Reklama

Reklama

Síla lásky

  • Velká Británie Creation
Trailer

VOD (1)

Anglický přírodovědec Charles Darwin se snaží najít rovnováhu mezi svými revolučními teoriemi o evoluci a vztahem ke své zbožné manželce, jejíž víra je v rozporu s jeho prací. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Osobní krize roztažená přes celý film doprovázená přízrakem mrtvé dívenky je rozbředlá a nudná. Chápu metaforu, že smrt dcery je z hlediska vesmíru stejně tragická nebo zanedbatelná jako smrt jedné nešťastné samičky orangutana. Stejně jako smrt miliard a miliard dalších žijících organismů. Takové plýtvání, taková krutost! Jaká je na to odpověď? Když se nedá věřit v boží plán, tak nastoupila nevyhnutelná teorie přirozeného výběru. To je obhajitelné myšlenka. Ztvárněná ale rozbředle. /4. 10. 13./ ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Britové filmy umějí, né že né. A nejlépe jim to jde s kostýmními či "dobovými" filmy. Creation není výjimkou. V Hollywoodu by se asi podobný námět s podobným zpracováním neuchytil, takže děkuji za ostatní světové kinematografie nekopírující americký styl. Samotný film je plný emocí, které sice nevyždímají člověka až na kost, ale přesto přivodí nepříjemné pocity mrazení v zádech a svědění slzných kanálků. K tomu hodně pomáhá manželská dvojice na plátně i ve skutečnosti - Paul Bettany a Jennifer Connelly. Fakt, že jde o manželský pár i ve skutečnosti hodně napomáhá uvěřitelnosti jejich vztahu a vztahu k dětem. Na rodinné hodnoty se zde hraje možná o něco více, než jsem před zhlédnutím čekal, to však nic nemění na faktu, že jde o velmi příjemné rodinné drama, které dává divákovi nahlédnout pod pokličku vzniku jedné z nejdiskutovanějších knih 19. století. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Není to primárně (a ostatně ani sekundárně) o vzniku "O původu druhů", natož o Darwinovi či evoluční teorii jako takové. Je to především dobře zahrané sladkobolné filmové drama a až poté to výše zmíněné. Ze začátku nápadité ("pohádkové" vyprávěnky dcerce, koloběh života v trávě za domem) a se silným tématem, ale příliš rychle se tenhle směr utne a začne se až do úplného konce zbytečně přešlapovat na jednom sebelítostivém místě. PS: Paul "Stephen Maturin" Bettany byl pro Darwinovu roli skvělá volba, kterou obsazení jeho manželky jen umocňuje. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nikdy som sa hlbsie nezamyslal nad "pribehom" v pozadi Darwinovej evolucnej teorie a nad spolocenskymi problemami, ktore samotna Darwinova myslienka musela vyvolat. Creation mi ponukol prijemne chvile, pocas ktorych som mohol trosku pouvazovat nad vecami "medzi nebom a zemou" a pritom si aj oddychnut od dennodennych banalit. Spominany rozorvany "duch" filmu mne prave sedel a akosi mi navodzoval atmosferu, ktora by teoreticky mohla Darwina v danych casoch sprevadzat. Paul Bettany si kazdopadne zasluzi velky potlesk. ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Darwin si celý život uvědomoval co znamená jeho teorie pro vývoj víry a obklopen věřícími sváděl v sobě neustálý boj. Jít za přeludem, který mnoha lidem dává sílu, nebo se vydat cestou pravdy. Cestou která není zdaleka tak příjemná, je bez andělů, boha a všeho co podává lidem pomocnou berličku, ale je pravdivá a skutečná. Bůh s námi nemá své záměry, ale příroda se vyvíjí dle všech možných okolních vlivů. Film tento boj krásně ukazuje a jak už tomu bývá většina myslitelů a lidí, kteří se stali průkopníky, neměli nijak jednoduchý život ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama