Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (139)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Reservation Road bych označil jako "drama pro začátečníky". Všechno je jaksi zjednodušené, doslovné a naštěstí jsme ušetřeni scén, kdy se někdo dlouze přemýšlejíc dívá dlouze do prázdna. Formální stránka je bezchybná a Phoenix a Ruffalo ze sebe dávají všechno. Ovšem srovnávat s nejlepšími v žánru (napadá mě např. civilní Jako malé děti) se film nemůže. 70 % ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborné drama.Pro mě možná o trochu víc poutavější a osobnější,neboť jako otec ročního syna si absolutně nedokážu onu situaci z filmu představit,a to ať už v pozici Joaquina Phoenixe či Marka Ruffala.Dějově se film rozjede hned od prvních minut a pak už jen sledujeme vývoj šílené a nezávidihodné situace,do které se obě postavy dostali.Vše se odvýjí poutavě,bez hluchých míst a především bez nějakých odlehčujících kudrlinek.Reservation Road je podán skutečně lidsky a přes můj strach z tradičně "hollywoodsky" zpackaného konce se i on poměrně slušně povedl a nesklouzl do nějaké rozmělčené břečky.Za pozornost pak stojí i herecké výkony(především Mark Ruffalo je výborný),reálné a velmi sugestivně podané.Reservation Road je přímým filmem o nehodě,která prostě musí otřást s každým a o tom,jak se s následky z ní může člověk vyrovnat a mé vysoké hodnocení je právě za to,jak se s tím autoři zde,především po lidské stránce,vypořádali. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Dva otcové, kteří ve stejném okamžiku ztratily svoje životní jistoty a každý se s tím snažil nějakým způsobem vyrovnat. V tomhle případě ale nešlo o ztrátu zaměstnání nebo něco podobného, ale o daleko děsivější událost. To se nutně muselo projevit i na jejich psychickém stavu a já mohla sledovat dvě různé formy změny osobnosti , kteří pod velkým tlakem jednali pro nás možná až neadekvátně. A mně se právě ta postupná proměna jejich charakteru až do závěrečného finále moc líbila. A jestliže někomu konec nesedl, tak mně osobně ano. Joaquin Phoenix a Mark Ruffalo odvedli velmi dobrou práci v rolích otců a Terry George nám ukázal, jak je dobrý i v komornějších filmech. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Než jsem si tenhle film pustil, nevěděl jsem o něm (vyjma obsazení a režiséra) prakticky nic. A to je jenom dobře. Takže pokud jste jej neviděli, dál nedoporučuji číst!! Jeho největší slabinou je to, že jeho vrchol přijde hned na začátku. Úvodní minuty jsou doslova strhující, ale po první třetině filmu si uznávaný talent Terry George vyplýtvá všechny náboje (právníkem případu je samotný pachatel) a drama o bolestivé ztrátě syna průměrné středostavovské rodiny a o okamžiku drobné nepozornosti za volantem má tak sestupnou tendenci. Což se dá očekávat. Příliš tomu pak ani nepomáhá fakt, když skleslý otec čirou náhodou rozpozná viníka nehody, nezajde za příslušnými orgány, ale věc bere do svých rukou (údajně proto, že pachatel je právník a v téhle společnosti leccos spravedlivého nefunguje). Karty jsou v tomhle jednoduchém příběhu rozdány až překvapivě nekomplikovaně a do popředí se tlačí tíživé výčitky svědomí, vlezlá touha k odplatě nebo snaha udržet rodinu pohromadě. Nečekejte příliš nečekaných zvratů, hlavní devízou jsou herecké výkony a autentičnost. Naštěstí to celé skončí mnohem lépe, než by s látkou naložil kterýkoli jiný režisér. Právě herecky film stojí a padá na ústřední dvojici Joaquin Phoenix a Mark Ruffalo, třetí vzadu je kdysi béčková herečka Jennifer Connelly, která se vrhá do další, bolestivou ztrátou zasažené postavy. George však až příliš lopotně pracuje s emocemi, až žalostně se mu nedaří skutečně nás vtáhnout do děsivých obsesí ústředních postav. Což je minimálně škoda.. Hodně silné tři hvězdy!! ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Pohled do duší těhotných smutkem a zločinem třech postav, ztvárněných tím nejlepším, co momentálně "mladší" Hollywood nabízí. Tíha některých scén pro mne byla možná ještě nesnesitelnější než v Hotelu Rwanda. O Connelly jsem si dodnes myslel, že nezahraje tragičtější polohu než v Rekviem za sen, po několikáté mi vyráží dech. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama