Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští hasiči Chuck a Larry jsou už od školy ti nejlepší přátelé. Zatímco Chuck nemá vážný vztah a naplno si užívá mládeneckého života, Larry se po smrti manželky sám stará o dvě děti. Larry má kvůli rizikovému zaměstnáni uzavřenou výhodnou životní pojistku, po smrti své ženy však neurčil nového příjemce pojistky, a tak pojišťovna hrozí, že mu pojistku zruší. Larry přemýšlí, že od hasičů odejde, tíží ho myšlenka, že v případě jeho smrti nebude o děti postaráno, pak ale přichází s geniálním řešením. Uzavřou s Chuckem registrované partnerství, a pokud se s ním něco stane, bude Chuckovi vyplacena jeho životní pojistka a Chuck se pak postará o jeho děti. Jak ale přesvědčit vyšetřovatele sociální správy i okolí, že jsou Chuck a Larry homosexuálové? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (418)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďalšia psychopatická obrana homošov založená na pár humorných situáciách a Jessice Biel, na čo sa dá ešte pozerať. Sandler tam donekonečna opakuje, že jedine prijateľné slovo je gay. A pre mňa je to, kamarát, jedine buzerant. Pretože homo lobby už dosiahla takú fázu, že bežný priemerný človek sa cíti byť buzerovaný týmito ľuďmi, ktorí vytrvalo odmietajú nechať si svoj súkromný život za dverami svojich príbytkov. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V rámci Duganovi respektive Sandlerovi filmografie docela snesitelné, přesto jen stěží průměrná a nepříliš zábavná komedie, o dvou přátelích, kteří se rozhodnout pro (na oko) registrované partnerství k výpomoci jednoho z nich. Čas od času se divák pousměje, ale na dvě hodiny to je opravdu málo a nezachrání to ani Paynův scénář, který se vzhledem k podivnému tématu, dá nazvat inteligentním. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Přátelé si mají pomáhat v jakékoliv situaci. Od toho je přece máme, podají nám pomocnou ruku, poradí nám, vyslechnou nás a také se od nás nechají přesvědčit k nejrůznějším věcem. Larry se stále nedokáže vzpamatovat se smrti své ženy. Ta mu nechala na krku děti a taky je tu problém s pojistkou. Musí ji přepsat na někoho dalšího. Jako nejlepší možnost si zvolí sňátek, ale to nebude tak jednoduché. Proto Larry přesvědčí svého nejlepšího kamaráda Chucka, aby si zahráli na gaye a uzavřeli registrované partnerství. Začnou se objevovat problémy, se kterými se musí oba poprat. Chuck se zamiluje do právničky. Město je sleduje, jestli náhodou jejich sňatek nebyl fraška pro oblbnutí. Pak se objeví problémy, se kterými se musí homosexuálové vypořádat, když výjdou se svou orientací na světlo. Spousta věcí poukazuje i na to, že většina lidí se tváří tolerantně k menšinám, ale když se někdo takový objeví v jejich blízkém okolí, tak ukážou svou pravou tvář. Přesto všechno jde o velmi příjemnou komedii, která častokrát vykouzlí úsměv na rtech a pobaví. Larryho hospodyně byla pěkné číslo. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Typický Sandler a jeho humor. Infantilní a někdy až za hranicí hrubozrnosti, ale i tak to funguje. Oproti těm všem "intelektuálským" komediím (viz Zbouchnutá a tak), jsem se dost nasmál. Závěrečných 20 minut je ale pohroma. Jsem zvyklý u Sandlera na závěry s poučením doplněné tunami klišé (někdy i trochu té trapnosti). Bohužel tenhle konec je nejhorší ze všech předešlých filmů Sandlera. Škoda, jinak to by byli 4 hvězdy. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný syžet, pár dobrých fórků, spousta krásných ženských a neúnosné chvilky hrající na vážnější notu. Tohle jsou ingredience k nové komedii Adama Sandlera, kterému zde zdatně sekunduje jeho „partner“ Kevin James, jehož přednes je daleko přirozenější než oh(ř)rátý Sandlerovic humor. Najdou se však chvilky k zasmání, ale všechno stejně působí jako hrozně natahovaná a ke konci i značně trapná nuda, kterou okoření jen málokdy máloco. Z daného tématu se dal vytřískat daleko vtipnější kousek než je tento patvar, který se zastavil někde na půlce cesty a ne a ne se rozjet dál. [Přesná stopáž: 115 min] ()

Galerie (33)

Zajímavosti (15)

  • Severoamerické tržby byly 120,1 milionu dolarů, celosvětové pak 187,1 mil. (NIRO)
  • Knížka, ze které čte Chuck (Adam Sandler) dětem před spaním se jmenuje „The Puppy Who Lost His Way“. Ze stejné knihy čte učitel Billa ve filmu Billy Madison (1995). V obou filmech hraje v hlavní roli Adam Sandler. (don corleone)

Reklama

Reklama