Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Zase další slátanina...K tomu zaobalená do smyslu Vánoc...Pche...Doufám, že nám Hollywood naukázal standard americké rodiny a společnosti...Možná nám chtěli ukázat, že rozvod, život na hromádce a nevázanost, je ukázkou svobody...To jo!!!...Taková kravina...No a ta americká církev?...Chápu, že v americe je možné všechno, ale když už se vysmívají manželství, tak se samozřejmě musí vysmát i tomu, který manželství stvořil - Bohu..."Čistým je všechno čisté. Ale poskvrněným a nevěřícím nic není čisté."(List Titovi 1,15)... ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Z trailerů to vypadalo jako super komedie, nakonec se z toho ale vyklubal příběh, který je docela dost přitažený za vlasy a vtipy jsou moc nucené... Sice zde spousta lidí dost nadává, že tu není ta pravá vánoční atmosféra, ale myslím, že o tom to až tak být nemělo (i když je to v názvu). Spíš o rodinných vztazích/nevztazích, což zase film některými scénkami dobře vystihl (a to i s tím přeháněním). ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První část filmu byla vtipná. Hlavně veškeré scény s bratry Barda mě spolehlivě sejmuli. No a dárky na limit 10 USD, to znám z dětsví taky, akorát že u nás byl finanční limit jen na dárky pro mě, který se posunul jen jednou a to roku 1996, když došlo k všeobecnému zdražení černých ponožek. Druhá půlka filmu je dobrá leda tak jako zvuková kulisa pro odstrašení holubů co mě sedaj na okenní parapet a klovou do něj. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že rodinné návštěvy vždycky skončí hádkou, obzvlášť, když musíte jít na 4 v jeden den. Nebylo to až tak špatný, jako vánoční film co si hraje na komedii, proč ne. Ale řekla bych jednou a nikdy víc. Opravdu nedokážu pochopit jak hlavní hrdinka dospěla za celý den k přesvědčení, že by vlastně chtěla mít děti. Já se naopak utrvdila v tom, že děti? Nikdy! Vždyť jí tam šikanovali a ona si to stejně nerozmyslela? Ze začátku jsem nechápala, proč nechtějí jet na Vánoce k rodinám, já taky nemám ráda návštěvy příbuzných (kdo má), ale je to holt povinná sebevražda aspoň jednou ročně, ale po konci tohohle filmu jsem dospěla k názoru, že kdybych měla rodinu jakou mají oba (hlavně Vincův otec a Reesina matka), taky bych radši jela na Fiji. 3* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn se snaží co mu síly stačí, jak jsme u něj zvyklí, ale Reese mě ani trošku nepřesvědčila o tom že zrovna ona by měla být tou osudovou ženou se kterou by chlap chtěl trávit celý zbytek života. Ostatní herecké obsazení je, jak už to tak bývá u vánočních komedií zvykem, best of. Vyloženě mě potěšil Robert Duvall v nejburanštější roli své kariéry. Za parádní považuju kostelní divadelní scénu, kterou ovšem opět kazí ta hrozná Reese. Docela příjemná komedoška s minimem vtipných situací, kterou jsou často dost zbytečně za hranou (například Dětský hrad nebo rvačka mezi dospělými chlapy). 45% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Seth Gordon se údajně inspiroval svou vlastní rodinou, kde dle jeho slov o Vánocích byla atmosféra velice napjatá, jeho sestra se po něm „vozila“ a nikdo nechěl jejich babičku pozvat k večeři. (žvanimírek)
  • Kvůli atmosféře byl začátek natáčení naplánován na prosinec. Hercům a štábu byla dopřána jen krátká přestávka umožňující oslavit Vánoce v rodinném kruhu. (Olík)
  • Vince Vaughn (herec, producent), Peter Billingsley (herec, výkonný producent) a Jon Favreau (herec) jsou ve skutečnosti velmi dobří přátelé. Společně se už podlíleli na několika dalších projektech. (žvanimírek)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama