Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak to je sranda, protože hrubému Terkelovi pro sprosté puberťáky nebo pošahané dospěláky jsem dal stejně bonbónů, jako snovému příběhu o malé hodné holčičce, která vypráví pohádky skoro líp než moje máma. Na větší úspěch by bylo potřeba, abych byl buď já o pár let mladší anebo Malá princezna o pár let starší. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Nádhera... i když na mův vkus moc dojemný, proto nedávám plný počet. To si takhle jednou ráno pustim bednu, že s dcerkou kouknu na pohádku... Co se to děje, že od toho nemůžu odtrhnout bulvy? Při titulcích už jen zírám a chvilku se vzpamatovávám po takovém tom mrazení a po posledním titulku mi náhle bylo všechno jasný -> Directed by: Alfonso Cuarón. :-) Podobné filmy: Alenka v říši divů, Faunův labyrint. ()

Reklama

DarkoCohen 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se takhle nevžila do pohádky a zároveň si u ní tolik nepobrečela. Tento jednoduše napsaný, při tom ale nesmírně oduševnělý, příběh malé holčičky mě dostal ,,in so many levels". A. Cuarónovi by měl jeho neobyčejně užitečnou schopnost vcítit se do těch nejmenších diváků, pochopit je a následně vypodobnit jejich dětskou fantazii takto uvěřitelným způsobem, závidět nejeden dospělák. Zde to vyniká ještě o to víc, že se dětmi vysněný svět prolíná s krutou realitou. Vskutku kouzelné. 90% Btw: jak je vidět, tak nejen Cameron vidí statečné bojovníky modře;p ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Stále vzácnejšie sú chvíle, kedy pri náhodnom prepínaní TV programov narazím na niečo, čo okamžite upúta. Akékoľvek plány bokom, tento film musím dopozerať! Presne tak sa stalo pri Malej princezne. V také víkendové ráno púta všetkú pozornosť svetielkujúca skrinka, ktorá v oných stále vzácnejších chvíľach slúži ako portál do iných, magických svetov. Nadobro stratený som sa prebral až pri záverečných titulkoch a do reality naplno vrátil pri zistení, že ten "nádejný super režisér ktorého ďalšie filmy musím vidieť tiež a hneď" sa volá Alfonso Cuarón. Magické ráno! ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Je to zelené, krásně nasnímané, dokonale zahrané a čarokrásně ozvučené. Co je to? Ano, správně! Je to raný Cuarón v Hollywoodu. Pohádka pro odrostlejší, kteří ale pořád zůstali tak trochu dětmi a uchovali si umění snít. Pohádka, kde je zlo potrestáno a dobro si nakonec najde svoji cestu k zaslouženému vítězství. Malá princezna má všechny znaky kvalitního dílka, v němž se zračí upřímnost, talent a um jeho tvůrce. 7/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Některé komparzisty ze scény se ženou prodávající květiny můžete vidět i ve scéně, kdy jsou rodiče na návštěvě u děvčat ve škole. (ČSFD)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)

Reklama

Reklama