Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (169)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

V záplavě současných vánočních komedií jeden film vyniká (tím neříkám, že je nejlepší). Který to asi je??? Jistě, Fred Claus. Za poslední dobu jsou filmy s touto tématikou spíše průměrné a nepříliš zábavné. Fred Claus mne proto nadchl. A čím? Tak například samotným začátkem. Obával jsem se, že po tomto úvodu to dobré skončí. A neskončilo. K mému překvapení následovala skvělá zábava, ve které jsem našel spoustu vtipných scén a zaslechl spoustu vtipných hlášek. Rozhodně nejsem zklamán. Fred Claus mě pobavil. Komedii doporučuji v orig.znění. Tím získá taky pár bodíků navíc. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Dobkin je výborný režisér a vánoční atmosféra se mu fakt povedla a vyzařuje z každého záběru. Bohužel film není moc vtipný, což je u komedie trochu chyba, na druhou stranu bych ale nezatracoval scénáristy, protože je to nabité dějem a jako dobrodružný příběh to funguje docela obstojně. Děti z toho budou nadšené a asi se i budou smát víc než já. Hlavní kladem filmu je především skvělý casting, chválit sympatického Vaughna nebo slizského Spaceyho asi ani nemá cenu, ti prostě nikdy nezklamou. Dal bych normálně tři hvězdičky, je jasné že je to film spíš pro děti a nejsem úplně cílová skupina, ale na konci je scéna, která mě ostala do kolen, že jsme smál asi půl hodiny. Kurz hromadné terapie pro sourozence slavných, ve kterém vystupují skuteční sourozenci Stallone, Clinton a Baldwin je naprosto geniální nápad. Za tuto jedinou scénu přidávám čtvrtou hvězdičku. "Stephene, pust ho, to není Alec!" (bomba:) ()

Reklama

Lencha 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, co to zase bude za ptákovinu a kupodivu mě film docela bavil. Ne že bych se válela smíchy pod stolem, nebo v tom hledala nějakou hlubší myšlenku, ale Vince byl chvílema zábavnej. Působil jako rošťák a ve finále zachránil Vánoce. Sice nevím, jak bych se tvářila jako dítě, kdybych dostala obruč, ale tak když její výroba trvale nejméně času :-))) Holčičky dostaly obruče, chlapečci pálku, všichni byli spokojení (někdo více někdo méně), tradice Vánoc zůstala zachována a jede se dál:-))) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Po skvělé komedii "Nesvadbovi" jsem byl ochoten Vince Vaughna bránit za každou cenu, protože ten film se povedl. Jenže po každém dalším snímku, který jsem s ním viděl, jsem si uvědomoval, že jednou tohohle herce stačí vidět, a pak dost. Jednou jednoduše proto, že podruhé se budete divit, proč se vám vlastně líbil, poněkolikáté už ho budete rozdýchávat jenom velmi těžko. Uvědomíte si, že nemá žádný herecký rejstřík a je ještě protivnější než Sandler, protože je prostě neskutečně toporný. "Rozchod!", "Trable v ráji". "Dilema" a nakonec právě "Santa má bráchu" (píši v pořadí, v jakém jsem filmy viděl) mi jen dokázaly, že tohle opravdu není herec, který je schopný dobrých hlavních rolí a spíše se hodí pro vedlejšáky, což dokonale předvedl ve filmu "Útěk do divočiny". "Santa má bráchu" je komedie, která bude těžit z toho, že lidé milují Vánoce a milují vánoční filmy. Santa Claus je v Americe jednou z nejoblíbenějších postav, v posledních letech má stále navrch nad prezidentem. Paul Giammati je herec, kterého bych si nikdy jako Santu nepřestavil, přesto ho zvládl výborně. Vince Vaughn je jeho neurvalý bratr, který jednoduše trpí tím, že jeho bratr je tak populární. Žije obyčejný život, což mu vyhovuje. Bohužel musí dojít k tomu, že se znovu dostane do kontaktu se svým bratrem, což vede k tomu, že jen velmi těžko drží nervy na uzdě. O čem to je? No samozřejmě že o tom, jak se z hajzla stane milující bratr. Dvouhodinový film, kde je všechno dané předem. Budete chtít brečet, budete se chtít smát, ale všechno jenom proto, že takhle je to jednoduše dáno, takhle to má být. Všechno jede v zajetých kolejích, využívají se přesně takové zvraty, jaké čekáte, takže je vám i nalajnováno, kdy se máte jak chovat. Proč dávat do filmu srdce, když stačí jenom udělat něco, co tu bylo, jenom na to napasovat trochu jiný příběh a celkem velkolepý Severní pól? Člověk se ani nediví, že se vytvořila skupinka - no, možná pořádná skupina - lidí, kteří zatracují americkou tvorbu a raději se kloní k evropskému nebo japonskému filmu. Když se člověk dívá na moc filmů, prostě si musí uvědomit, jak jsou klišovité, bez nápadu a jen se snahou vydělat peníze. Kde je umění? Kde je snaha na diváka zapůsobit jinak, než jenom velkolepostí? Že by se Hollywood snažil umění zabít? Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/11/deja-vu-fred-claus-oko-dravce-penelope.html ()

Figu 

všechny recenze uživatele

"Viděl jste někdy stom vyrůstající ve stínu jiného? Je neduživý a pokřivený, protože se ohýbá a kroutí v zoufalé touze po slunečním svitu! Kdyby ten větší strom někdo prořezal, mohl by pak vyrůst i ten maličký, ale tak to v životě nechodí, mám pravdu? Všichni totiž milují ten vysoký strom, na ten jsou pyšní a ten malý vedle je jim trnem v oku! Ten malý, který odmítá růst správně. Dokud někdo nepřijde a nepokácí vysoký strom, malý se ke slunci nikdy nedostane. NADOSTANE!" Toto je pro mě osobně velmi trefná věta, která ve filmu hraje velikou roli! A s blížícím se časem Vánoc, je tento kousek geniální nalazení!!! Vince je frajer! 90% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Kostýmní oddělení spolupracovalo s firmou Levi´s a nechalo speciálně vytvořit 501 kostýmů tak, aby přesně seděly Vinci Vaughnovi. (HappySmile)
  • Clyde, kterého hrál Kevin Spacey, dostal od Santy Clause na Vánoce vytoužený Supermanův plášť. Spacey si v roce 2006 zahál Lexe Luthora ve filmu Superman se vrací. Tam má Kryptonian základnu na Severním pólu stejně Santa v tomto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama