Reklama

Reklama

U2 3D

(koncert)
Trailer

Unikátní projekt – první 3D záznam koncertu na světě. Film byl natočen během jihoamerického turné Vertigo skupiny U2. Neopakovatelnou atmosféru živého vystoupení legendární U2 si mohou diváci vychutnat díky vyspělé digitální technologii 3D, vícekanálovému surround zvuku a v neposlední řadě díky pulzující atmosféře turné Vertigo, které je jedním z neúspěšnějších koncertních šňůr vůbec. Cílem projektu je, jak řekl sám Bono, zprostředkovat jedinečný zážitek z živého vystoupení co nejvíce lidem. Hlavně pak mladým lidem, kteří si nemohou dovolit drahé lístky na koncert. Film slibuje novou dimezi filmového prostoru, kde se divák stane účastníkem vyprodaných koncertů U2. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát jen čtyři, protože U2 jsou už dinosauři a nejlepší léta a alba (Joshua Tree + Achtung Baby) mají dávno za sebou a formát IMAXu by se lépe hodil k extravagantním turné Zoo TV nebo PopMart, ale to by nebylo fér. Filmařsky invenční, precizní a zbytečně neexhibující záznam z několika koncertů člověka i tak zvedá ze sedačky a/nebo dojímá. Půjdu určitě ještě jednou. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

Hlavnim problem pro me neni, ze juuu tuuu je pro me jen jedna z mnoha dobrych kapel ale nevyrovnanost koncertu. Efektni nastup je zabrzden naprosto hluchou druhou tretinou, ktera asi mnohem vice rika skalnejsim fanouskum nez me. Finale ale opet slape na plne koule:)druha vytka k samotnemu technickemu pocinu...bylo to opravdu 3D..ano bylo to, ale porad to byl jen zaznam koncertu trochu plasticteji, nic vic nic min..nemel jsem pocit ze jsem v davu, diky omezenym moznostem vyuziti vsech vychytavek 3D kina se z toho stal jen plastictejsi zaznam koncertu a ne uzas nad vydobytky techniky. Takze slusny koncert, s perfektni atmosferou davoveho silenstvi ale vic nez tri to ne..juuu tuu nejsou moje srdecni zalezitost, takze jsem nebyl uplne pohlcen a vnimal jsem uvedene chyby:) ()

Reklama

bolf!k 

všechny recenze uživatele

Při zahajujícím Vertigu jsem si spokojeně vrněl pod vousy. BDay navázal, ale už to nebylo takové překvapení a ani to není takový nářez jako Vertigo. Pak navíc podle mě přišla hluchá část, na kterou se sice hezky koukalo, ale žádný užasný zážitek nepřinesla. Nakonec jsem rád, že přišli hitovky typu One a With or withou you, které přece jenom zase rozbušili moje klidné srdce do koncertových frekvencí. Celkově vzato ale nejlepší 3D film, který jsem zatím viděl. 85% ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem slov už při počátečních titulkách...ale čelist mi spadla hned u "New Year's Day" (a to snad až k podrážkám). Skutečně velkolepý zážitek. Natočit koncert v 3D byl vážně skvělý tah (s přihlédnutím na to, že U2 mají prostě dobré songy, alespoň většinu). Oceňuji zároveň jejich výdrž na takovém projektu. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

TO, co se mi odehrálo před pár hodinami před očima, se nedá popsat slovy. TO se musí vidět. A řekl bych, že nejen jednou. Od úvodní Vertigo až po Yahweh je to nářez toho největšího kalibru a neskutečné audiovizuální orgie. Vertigo naladí diváka Především pekelný triumvirát Love&Peace/SBS/Bullet má neskutečně dechberoucí atmosféru. Srdceryvná Pride a One s fanatickým jihoamerickým publikem má skutečnou šťávu a v The Fly se pak naplno ukáže potenciál 3D kina. Nezapomenutelný zážitek. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • K natáčení bylo použito zatím největší množství 3D kamer pro jeden filmový projekt. Celkem vzniklo více než 100 hodin 3D videozáznamu. (POMO)
  • Tracklist:
    01. Vertigo
    02. New Year's Day
    03. Beautiful Day
    04. Sometimes You Can’t Make It On Your Own
    05. Love And Peace Or Else
    06. Sunday Bloody Sunday
    07. Bullet The Blue Sky
    08. Miss Sarajevo
    09. Pride (In The Name Of Love)
    10. Where The Streets Have No Name
    11. One
    12. The Fly
    13. With Or Without You
    14. Yahweh (Shorty_)
  • Na největším stadionu turné v Buenos Aires, kde proběhlo nejrozsáhlejší natáčení a vzniklo značné množství filmového záznamu, vzrostl počet technických pracovníků na 140. (POMO)

Reklama

Reklama