Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Připomíná to hodně marvelovský komiksový film, tedy jeden z těch starších (myslím, že opravdu toho Spidermana), ale nemá žádnou komiksovou předlohu. Ale vykrádačkou bych to nenazýval, prostě se Rusové pokusili natočit něco po americku. A podle mě se to docela povedlo, i když se to místy hrozně táhne a herci nejsou nejlepší. Takže palec nahoru, ale jen těsně. ()

Weider 

všechny recenze uživatele

Ruský trhák v hollywoodským stylu! Nebýt to rusky, tak bych ani neřekl, že je to ruský film. Produkce Timura Bekmambetova byla samozřejmě hned poznat. Film o ruským superhrdinovi, pár scén připomínající spider-mana, ale i přes to zpracováno originálně a kvalitně. Nechyběli ani perfektní efekty, který celý film dokonale zkrášlily. Nejlepší ruský film od doby Noční a Denní hlídky Timura Bekmambetova. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

I když nadsázku neustále nezdůrazňuje a neshazuje se vtípky, přepálená ruská „komiksovka“ se nebere vážně. Soudím tak z toho, že naivní dějovou kostrou jakoby vypadla z přelomu 80. a 90. let a přerod uťápnutého studenta v zodpovědného hrdinu nezištně pomáhajícího lidem přesně kopíruje šlépěje Petra Parkera (ten ruský jen namísto pavoučích superschopností disponuje létající Volhou). Je dobře napsaná i zrežírovaná, s přijatelnými triky a povědomými postavami, takže jakmile na tuto inspirační hru přistoupíte, nedává šanci nudit. Lepší 3* ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Trochu podobné americkému filmu Zelený sršeň, ale více pitomé a o trochu více nelogické i nepřehledné v akčních scénách. Přesto nelituji času stráveného nad tímto snímkem. Žánrové klišé je sice značné, ale funguje, což je to podstatné. Přesto ale na čtyři hvězdičky je to stále málo. I kvůli záporáku, který mě prostě nenadchl a vlastně docela i nudil. 65% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vím, že Černý blesk byla hrozná debilita. Že v něm je hromada naprosto příšerných chyb a tvůrci v příběhu kopírují snad každýho zfilmovanýho komiksovýho hrdinu z Ameriky. Jenže, i přes veškeré zhovadilosti, které film nabízí, jsem se u filmu celých 106 minut nenudil. Líbilo se mi, jak Rusáci chtěli zkusit něco svého, ale přesto zábavného a svým způsobem epického, jako točí právě Amík, když natočí třeba právě toho Spidermana nebo Iron Mana. Líbilo se mně, že i s tím málem, co měli, dokázali zahrát velkou muziku. Že herci byli neuvěřitelně fajnoví, že Jekatěrina Vilkova byla neuvěřitelně krásná. No prostě za málo peněz hodně muziky a i když to bylo chvílemi brutálně pitomé, mě to prostě celou dobu hrozně bavilo. A divil bych se, když by se Dmitrij Kiselev brzo neobjevil v Americe s větším rozpočtem a lepším příběhem. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama