Reklama

Reklama

Síla srdce je skutečný příběh britského reportéra Daniela Pearla, který byl 23. ledna 2002 unesen islamistickými teroristy v jižním Pákistánu a o měsíc později popraven. Celý svět byl šokován brutálním činem a nikdo si neuměl představit utrpení v té době šest měsíců těhotné Mariane, která do poslední chvíle věřila, že se Daniel vrátí. Příběh zachycuje celý měsíc, kdy byl Daniel nezvěstný, vyjednávání o jeho propuštění a je protkán vzpomínkami na jejich společný život. Jak může terorismus bolestně zasáhnout do života naprosto nevinnných lidí a změnit jej navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Mě osobně to nepřineslo žádný silný zážitek, ze kterého bych měl být na větvi. Je to pomalu plynoucí příběh, ve kterém bych čekal na konci pořádnou dávku emocí, místo toho se mi dostal jen konec, který byl hodně vlažný. Rozhodně znám jiné filmy, které umějí z tohoto prostředí vytáhnout víc. Za mě hodně slabota a dávám 40% :( ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh o události, která šokovala celý svět, a přesto jste ho nikdy neslyšeli. Scénář : John Orloff. Kamera : Marcel Zyskind. Jedinou opravdovou hereckou hvězdou Síly srdce je Angelina Jolie.............nadlidsky statečná žena na pokraji nervového zhroucení, v šestém měsíci těhotenství a se silným francouzským přízvukem. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Začíná a plyne zcela obyčejně, diváka se takřka nedotýkajíc. Obehraná písnička, jen další variace na téma islámských teroristů, dalo by se říci. Jenže pak přijde zvrat a v poslední půlhodině vám dojde, proč byla do filmu obsazena Angelina Jolie, a jaké že to poselství vlastně přináší. Připomíná nám, že o hrůzách té části světa, kterou se snímek zaobírá, je potřeba stále hlasitě hovořit a stále na ni upozorňovat. Mám totiž ten pocit, že jen absolutním spojenectvím celého zbytku normálně smýšlejícího světa by se podařilo toto peklo uhasit a ďábly vymítit. Zážitek z filmu by byl o to hlubší, kdyby i přes svou výjimečnost Angelina na obrazovce nepůsobila jako pupek oceánu, a kdyby její dabing ve verzi, v jaké jsem bohužel měl tu čest film vidět, byl alespoň o fous lepší než prachmizerný. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jak jsem někde četl, Daniel Pearl prý ve skutečnosti nebyl žádný svatoušek a coby novinář údajně rýpal do všeho, co se mu zdálo třeba jen trochu ožehavé, byl příliš ambiciózní a občas i arogantně umíněný. Nevím, co je na tom pravdy, ale myslím si, že takový nicnetušící Mirek Dušín, jakého nám ukazuje Síla srdce, takový naivní zvědava, který se i přes všechny novinářskou praxí nabyté zkušenosti nechá vlákat do pasti, to snad být nemohl. Pokud ano, je mi jeho ženy zpětně líto ještě o něco víc, neboť si nevzala nijak obezřetného muže, ale troubu, který se vlastně sám připravil o život. Ale zpátky k filmu. Není zrovna dobrý a bohužel je i dost jednostranný – nejvíce mi v něm chyběla reakce na to, jak zatvrzele odmítaly USA splnit požadavky únosců (nebo o jejich splnění pouze přemýšlet) a jak na to reagovala americká veřejnost. Scénář je vůbec dost podivně psaný, až se mi zdálo, že v něm úplně chybí emoce, ovšem Angelina Jolie dělá, co může a obzvlášť v závěru, kdy se dozví o manželově smrti, přehrává tak moc, až je uvěřitelná. Kromě scénáře nestojí za moc ani režie a hudba, pochválil bych jen sympatickou herečku Archie Panjabi. Dvě a půl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $9,176,787Tržby Celosvetovo $18,935,657Tržby za predaj DVD v USA $5,430,514 //počet predaných kusov 261,076║ Niekto sa tu chcel hrať na Paula Greengrassa ale nevyšlo mu to. Absolútny nezáživný priestrel. /20%/ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je adaptací knihy "A Mighty Heart: The Brave Life & Death of My Husband Danny Pearl" od Mariane Pearl. (HappySmile)
  • Film zprvu financoval Warner Brothers. Poté, co od filmu odstoupil, převzal jej Paramount Vantage (HappySmile)
  • Brad Pitt, který produkoval tento film, přišel s myšlenkou natočit příběh, když viděl na CNN rozhovor s Mariane Pearl v době, kdy probíhalo pátrání po jejím manželovi. (HappySmile)

Reklama

Reklama