Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Obstarožní agent 007 britské MI6 Pierce Brosnan v důchodu v jedné z hlavních rolí smutného, ale přesto výborného filmu. Už víme, že na akčního superšpióna je příliš starý, také víme, že není úplně dokonalý zpěvák, tak co s ním? A vida, přesně tyto dramatické role (jednak zde, ale také ve filmu Nezapomeň na mě) jsou mu přímo ušité na míru. I přes hrozné okolnosti musí být tím, kdo drží (nebo se alespoň snaží) držet rodinu pohromadě a prostor na vlastní truchlení jaksi nezbyl. Proto se snaží událost vytěsnit a nepřipouští si, že se něco vůbec stalo. Jeho manželka se na nehodu pro změnu příliš upnula a stává se z ní pomalu fanatický šílenec. No a zbývá už jen mladší bratr, kterému v tomhle prostředí nezbývá nic jiného, než pro uklidnění si sem tam něčeho šlehnout... Rodinka jak ze žurnálu, ale vše se mění s příchodem Carey Mulligan, která se pro ně (i když to tak velmi dlouho nevypadá) stane spásou a návratem do života. 80% ()

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Není všechno zlato, co se třpytí! Dar sice dramatem je, ale postrádá především rychlejší spád a mnohem více vypjatějších a dramatičtějších chvil, než se nám naskytlo v tomto případě. Pak není divu, že výsledkem je malinko nudnější podívaná, což je škoda, protože se z toho dalo vytřískat mnohem víc. Holt Amíci si točí podle sebe a mnohdy to neumí prodat. Námět (ač nijak neoslňují a je celkem ohraný) vykazoval slušný potenciál a psychologické profily všech zúčastněných se podařily vykreslit, ovšem vyznělo to tak nějak kostrbatě. Největším kladem je jednoznačně herecké osazenstvo. Kromě stálic Brosnana a Sarandon mě opravdu velmi, ale velmi mile překvapila vycházející britská hvězda Carey Mulligan. Zahrála opravdu výborně a navíc zde byla nehorázně sympatická! Hudba se držela v mezích žánru. Závěr? Říkám to pořád a řeknu to zase: na dramata evropského formátu to zdaleka nemá! Amíci se snaží hrát na city, ale bez většího efektu. Naštěstí jsou tady skvělí herci, kteří vynášejí toto drama do jemného nadprůměru. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak se lidé v jedné rodině s různými charaktery vypořádávají se smrtí staršího syna. Matka Susan Sarandon je psychicky labilní a neschopna přijmout fakt, že její dítě je pryč. Otec Pierce Brosnan nikdy nedával city najevo a smutek v sobě dusí snažíce se jít v životě dál. Mladší syn se vzpamatovává ze smrti, kterou moc neřeší, protože bratra neměl moc rád (bratr byl vždy v rodině na prvním místě, zatímco on jen černou ovcí) a do toho se zbavuje závislosti na drogách. Do jejich života ještě vstoupí synova těhotná dívka, která se s ním ještě ani pořádně neznala a hned otěhotněla. Role Carey Mulligan mi dost vadila, i když je to sympatická herečka. Ono přijít do truchlící rodiny s tím, že jsem těhotná s jejich mrtvým synem a jestli tedy u nich můžu žít, protože máti je blázen a po uši v dluzích. Role Aarona Johnsona je minimální (v součtu se jeho postava objeví tak na 5 minut) a tudíž si nemůžeme udělat obrázek o člověku, pro kterého rodina tolik truchlí. Jako sonda do vyrovnání se se ztrátou a smrtí pěkné. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

pěkný film o tragické smrti mladého kluka a jeho rodiny, která se s jeho smrtí nedokáže smířit, hlavně jeho matka, ale vše změní v příchodu dívky, která s ním byla v okamžiku tragédie, která nosí pod srdcem jeho dítě, jediný co mě tam vadilo, že jsem bohužel neuvěřila emocím herci Pierce Brosnan, ten bohužel nehrál nijak přesvědčivě, ačkoliv je to jinak dobrý herec, ale to je jediná chybička, která v tomto filmu je, jinak bych dala 5 hvězdiček, ale i tak to stálo za to se na tento film dívat, který byl jinak plný emocí ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nechť Vaše dítě splyne s přírodou. Ať vidí to nádherné spojení života se smrtí..... Představte si, že vám tragicky zemře 18tiletý syn a jednoho dne přijde jeho přítelkyně, že je těhotná a nemá kde být. Trápí vás vzpomínky, brečíte, hledáte odpovědi. Ale ze všeho nejvíc potřebujete čas k vyřešení mnoha problémů.... K tomuto filmu můžete utéct od svých depresí. Neudělá váš život snadnější, ale možná lepší. A zjistíte, že lepší než zacinkat zvonečkem je se vybrečet! V tomhle filmu totiž dlouho nemá nikdo dobrou náladu. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Rád nahlédnu do životních ,,sraček“ cizích lidí. 2.) Depresivní filmy potřebuju k životu jako sůl. 3.) Zajímá mě, jak to ti herci dělají, že brečí a nesmrkají? 4.) Dlouho jsem si nepobrečel. 5.) Chystám se pořádat párty s názvem: vstup v tom, co bych si na sebe nikdy nevzal. PŘÍBĚH ***** ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie prebiehalo v meste Rockland, ktoré sa nachádza v americkom štáte New York. (MikaelSVK)
  • Spisovateľka a režisérka v jednej osobe Shana Feste písala scénar tri mesiace, zatiaľ čo pracovala ako opatrovateľka v Južnej Kalifornii. (EleKtris)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2009 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno