Reklama

Reklama

Zábavný park

  • USA Adventureland (více)
Trailer

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi neuvěřitelně dokonale sedělo. Greg Mottola ubral od třeskuté zábavy ze Superbad a připravil nám film o slastech a strastech teenagerů. Uznávám, že tempo by pro někoho možná mohlo být až příliš pomalé, ale k tomuhle filmu mi sedělo perfektně a nenudil jsem se ani vteřinu. Je to výborně napsaný, hlavně co se postav týče, celý je to dost civilně natočený, romantická linie je vynikající a humor, i když ho tu moc není, nesklouzává k trapnosti. A navíc myslím, že se v tom ledajaký divák okolo 20 let trošku najde. Aspoň já jsem se teda našel. Navíc to má výbornej oldschool soundtrack a ještě lepší obsazení. Je pravda, že takovej Jeese Eisenberg má ještě trochu rezervy, ale je docela fajn. Navíc společnost mu dělá sympatickej Ryan Reynolds, bezmála geniální Bill Hader a hlavně okouzlující Kirsten Stewart. Ta zde dokazuje, že série Stmívání je pro její talent hodně za trest. Celkově tedy hodně velké překvapení, který jsem si narámně užil. Z těch současných filmů pro mladé je to po Juno asi to nejlepší co za poslední roky vzniklo. 9/10 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Docela se divím tomu pozdvižení. Filmek působí křečovitě, trochu utahaně, nemůžu říct, že bych se u toho vyloženě nudil ale upřený pohled ve mě tento snímek opravdu nevyvolal. Staví se tu hlavně na základech s názvem Kristen Stewart, nic proti, je to pěkná a sympatická herečka, jenže její postava mi moc nesedla. Scénář bohužel nemá šťávu, drží se v klidném bezvětří a to je určitě škoda, jelikož minimální potenciál má. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jen tak tak na prumeru se drzici romanticka komedie, ktera ale nebyla ani moc romanticka, ani vtipna, navic plna ne zrovna sympatickych hercu viz. Jesse Eisenberg a Kristen Stewart. Nicmene snaha o vytvoreni 80's zabavniho parku docela vysla, spousta peknych pisnicek take (Lou Reed, Falco, The Cure..), takze ve finale ok. 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Řeší se baby, první mejdany a semtam nějaká brigádka, aby bylo za co pít. Do toho se přibalí nejeden průšvih. Režisér Mottola mě potěšil Superbadem. Zábavný park určitě lepší není, ale do vyložené ostudy má taky daleko. PS: S podivem jsem zjistil že Kristen Stewart hraje úplně stejnou roli jako v Twillight. 50% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zatímco Mottolův Superbad byl o sexu, Adventureland je o lásce. Superbad byla crazy komedie o zoufalcích, co chtěj přijít o panictví, Adventureland je realističtější (romantické) drama, kde vtipy vlastně vytváří jen postava Billa Hadera. Má také pomalejší tempo, což k tomuto civilnímu příběhu ale víc sedne. Nechápu, proč se film neodehrává dnes, ale v roce 1987, protože to ve filmu není ničím zdůvodněné. Snad to má vyvolávat nostalgii? Superbad a Adventureland stavím na stejnou úroveň. Ani jeden z těch filmů není dokonalý, ale oba spolehlivě zabaví. Kirsten je skvělá herečka a Jesse Eisenberg je také úplně v pohodě, mohl by mít víc rolí, talent na to má. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Když hlavní představitelé jedí hash brownies a posléze jezdí na autodromu, hraje v pozadí skladba „Just Like Heaven“ od The Cure z alba „Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me“. (Trajektt)
  • Kristen Stewart (Em) má na pravé ruce stejný náramek jako ve filmu Na území žen z roku 2007, ve kterém hrála Lucy. (Kyushu)
  • Režisér Greg Mottola chtěl původně natáčet ve skutečném Adventurelandu, ve kterém pracoval, ale nakonec od tohoto úmyslu odstoupil, protože se park hodně změnil. Natáčelo se v Pittsburghu, v zábavním parku známem jako Kennywood Park. (HellFire)

Reklama

Reklama