Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Konečně nějakej českej Indiana Jones, nebo spíše Lovec pokladů. Myslím, že na první pokus to ušlo. Konečně má i Praha a celkově i ČR nějaké zfilmované záhady, ne jenom US, která jich má zfilmovaných tolik za tak krátkou historii, že pokud tam vlastníte nějakou mapu nebo dokument více než sto let, máte v rukou jistě klíč k rozluštění některé ze záhad. Kramár mě celkem pobavil a z bývalého souseda Lukavského jsem měl radost, že se ukázal (( :: ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Od školního představení na Den dětí jsem nic převratného nečekal…a viděl jsem pokus o dobrodružnou rodinnou podívanou, která má slušný námět, je sympatická snahou filmovými prostředky (i když možná místy trochu samoúčelně) narušovat „televizní prokletí“ většiny českých filmů a disponuje půvabnými představitelkami ústřední sesterské dvojice (B.Seidlová a A.Neubauerová). Zároveň je však příběh přehuštěn postavami, je v něm příliš mnoho děr, nedovysvětleností a nepravděpodobných náhod, které nezachrání ani závěrečný vizuálně efektní „průlet staletími“-působí totiž jako chatrná berlička. Pletu se, nebo vznikl film sestřihem materiálu určenému původně pro seriál? ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Tajemno pro dětského diváka, které kombinuje rudolfínskou židovskou mystiku s místopisem Prahy, přibližuje optické kouzlo dávné techniky a využívá atmosféru pražské tisícileté vody. To vše československou, urbánní indianajonesovskou formou ve filmu, který překvapivě drží dětští herci, mimo škatulku zajiskří Lukavský. Atmosféře přičinlivě pomáhá ♫ hudba, která často musí zastírat nedostatky scénáře, režie i střihu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Bohužel, podle mě je česká produkce neprávem opovrhovaná. Na tomto filmu jsem byl v kině a musím přiznat, že jsem od něj také nic nečekal. Ale dočkal jsem se svižného mixu tajemného dobrodružství a fantasy. Na českou produkci je to velmi povedené, a také myslím, že se to může rovnat světové produkci. Děj filmu je svižný a napínavý a jsou tu i dobré herecké výkony. takže mě se to moc líbilo. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Nevětší problémem Maharalu je Jandourek. Aby plně zužitkoval tajemnou atmosféru Prahy, tak tam raději neustále mrdá střihem pohledy z vrchu a jiné moderní vychytávky. Místo toho aby napsal českou variantu dětského Indiana Jonese, kopíruje americký styl příběhu-opravdu potřebujeme v dětském filmu mrtvoly, frajery jak z Matrixu a děcka co mají platební karty? Jeiným kladem je obsazení-Somr, Navrátil (ten snad nestárne), Kramár aj.Škoda, protože Maharal měl v sobě potenciál kvalitní podívané pro děti všeho věku. Takhle je to solidní průměrná záležitost, která se za pár let nebude už ani reprízovat. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Antikvariát Schwarz, ve kterém zemře jeho majitel, kterého ztvárnil Josef Somr, je skutečným antikvariátem v Praze na Betlémském náměstí. Také název antikvariátu Schwarz se shoduje se skutečností. (navabaca)
  • Ve zprávách se neustále mluví o velkých deštích a povodních, ale ve filmu je neustále slunečné počasí. (Mr.Hudson)
  • V úvodních titulcích lze rozpoznat některé z rekvizit postav z filmu. Jde o rukojeť s nožíkem Aerona Cohena (Bořivoj Navrátil), přívěsek na krk Kristýny Konečné (Barbora Seidlová), mobilní telefon její sestry Aleny (Adriana Neubauerová) či pouta a zbraň doktora Knappa (Matěj Hádek). (wokurk)

Reklama

Reklama