Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arthur leští stoly v čínské restauraci, hraje na trombon ve školní kapele a pokukuje po chytré, veselé a nekonvenční Lile, které očividně není lhostejný. V okamžiku, kdy Arthur zkouší první nesmělé kroky romantického vztahu, se všechny dlouhodobé vztahy dospělých v jeho okolí rozpadají na kusy a vtahují ho do víru, který změní jeho život navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů, kterej nejdřív spíš připomíná nějakou telenovelu, kde se hlavně řeší vztahy. Tady je to poněkud vyhrocené, protože je to americký a aby to bylo zajímavý, tak skoro každej charakter má nějakou tu vadu či dvě. V podstatě jsou tam dvě linie - týkající se rozpadu manželství pobucha Glenna a Annie, kteří spolu mají dceru, a agresivní a pobožnej Glenn to všechno špatně nese, a druhá linie obskakuje mladýho kluka Arthura, kterej je svědkem všech těch blbejch vztahů (rodičů atd.) a kterej se seznámí s trochu divnou retro holkou a začne s ní chodit. Má to být asi kontrast mezi zničenými a novým vztahem. Nenašlo se tam nic, co by mě nějak zaujalo, kromě krásy Kate Beckinsale, OlivieThirlby a konce, ke kterýmu bylo jasný, že to dospěje. Nudil jsem se jenom trochu, ale už se na to nikdy nepodívám. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Hodně působivá emocionální ždímačka. Ze začátku někdy až moc utahané a nějak není stanoveno, kdo hraje v příběhu hlavní part. Pak se to ale nějak vytříbí a já nestačila koukat, jak se to všechno seběhlo. Všichni herci jsou výborní, nejvíc mě ale zaujal Sam Rockwell, který na sebe v poslední době upozorňuje čím dál víc. Zasněžená krajina a táhlá hudba tomu dodávají mrázivou atmosféru. Film určitě hodný pozornosti. ()

Reklama

kalap 

všechny recenze uživatele

Ano nesmierne jemný , citlivý a aj hravý film , ale nevinný ani náhodou. V kuse ničotný niemand za svoj život nedokázal nič poriadne a tak v mene Ježiša Krista urobil veľku vec a tou bola vražda bližneho svojho. Jednu chvíľu som veril, že sa stane filmový zázrak a Ježiš zoskoči z kríža a nakope ho do riti. ()

ELduderino 

všechny recenze uživatele

Sníh, mráz, smutek, post-rock, Rockwell, Angarano, ale i Beckinsale! To jsou atributy, ale zároveň i největší trumfy tohoto nezávislého snímku. Milovníci pomalejších, silných, nikam nespěchajících filmů si bezesporu přijdou na své! Další důkaz, že i v "modře" hodnocených filmech lze najít skutečný skvost. PS: Na závěr s Explosions in the Sky budu myslet ještě hodně dlouho. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Drama "ze života" o rodinných problémech, které se dle slov distributora točí kolem studenta Arthura. Jak už to tak ale ve filmech s Kate bývá, vše se točí právě kolem ní. První hodinku vesměs obyčejné, ale koukatelné drama o ženské, která má život v troskách a okolo se motá ex se sebevraždenými sklony, současný přítel který je prostě chuj a kamarád z práce, tedy Arthur. Příběhy těchhle dvou a vůbec všech postav ve filmu se více či méně proplétají a vzniká tak kolotoč plný problémů až do nečekaného zvratu v poslední půl hodince, kdy to konečně nabírá správné grády. Plus za sníh a soundtrack. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • David Gordon Green pôvodne len spolupracoval na scenári. O tri roky neskôr sa uvoľnilo miesto režiséra a producenti snímku ho požiadali, či by zároveň aj nerežíroval. (Real Tom Hardy)
  • Aj napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v malom meste v Pensylvánii, natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Nové Škótsko, konkrétne v mestách Halifax a Dartmouth. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama