Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má patrně štěstí v tom, že proces zapomínání u mne funguje naprosto spolehlivě. Mnoho let po přelouskání knihy jsem si pamatoval již jen pár nezapomenutelných záblesků a tak se mohu směle vyhnout srovnávání s tištěnou předlohou. To nic nemění na tom, že komedie je to veskrze průměrná a mnoho filmových cest k prvnímu zasunutí bylo daleko zábavnějších. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Jako malá (menší:) jsem všechny knížky Mládí v Hajzlu přečetla jedním dechem, který mi mnohdy kvůli smíchu docházel. I u filmu jsem se dost nasmála, protože jsem většinu děje z knížky stihla pozapomenout, takže všechno bylo zase 'nové' a vtipné. Ale i přes (dle mého názoru) autentické zpracování knížky, jsem měla s pár aspekty filmu problém. Hlavním problémem byla Sheeni - nejenom, že se pěkně sekli s výběrem herečky, ale ani její herecké dovednosti mi nepřišly nijak speciální - celou dobu se tvářila jako by tam byla nedobrovolně a děsně se nudila, což nudilo mě. Taky si ji z knížek pamatuju jako mnohem větší mrchu, než jakou ji udělali ve filmu:) Ostatní výběr herců je ale geniální - Nick, tatínek, Lacey, Paul a Trent obzvlášť. Celkový dojem 3,4*. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem četl v dobách mládí a masturbalin nezralých, takže mě nijak zvláště nešokovalo, když mi film neříkal ani zbla. Pak jsem však vymetl pavučiny ze spodních poliček knihovny a nakoukl do dávno čteného - a ejhle, furt mě to baví, problém bude jinde. Tvůrcovstvo to posralo až do výše Eiffelovy věže. Hvězdu přihazuji za Maru, kterou bych poměrně sadisticky přefiknul, aby měla o čem brečet. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Tak předně - nemyslím, že bylo nemožné Mládí v hajzlu natočit. Ovšem ta podoba by musela být naprosto jiná. Předně, aby byla dodržena pospolitost pubértálně definovaných postav, chtěl to neplantat všechny díly dohromady. Takhle se totiž skáče v ději jak na Václaváku při finále MS a té lehké indie-punkové atmosféře to děsně ubírá. Arteta se taky nijak nevytáhnul a kromě dvou nesedících animací převedl otrocky jen to co se po něm asi chtělo. Kupodivu jak mi z trailerů neseděl Michael Cera jako Nick, ve už to bylo lepší. Ale jeho "herectví" jednoho xichtu Youth in Revolt taky moc nepomáhá. Prostě chtělo to jít více po knize, po tom co ji dělá tak přitažlivé a ne po slepě po ději. Čekali jsme dlouho, škoda, že to čekání dopadlo takhle... I'm not going anywhere until you sink your filthy dick in this tomato. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetl, nebyl jsem tak ani přespříliš natěšen, ani jsem předem výsledek neodsuzoval. Mládí v hajzlu tak pro mě byla klasická "teenager dobývá srdce teenagerky" romantická komedie (okořeněná o postavu alter-ega). Film se nevymyká běžným standardům a jen párkrát překvapí. Kdykoliv se tak stalo, jako bych se ocitl u nějakého jiného filmu Apatowského střihu (scéna na dívčí koleji, s klavírem, s houbičkami). Michael Cera je v každém filmu stejné tintítko, nejinak je tomu tady. Jako alter-ego konečně ukazuje i něco jiného než klasického teenage geeka, ale i přesto jsem měl problémy mu jeho roli uvěřit. Ale budiž. Jedno ale filmu upřít nemůžu - donutil mě si sehnat předlohu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Keď Nick (Michael Cera) ukradne auto, jeho otec (Steve Buscemi) rozbije okno nohou a na okne zanechá stopy. O niekoľko záberov neskôr sú však stopy oveľa vyššie ako v predchádzajúcich scénach. (Arsenal83)
  • Otec Nickiho Twispta (Steve Buscemi) a později i Nick Twisp (Michael Cera) jezdí ve filmu v BMW 3 E46, ale automobil se ve filmu několikrát změní z verze před faceliftem na verzi po faceliftu a obráceně. (BanditaX)
  • Natočeno podle předlohy u nás známé jako Mládí v hajzlu od C.D. Payna. (Teodorik)

Reklama

Reklama