Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tvůrci viditelně mají dost praxe ve filmovém (seriálovém) odvětví, protože seriál Heuréka je mistrovskou přehlídkou skvělé kamery, bezchybného střihu a vypiplané režie - po prvním dílu. Hlavní představitel federálního šerifa je velmi podobný našemu Langmajerovi, takže mě ani nepřekvapilo, že jej zmíněný dabuje. Těším se, na co ve městě divů narazím příště, neboť zatím mě seriál hodně překvapil a bude zde asi hodně tajemství, které je třeba odhalit... ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí 1. série musím konstatovat, že myšlenka je originální a zábavná. Z prvních pár dílů jsem byl nadšen, ale časem mi to přišlo pořád dokola...něco se pokazí, šerif svým osobitým přístupem to společně s bandou intelektuálů spraví a jede se na další díl.... Jinak herci mi sedí a jejich výkony jsou fajn. Uvidíme v druhé sérii.... Druhá série...začalo to podobně a díly šly ve stopách svých předchůdců z první série...ke konci, ale začal seriál nabírat atmosféru jaká se mi nelíbí...začal se brát moc vážně a hodně se ubralo na humoru. Šanci tomu ještě dám a uvidíme dál... Třetí sérii určitě chyběl N. Stark a to dost...na druhou stranu jsem byl velice potěšen rolí Tess, která mi vyloženě sedla a moc se mi líbila. Díly byly slabší i lepší...heurekovská klasika a těším se, že to dokoukám do konce. 4. série - už se ždímá miliónkrát vyždímané a seriál jde pomalu ale jistě do kopru....první dvě série byla sranda a teď už si to hraje pomalu na špionážní seriál...nebaví, ale dokoukám i poslední sérii. Poslední série už byla vážně navíc...ztratil se humor, který byl tak osvěžující na začátku a seriál si začal hrát na něco, co není...některé díly byly až ´strašidelné´...do toho navíc nesympatická postava Holly a na průšvih je zaděláno.... Suma sumárum...škoda, že nezůstalo u maximálně tří sérií...postupně šla kvalita seriálu dolů, ale i tak jsem rád, že jsem seriál viděl...po postavách JoJo, Zanea nebo Henryho se mi bude stýskat.... ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Všechny velkoobjemové mozky USA byly soustředěny do malého městečka Eureka, které se tímto způsobem stalo nejchytřejším městem na světě. Roztleskávačky zde vylepšují teorii chaosu, konstruktér raketových motorů odtahuje auta a o tom, co se děje v Sekci 5 je snad lepší nic nevědět. Jednoho dne se však průměrné IQ města sníží o několik bodů. Právě totiž přijel nový šerif Carter, pro kterého je sice nadlidským úkolem sečíst dva zlomky s různými jmenovateli, ale oproti ostatním obyvatelům města umí zachytit stopu zločinu a se sarkastickou hláškou na rtech ji buldočím způsobem sledovat. Od této chvíle již v poklidném městečku, ve kterém se jenom občas přemísťují lidé nebo předměty do jiných časoprostorových dimenzí, nebude nic jako dřív. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

před treti serií hodně na rozhraní, ale zatim si 3* zaslouží..a kde to vázne?..-v dějový linii, v hereckým obsazení, na který si ale začínám zvykat a v jednotlivých příbězích, který jsou někdy vážně absurdní..btw kdyby se tam děly věci, co se tam dějí, tak myslim, že by to město vypadalo úplně jinak..dost nereálný na tak reálný město..jinak by mi ta absurdita vůbec nevadila, ale pořád se na to velice rád dívám :) EDIT/: v půlce třetí série nakonec dávám 4*..tohle už se průměrů moc nedotýká.. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Super znělka, ale ani ta nezachrání technický seriál se špetkou zábavy. Město divů je zábavné, už jenom proto, že občané Heuréky jsou zvyklý na všelijaké nevysvětlitelné věci, a do toho nově příchozí, budoucí šerif, Jack Carter. Který ať chce nebo ne, bude součástí všech těch přetechnizovaných a vládou schválených pokusů. Heuréka je fajn seriál, ale už po několika dílech mne seriál přicházel v podstatě pořád stejný, i když byly zápetky prakticky originální a zajímavé, nic to neměnilo na faktu, že už v první sérii přichází omletina. Začátek to byl moc slušný, ale s přibývajícími díly už to zase tak růžové není. Zajímavá technická - seriálová revoluce s hromadou stereotypu. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (14)

  • Epizody první řady nebyly vysílány v pořadí, které pro ně původně tvůrci zamýšleli. Z tohoto důvodu lze při sledování narazit na malé nesrovnalosti a odchylky. Televize se k tomuto kroku uchýlila, jelikož chtěla zařadit lepší epizody do vysílání dříve a získat tím pro seriál další diváky. (Illuminare)
  • Natáčelo se ve městech Vancouver, Chilliwack, Surrey a Port Moody v Britské Kolumbii v Kanadě a ve filmových studiích ve Vancouveru. (Cheeker)
  • Tříhlavňová puška, kterou používá zástupkyně Lupo, je stejnou rekvizitou používanou několika různými militantními skupinami z galaxie Pegasus (např. Genii) v seriálu Stargate Atlantis. (Vacablatna)

Reklama

Reklama