Reklama

Reklama

Film je založen na skutečném příběhu Howarda Markse, držitele diplomu z Oxfordu, který se stal hlavním dovozcem marihuany v šedesátých letech ve Velké Británii a podařilo se mu uniknout na čas vězení tím, že předstíral, že je agent MI6. Stal se také bojovníkem za legalizaci marihuany, díky čemuž se objevil i na kandidátce do parlamentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (52)

bartias 

všechny recenze uživatele

Životopisný příběh jednoho z nejúspěšnějších britských pašeráků drog je pěkná komedie. Neuvěřitelné, absurdní ale o to veselejší zhulenecké historky ze života Howarda Markse kupodivu natočil Bernard Rose, který před skoro dvaceti lety režíroval pochmurný, depresivní horor Candyman. Rhys Ifans v roli dýchá, žije a září. Vyrovná se mu jedině David Thewlis. Scény, kdy jsou k nepoznání změnění potterovští heci (hrdinové Xenofilius Láskorád a profesor Lupin) spolu, jsou vyloženě tím nejzábavnějším z celého filmu. U vedlejších postav ale často není jasné nejen kdo, ale i co, jak a proč. Mr. Nice je vyloženě nekritický portrét. Vážné otázky neřeší. Chce jenom pobavit. A to mu jde docela dobře. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lepší pojetí příběhu a tak jsem byl velmi zklamán. Obsahově však příběh stojí za zamyšlení a hlavně za podívání. Snad někdy přijde čas na tu správnou pravdu. CITÁT - Dealer je ten kdo si toho koupí víc než vykouří. Já si toho koupil hodně, ale kurva, jak jsem to měl všechno vykouřit?!?!........ ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Život Howarda Markse byl jistě zajímavý.Tenhle film se o to také snaží,ale úplně se mu to nedaří.Svým způsobem je to životopisné komediální drama,kde první půlka je utahaná a v druhé se rozjede celkem zajímavý mix dramatických a humorných okamžiků.Pořád si ale myslím,že materiál je tak na hodinový dokument do televize(a velmi slušný) a nikoliv dvouhodinový film pro kina.Taky mi to připadá,jako když scénarista propojil pár scének jen aby to vydalo na film.David Thewlis to naštěstí trochu zachraňuje a díky němu má divák aspoň trochu pocit,že sleduje film o obchodu z drogami a ne nějaký"nezávislý,zhulený film"pro skalní příznivce.Je tu možné najít podobnost s jinými filmy("Obchodník se smrtí",nebo třeba"Chyť mě,když to dokážeš"),ale jen velmi vzdáleně.Takže trochu zajímavé to je a pár vtipných momentů se tu najde,ale nic,na co by se člověk musel hrnout do kina,neb si může v klidu počkat,až se snímek objeví v televizi. a trochu si u toho zahulit.Takže kolem a kolem dávám průměrných 50%,protože zpracování,Thewlis a hudba si to zaslouží. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná sonda do života dealerské ikony a neponaučitelného fenoménu v podobě H.Markse. Zahaleno do temně kouřové clony,s perfektní první polovinou a naprosto nudně ubíjejícím zbytkem...přepálená stopáž, nic neříkající scénář a "stereotypně zachycená jointo-hra" bez potřebného vtipu a originality... ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Jediným důvodem, proč jsem tuhle dvouhodinovou vyhulenou jízdu dokoukal až do konce, byla Chloë Sevigny. Jinak mi Howard Marks byl úplně u prdele, kdyby ho zabásli do konce života nebo ho někdo odprásk v půlce, bylo by mi to úplně u prdele taktéž. Co tohle vlastně bylo? Oslavná óda na magora, který obchodoval s drogama ve velkým? Já tohle nějak nepobírám. Divnej film o naprosto odporným individuu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (10)

  • Film měl premiéru v březnu roku 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v americkém Texasu. (Terva)
  • V roce 1996 vydal Marks svou autobiografii nazvanou „Mr. Nice“, která zůstává mezinárodním bestsellerem v oblasti literatury faktu v několika jazykových verzích. Ve vztahu ke knize Marks říká: „Skrze bezpočet rozhovorů s médii a několik veřejných čtení knihy mi bylo jasné, že hlavním důvodem, proč tolik adolescentů a vysokoškolských studentů čte a hltá knihu Mr. Nice, byla jejich frustrace zákonem zakazujícím užívání konopí a obchodování s ním. Do té doby jsem neměl představu, v jaké neuvěřitelné míře dnešní mladí lidé užívají konopí.“ (Kroup4)
  • Natáčení probíhalo ve španělském Benidormu. (Terva)

Reklama

Reklama