoto byla nalepená pokaždé, když to bylo v televizi a milovala jsem to! Neviděla jsem to snad 14 let, o to víc mě překvapuje, že zde vidím, že se to natáčelo až do roku 2018. No budu se muset mrknout znovu na nějakou z epizod, každopádně minimálně jako dítě jsem z toho byla unesená. A fun fact na závěr, od dětství miluju batetky a nevím od kud, no už jsem si vzpomněla proč :⁠-⁠D, musíme uznat, že k němu to prostě jde. ()

Reklama

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Ačkoli seriály moc nepodporuji, tohle se mě jaksi chytlo a drží se mě to už nějaký ten pátek. Proč taky ne? Proč nezfilmovat tyto nápady, které běžně napadají zvídavou společnost, ve které žijeme? Občas se jedná o blbost ale někdy narazíme na něco, co si říkáme, jakto? Je to možné? Jamie a Adam vám to jistě vysvětlí! Takže si běžte telefonovat na benzínku, protože nálepky "zákaz telefonování" jsou zbytečné ... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku skvelo využitý potenciál poptávky ľudí po neužitočných a nadbytočných informáciach. Veď kto naozaj reálne potrebuje vedieť, či je lepšie pri páde výťahu tesne pred nárazom nadskočiť, alebo sa naopak primáčknuť k podlahe? Ale sú to presne tie "dôležitosti", ktorým málo kto odolá. Máme jednoducho radi pikošky. Časom sa však zaujímavé mýty minuli a začali sa riešiť naozaj veľké pakárny. Človek začal mať pocit, že si ich boriči už sami vymýšlali, aby mali ešte aspoň jednu sériu navyše. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Nezlobte se na mě, ale mě to jejich vyvracení mýtů, ucvochtěný doma na koleni, přijde strašně ubohý. Ti chlápci čašto nemají techniku ani rozpočet k tomu, aby nasimulovali ty správné podmínky...jejich hokus-pokusy bývají velmi odfláklé a závěry zbrklé. Kolikrát slyšíte "nepodařilo se nám nasimulovat to ani ono, ale můžeme říct, že mýtus je zbořen." No tak to pardón, plantážníci. Příklad 1: Bořiči mýtů dokazují, že střelou vypálenou ze zbraně nelze vyhodit nádrž automobilu do povětří. Mýtus zboří, aby se k němu později vrátili. V některém z dalších dílů se jim podaří rozžhavenou trasírkou zapálit benzín v nádrži. Protože už byla nádrž děravá, tak nevybuchla. Přesto po tomto pokusu dospěli k názoru, že nádrž LZE vyhodit do vzduchu. A mýtus je potvrzen. Tečka. Himl-laudón-donr-wetr! Tak snad když chci něco emipricky prokázat, budu to zkoušet tak dlouho, dokud se mi to nepovede, ne? Takže jestli tvrdíte, že lze trasírkou vyhodit nádrž do luftu, tak JÁ TO CHCI VIDĚT! (kulka imho zapálila benzín již vytékající z nádrže a ne benzín v nádrži). Příklad číslo dvě: Bořiči mýtů zkouší, zda vystřelená kulka vytvoří v trupu letadla takový podtlak, aby roztrhnul plášť. A dělají to, pitomci, na zemi ve stojícím vraku. Pak si uvědomí, že letadlo vlastně letí... a tak v některém z dalších dílů simulujou proudění vzuchu ňákým trapným větráčkem a měří podtlak v nádrži s dírou. Místo toho, aby se domluvili s jakoukoli fabrikou na testování v aerodynamický komoře. Vrcholem tohohle upachtěnýho pokusu je naložení podtalkový nádrže na korbu auta, se kterým jedou po dálnici za bežnýho provozu (!). Pochopitelně to k ničemu nevede, ovšem tihle nepříliš chytří páni můžou říct, že "mýtus je zbořen". Ehem... Sorry ale let letadla ve výšce Xkm, jehož trup je námáhán hned několika druhy proudění, za úplně jinýho tlaku a teploty ...se zkrátka nedá simulovat autem jedoucím po dálnici. Leda byste byl totální pablb. Jak jinak tohle nazvat, než smutná ukázka ryzího amatérismu? Tímhle způsobem by se dalo celkem vesele pokračovat, až by vzniknul nejdelší komentář na CSFD :) Celkově: Nízkorozpočtová, velmi diskutabilní záležitost, někdy spíš naštve, někdy zas pobaví... ale rozhodně se nejedná o takový nářez, jak by se na první pohled mohlo zdát. No jo, v mejch očích zase padnul jeden Mýtus. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (30)

  • V niektorých štátoch sa v dabingu upravujú jednotky miery či váhy (stopy, libry, palce) a podobne na metrický systém, aby mal divák lepšiu predstavu. (Greenpeacak)
  • V relácii sa kladie veľký dôraz na to, aby sa výroba výbušnín a chemické látky, z ktorých sú zložené neobjavovali. Názvy maskujú rôznou terminológiou ako sirupovitá kvapalina alebo tmavý prášok. (Greenpeacak)
  • Jamie Hyneman a Grant Imahara jsou bývalými konkurenty z pořadu BattleBots. (ČSFD)

Reklama

Reklama