Reklama

Reklama

VOD (1)

Už jako malý chlapec musel Augusten sledovat, jak si rodiče vůbec nerozumí, jak se hádají a jeden druhého napadají. Matka je ctižádostivá básnířka, která trpí duševní poruchou. Její manželství s Augustenovým otcem je v troskách. Časem se tedy začne scházet s velmi potřeštěným psychiatrem Dr. Finchem a syna odkládá do péče Finchovy podivínské rodiny v čele s neurotickou dcerou. S novou situací se chlapec vyrovnává po svém a své zážitky si zapisuje do deníčku. Postupně se začíná vyhýbat škole, do tajů lásky ho zasvěcuje starší muž. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, pre "otvoreného diváka", podľa tunajšieho hodnotenia si dovolím tvrdiť, že nedocenený, možno nepochopený (?). Ono to samozrejme nie je ani bohvieaké dielo, ale svoju umeleckú hodnotu nesporne má. Najviac ma bavilo pohrávanie sa s freudizmom a jeho symbolikou, niekedy mi to pripomínalo absurditu Johna Watersa (hoci umierneného). Samého by ma zaujímalo, do akej miery je príbeh reálny a čo si Burroughs trošku prikrášlil v zmysle väčšej pútavosti. Snímku neprospieva ani dĺžka (ja som pozeral 126 minútovú extended verziu), to už je fakt na pováženie. Čo mi vyslovene vadilo bol predstaviteľ hlavného (anti)hrdinu, btw totálne nepodobný skutočnému Burroughsovi..Inak zaujímavé dielko (neviem povedať či zaujímavé dobré alebo zaujímavé nič moc), preto volím alibistické hodnotenie :) ()

Dawid199 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk, který již nehledá film, který by mu co nejlépe sedl (protože na to nemá čas, chuť a má také dost výmluv) jsem rád, když v televizi najdu film, který mě alespoň trošku zaujme a vypadá alespoň krapet originálně, čímž byl zrovna tento snímek případem. Příběhově se sice podle mě jedná o dost zajímavou záležitost, párkrát jsem se i zasmál, nicméně tomu ale něco chybělo a to byl nějáký spád, něco, co by tomu dodalo takříkajíc "šťávu". Proto tedy hodnotím jako čistý průměr. ()

Reklama

Šípek 

všechny recenze uživatele

Úžasné panoptikum psychicky narušených postav, které přináší skrze obrazovku vtip, místy hořký jako pelyněk. Síla příběhu je umocňována jednak hvězdnými hereckými výkony, ale také faktem, že se jedná o skutečný příběh o rodině hlavního představitele. Závěrečná dojemná scéna na lavičce ve mě evokovala vzpomínku na Forresta Gumpa, a jestliže jemu jsem udělil čtyři hvězdy, tady musím zejména díky reálnosti komedie a skvělým hereckým výkonům ještě jednu přidat. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Film jsem hltal od začátku a dost si užíval herecké výkony. Skvělá A. Bening, nádherná E. R. Wood a výborní B. Cox, J. Cross, J. Fennes i A. Baldwin. Škoda, že neměla G. Paltrow ještě více prostoru, přesto mile překvapila. Celej film se jeví, jako magořina, která už hraničí s tím, jestli to pořád jako brát vážně, ale vážnost si to udrželo... Na konec člověk zjistí, že je to podle knihy hlavního hrdiny. Takže založeno na skutečné události. To je drsné.... Moc moc spokojený. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Příběh totálně vypatlané rodiny, který jsem asi dost možná nepobral. Nejspíš to bude tím, že sledování vyšinutých postav, nebude mým koníčkem. :-) Navíc, matka lesba, synáček gay? Co to asi může být za trhák? :-) Nene, toto není pro mě... Zajímavosti: Snímek je sice autobiografickým dílem, ale co nebylo řečeno je, že peníze, které dostal Augusten na konci filmu, prochlastal a zbytek použil na natáčení. Taky to podle toho vypadá... :-) Malá ochutnávka: "Potřebuješ vymýtače!" "A ty ho potřebuješ nacpat do prdele!" :-) 15% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Julianne Moore měla původně hrát Deirdru Burroughsovou. (formelin)
  • Scénář k filmu vznikl podle knihy napsané samotným Augustem Burroughsem. U nás vyšla pod stejným názvem, který nese film, tedy Hlava nehlava. (formelin)

Reklama

Reklama