Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Srbové, Albánci, Hispánci, Arabové, koks a jeden frajírek z obyčejných poměrů, co touží moc a moc najít si pevné místo mezi zlatou mládeží, za což je ochoten zaplatit jakoukoliv cenu. Nebo si to alespoň myslí. Jedním z hlavních taháků je nejednoznačnost postav, kdy nenajdete snad jednu jedinou veskrze pozitivní, což dává větší prostor k tomu, aby se člověk s některým z aktérů ztotožnil. Tomu napomáhá i výborná práce herců. Dalším je pak málo vídaná autentičnost podpořená bezchybnou kamerou a celkovou atmosférou. Jsem toho názoru, že spousta lidí si na konci řekne "Jo, tak nějak to chodí." a já jsem jeden z nich. 90% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší severan (Espinosa, Kinnaman), ktorý si pravdepodobne dláždi cestu do Hollywoodu. A prajem mu to. Gule na to má. Neskutočne drzý film s nevídanou dávkou napätia, dobrých hereckých výkonov a scenáristickej vychcanosti. Seversky chladný, ale štýlový a hlavne nepredvídateľný. Tlieskam. 80%. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cakal som drsny nekompromisny seversky film. Namiesto toho som sa dockal vlazneho, pomaleho a natolko civilneho filmu az som sa neskutocne nudil. Pritom namet je zaujimavy a ponúka dostatok prilezitosti na rozohranie napinavych situacii, ale je to podané velmi nezázivne. Joel Kinnaman ma tiez velmi sklamal. Nielenze mi je nesympaticky, ale ani ako herec sa mi nepozdava a pokial naozaj bude buducim Robocopom, tak mam z toho velke obavy. 5/10. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Dalsia skvela kriminalka zo Svedska. Snabba Cash je dalsim dokazom ze skandinavska kinematografia v poslednych rokoch hravo svojimi thrillermi prevysuje aj velky Hollywood. Pribeh je realisticky a nepredvidatelny. Herecke vykony vyborne e rezia tiez. Som zvedavy ako mozaika pribehov do seba v dalsej casti zapadne. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Seversky chladný a o to víc realistický thriller, který víc než na akci či násilí staví na typově přesné charakterizaci postav. Hlavní hrdina JW si na nákladné večírky bohatých přátel vydělává vedle studia taxikařením a různými vedlejšími melouchy. Na kontě má všehovšudy něco přes 200 švédských korun a to je dostatečný motiv přijmout nabídku svého šéfa dopravit vězně na útěku, jinak známého drogového dealera, do bezpečí. A už v tom jede! Přijímá nabídku prát peníze narkomafii! Ve své naivitě si JW myslí, že prostě snadno bude ve vatě. Jenže zákony podsvětí jsou neúprosné. Začíná drsná hra kdo z koho a jak na ty Araby, Srby, Hispánce a Albánce vyzrát. Pořekadlo "Vlk se nažral a koza zůstala celá" tady opravdu neplatí. S nadcházejícím koncem jsem měl trochu obavy jak vše dopadne, ale Švédové nejsou naštěstí Američané. Joel Kinnaman v hlavní roli studenta , kterému to pálí je výborný a ve své herecké filmografii už má i připravované pokračování Snabba Cash 2...Příjemné a hlavně neotřelé překvapení kterým mě Švédové dokázali, že stále umí dobře natočit kriminálku! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama