Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 219)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Netradiční a naprosto inovativní snímek z českých luhů a hájů. Bohužel byl pohřeben úděsným pokusem o herectví v podání Jiříka Mádla. Docela rušivě působila snaha generálních partnerů protlačit se za každou cenu do děje. Dále mi do školních lavic úplně nezapadali téměř třicetiletí herci. Snímek je ovšem svěží a svižný a dokonce vytasil pár vtípků. Celkově se nedovedu zbavit dojmu, že se jedná o takovou jednohubku pro zamilované a hloupé jedince. Přesto se pořád něco děje a nudou bych svůj divácký zážitek rozhodně nenazval. Pěkné 2*. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní sledovat film, jehož převážná část se natáčela ve vašem rodném městě, dokonce ve škole, kam jste čtyři roky docházeli a některé záběry sotva pár desítek metrů od vašeho bydliště. Měl bych být alespoň trochu pyšný, řeknete si. Pak vidíte film, silně průměrný, možná až podprůměrný, kdy se dostaví pouze pocit podivné nostalgie. Z vlakového nádraží udělají kulturní středisko, a učebny, ve kterých se mnoho let téměř nic nezměnilo a to téměř nic je v každém druhém (možná třetím, neměřil jsem) záběru, přičemž být nemá (plastová okna ve filmu z 80. let - wtf?). Díky bohu za Jiřího Mádla, nejlepšího českého herce mladé generace. ()

Reklama

ripo odpad!

všechny recenze uživatele

Na chate, po práci kopania kanálov som si chcel hlavne oddýchnuť. Švagor nechal bežať tento stupídny film a mne sa na viacerých miestach zdvíhal žalúdok z tých amatérskych a trápnych scénok, "zápletok" a iných zhovadilostí. Maskéra by som poslal do Antarktídy, nech mu vychladne mozog. Lebo on si zjavne myslí, že na "ostarnutie" stačí nastriekať sivú farbu na vlasy, prípadne ženám nasadiť totálne nesadnúcu parochňu a na nos strčiť okuliare. Humus. A k výkonu Mádla sa ani radšej nebudem vyjadrovať. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Český filmy už dlouho nevyhledávám, ale občas něco snesu. Probudím se včera působilo navenek jako vtipná komedie a takto to na mě i víceméně zafungovalo. Samozřejmě se najde pár vyloženě trapných scén, ale byl jsem příjemně překvapen, že jsem to tak cítil spíše výjimečně a většině vtipů jsem se smál. Mádl je teda hroznej xicht, ale zahrál to úplně v pohodě...70% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Celkem milé překvapení, jako romantický film to bylo fajn, jako komedie už to bylo slabší, málokterý vtípek vyzněl opravdu vtipně. Škoda velmi trapné scény se vsazením tiketu a já navíc nemusím Mádla (taky ta podoba s dospělým byla úchvatná), i když mu samozřejmě nemůžu upřít, že umí hrát a časový paradox mi přišel nelogický. Možná to zní jako samá kritika, ale fakt to nebyl vůbec špatný film. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Ve škole si 1. 6. 1989 Petr (Jiří Mádl) a jeho kamarád Aleš (Filip Cíl) na lavici čtou komiks „The Punisher: Od kolébky do hrobu“ zabalený do novinového papíru, ale to není možné, protože ten byl vydán až v roce 2003. Komiksová postava The Punisher vznikla v srpnu roku 1974, ale samostatná komiksová série o tomto antihrdinovi vznikla až v roce 1989 a do České republiky se dostala až okolo roku 1994... (Scaryman)
  • Ve filmu se objevují domy s barevnou fasádou, zateplením a plastovými okny, která však v roce 1989, do kterého je děj zasazen, neexistovala. (A.MacGyver)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama