Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov sa rozhodne stráviť noc strašidelnou plavbou po bažinách New Orleans. Legenda hovorí, že tam straší duch Victora Crowleyho. Victor Crowley sa narodil zdeformovaný, deti sa mu posmievali a preto bol neustále zavretý v dome. Jeho otec sa vraj raz pomiatol a rozťal mu tvár sekerou, čím ho zabil. Po tom, čo loď uviazne, sú výletníci donútení vyjsť na breh a už čoskoro zistia, že to možno nie je iba legenda, ale že sa to naozaj stalo. A možno nie úplne tak, ako im to povedal sprievodca. Je však jasné, že nie všetci sa dožijú rána. (pivo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

lamps 

všechny recenze uživatele

Dobrá jednorázovka. Viktůrek je ošklivka Katka mezi zmutovanými maniaky a všechny okolo by rád viděl rozsekané na kousky, k čemuž má hodně prostoru a je to většinou docela sranda. Jeho oběti jsou uspokojivě načrtnuty od těch naprostých debílků, přes hysterické slečinky až po pár sympaťáků, takže si kreativní mordy lze jednak užívat a jednak těm normálnějším v závěru držet palce. Je to samozřejmě buranská kravina a dialogy se nedají moc poslouchat, ale halda nadhledu, několik hodně povedených vtípků a roztomile morbidní závěr tomu pomáhají udržet si osobitou parodickou tvář a divák se prostě nenudí. 60% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mordy z rodinky lukratívnych robia s Hatched (na rozdiel od drvivej väčšiny otravných americkych teen slasherov) bezbolestne pozerateľnú záležitosť. Skombinovať šialenosť Botched, krvavosť Hatchet a nadhľad a humor Cottage, tak je to priam ideálna žánrovka. Takto žiaľ ostal každý niekde na pol ceste. 55% ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Až tolik odlehčené jsem to zase nečekala. Tyto s trapností hraničící jednostranné škváry ještě k tomu z Ameriky nejsou zrovna můj šálek kávy. Britové se osvědčili už několikrát, že mix horor-komedie jim nedělá většinou problém a u těchto žánrů se toho USA od nich bohužel moc nepřiučily. Je to asi moje chyba, že jsem si víc nezjišťovala s jakou mírou je v Hatchet ten humor a sáhla jsem po něm kvůli tomu, že jsem dostala chuť na krvák, nikoli na krvavou srandu. Asi proto srážím tolik dolů. Ovšem, děj a scénář nadmírně oplýval debilitou a kulisy byly opravdu jak vytažené z parodie. Na mě možná až moc laciná sranda bez špetky šmrncu. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamán. Po zdejších vesměs opěvných ódách jsem si představoval fakt dobrý slasher exploitation. Místo toho po lese běhal škaredý idiot. Který byl tak silný, že v pohodě odtrhl člověku končetiny jednu po druhé a tak slabý, že když do něj dívka uhodila, převrátil se (já vím, že to, jak jsem to napsal, působí úsměvně, ... ne ale tak jako ty scény). Každá scéna se škaredým vrahem byla natočena stylem "já mávnu a ty běžíš", takže mi to připadalo trochu amatérské. Proto, kdykoliv se tento pitomec objevil na scéně, nevyvolávalo to ve mně chemické reakce, které obvykle u takovýchto filmů pociťuji. Spíš by si tento komorní snímek zasloužil hvězdu jednu. Ale zase se mi líbila postava průvodce-začátečníka (ten byl fakt srandovní) a i úvod filmu mnohé sliboval. Nevím, kde se film natáčel, ale vzhledem ke karnevalu bych řekl, že v Brazílii. Takže úvod trošičku jak z filmu "Turistas". Ano, to byl příslib. Průběh byl ale trapný a konec? To snad každý horrorový režisér musí točit takovéto otevřené konce? Dvě hvězdy spíš ze soucitu a za úvod. A za toho průvodce. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po pozretí 4ého pokračovania série s Victorom Crowleyom som plánoval pozrieť si celú sériu. Lenže akosi som na ňu pozabudol a dostal sa k nej až z odstupom času a neľutujem. Adam Green totiž vytvoril hororové klišé v štýle Piatku trinásteho, Halloweenu či Tajomstva minulého leta s tým rozdielom, že celé to ladil v duchu satiry a konverzácie postáv, ich výber či samotný výber prostredia a v neposlednom rade aj Victor Crowley a jeho osud zvýrazňujú nezmyselnosť takého typu hororov. Na druhej strane práve preto ich máme radi. Skrátka tento žáner dokáže človeka vynikajúco odbremeniť od každodenných starostí a s chuťou si pri nich vyčistí myseľ. 80%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu se sešli tři slavní hororoví herci. Kane Hodder je představitel Jasona Voorheese ze série Pátek třináctého, Tony Todd je známý jako Candyman a Robert Englund se proslavil jako Freddy Kruger z hororové série Noční můra z Elm Street.  (LION-MR.T)
  • Kane Hodder na snímku spolupracoval také jako koordinátor kaskadérských scén. (LION-MR.T)
  • Ve filmu je v čase 11:43 zmiňována Marie Laveau, proslulá vúdúistka z New Orleansu, která žila v letech 1794–1881. Po ní pojmenovaná prodejna vúdúistických potřeb plus další zmínka o této osobě v pozdějším ději (v rozhovoru v autobusu) ukazuje, že vzpomínka na ni je v USA dodnes živá. (Adramelech)

Reklama

Reklama