Reklama

Reklama

Táta šampión

  • USA World's Greatest Dad (více)
Trailer

Učitel poezie a otec samoživitel zjišťuje, že věc, po které v životě nejvíce prahne, nakonec nemusí být to, co ho učiní skutečně šťastným. V této černé komedii zazářil v hlavní roli skvělý Robin Williams.  Robin Williams coby Lance Clayton, vždy snil o tom, že se stane slavným a bohatým spisovatelem. Jenže namísto toho pracuje jako učitel poezie na střední škole a jeho jediný syn Kyle (Daryl Sabara) je nesnesitelný puberťák. Lance chodí s rozkošnou učitelkou umění Claire (Alexie Gilmore), jenže ta nechce o vážném vztahu ani slyšet, natož snad veřejně přiznat, že se s Lancem schází. Jednoho dne se Lancemu přihodí podivná nehoda, která se na jednu stranu pro něj jeví jako velká tragédie, ale na stranu druhou jako životní příležitost. Náhle má na dosah všechnu slávu a bohatství, o které vždy snil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Vážně velmi pozoruhodný. Pro Robina Williamse ta role byla jako ušitá.... Otec, jež má syna, kterého zajímá jen sex, ho jednoho dne najde uškrceného při masturbaci... asi aby se nešířily pomluvy a lidé se na něj nedívali jako na někoho špatného, narafičil to tak, že spáchal sebevraždu. Napsal dopis na rozloučenou a tím vše začalo..konečně začal být jak spisovatel žádaný a tak svou lež prohluboval dál a dál. Oceňuji vážně velmi herecký výkon R.Williamse...byl naprosto bravurní. Nakonec neskončil sám, jak si myslel, ale s těmi, kteří ho chápali a které on dříve "odkopl" kvůli slávě. Nádherně smutný film. Ovšem nejsem si jistá hodnocením. Viděla bych to na 3 a půl hvězdičky. Místy jsem se trošku nudila..takže...asi proto...nepatří zase mezi ty nejlepší. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Coze?To fakt? Bob Goldthwait je on? haha...tak to je riadny u**b. Kazdopadne, prve minuty filmu boli velmi divne a mal som pocit, ze tak toto bol skutocne dost blby vyber na pokojny vianocny vecer, ale s pribudajucimi minutami sa film kristalizoval a ja som postupne zacal chapat, kam reziser a scenarista v jednej osobe snimku smeruje a bol som spokojny. Zaver a cela pointa bola vynikajuca ako cely Robin Williams. 3,5/5* ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Snaha odhalit povrchnost (americké) společnosti tak okatá a hrubá, až sama sklouzává k povrchnosti. Může to být nadsázka, může to být i promyšlený krok, vítězství nad divákem, který se ve své mysli na 99 minut stává tím, kdo pokrytectví společnosti odhalil, pochopil a vysmál se mu, ačkoliv je film vlastně o něm... Možná autoři o takového diváka nestojí. Nevím. Ale pokud tomu tak je, přijde mi to nečestné a nečisté... a jestli to tak není, pak je film levnou kritikou svého vlastního přístupu, aniž by si to uvědomoval. Zjednodušujícím fimem o určitém druhu lidské jednoduchosti. Slabé ***. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Vyborna tragikomicka zalezitost, ktora je sice uletena a priserne postavena na hlavu, ale rozhodne sa nebudete nudit. Robin Williams nam zostarol, ale jeho herecke umenie sa nastastie nevytratilo s pribudajucimi sedinami. Tento film je hlavne o tom, ze zijeme vo svete, v ktorom zazivame uspechy, ale i pady a aky velky tlak je na nas vyvijany, aby sme sa vtesnali do nejakeho stereotypu a urcitej sablony, podla ktorej sa vsetci spravame. Ale hlaska "My dad is a fucking idiot" je bohuzial odrazom dnesnej doby a nepocujeme ju len vo filmoch. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně podivná černá komedie s exceletním Robinem Williamsem v roli muže, kterýmu se v životě takřka vše se*e. Williams zde předvádí další z pro něj atypických rolí a je tím jediným proč stojí za to film dokoukat. Je zde pár povedených scén ale jako celek film příliš nezaujme a popravdě ani moc nefunguje. Ale takového Robina jste ještě neviděli a díky němu stojí za to tenhle film risknout. Navíc jsem po letech slyšel ve filmu hudbu od Queen a navíc v nejpovedenější scéně filmu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Svou premiéru si film odbyl na známém festivalu Sundance. (HellFire)
  • Režisér Bobcat Goldthwait si vo filme zahral šoféra, ktorý odviezol postavu Robina Williamsa do talk show. (Niles)
  • Režisér Bobcat Goldthwait a Geoffrey Pierson, ktorý hral riaditeľa, sa spolu predstavili už v seriáli Unhappily Ever After (1995). (Niles)

Reklama

Reklama