Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Alexander Skarsgard a Ellen Page - dva dôvody, prečo som na snímok takmer okamžite vrhol, dokonca aj bez prečítania obsahu a priebežného skúmania ala "či ten film vôbec za zhliadnutie stojí". A či stál? Stál. Teda film. Nič iného nestálo, to by počas 116tich minút muselo byť obnažené aj ženské telo a nielen Alexova holá prdel. No, ženy sa určite potešia, o to pokoj, ja im doprajem. Čo sa príbehu týka, o originalitu niet núdze. Síce story v štýle agentka infiltrujúca určitú skupinu porušujúcu zákony tu už bola mnohokrát. Ale ekoteroristi? Spoločné nažívanie s prírodou? Izolácia od spoločnosti? Priznám sa, že táto myšlienka grínpísákov berúcich spravodlivosť do vlastných rúk ma pomerne oslovila, i keď sa osobne medzi žiadych bojovníkom proti farmaceutickým firmám neradím, hlavným hrdinom som s radosťou držal všetky palce (a nielen preto, že slečna Pageová je rozkošná a pán Skarsgard veľký sympoš). ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Myslím, že z tohoto filmu klidně mohl být kultovní snímek jedné generace. Problém, je, že člověk, který scénář napsal, zřejmě celý život sedí u kafíčka, pošňupává, pochlastává, a peníze mu na účet posílají lidi, co platili natáčení. Scénárista nemá ani tuchy, jak žijí lidé v alternativě a tak je líčí jak jinak, než jako blázny a šílence odmítající výdobytky civilizace, a vůbec jsou to protispolečenské živly. Celý film tak vyznívá jako obhajoba systému a zejména amerického konzervativismu, který hlásá "společenskou stabiltu za cenu nemalých obětí" a pod zástěrkou vlastenectví nekompromisně prosazuje zájmy vysokých finačních kruhů. Nerealistické vylíčení rebelů sráží film tak moc, že ani velmi dobří herci to nemohou zachránit. Přitom je ve filmu spousta zajímavých myšlenek podporujících argumenty rebelů. Člověku, který škodí tím, že vyleje do oceánu ropu, je nejlíp ropu nalít do baráku a farmaceutům jejich báječný lék s vedlejšími účinky do šampaňského. Účinky takových opatření by byly určitě překvapivé. Takže vcelku dobrý pokus a trapný výsledek. 60% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film má v sobě pořádnej kus pravdy ohledně kritiky mocipánů, jen je škoda, že do filmu až na Ellen byli obsazeni herci jejihcž charisma může soupeřit leda tak s charisma maďarskýho poníka. On i samotnej děj měl několik nelogik, při kterých si člověk připadá jak Vinnetou v iglů a který mu nedovolí se vcáknout do děje se vším všudy. Rozhodně to není film o napětí, ani o nějaký akci, spíš nakusuje zajímavý téma. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně silné špionážní drama na půdě ekologických radikálních aktivistů.. Výborná sonda do duše agenta, který se nechá zlomit na víru extremistů.. Křehce, citlivě a emotivně zachyceno.. Brit Marling byla výtečná.. Upřímně moc nechápu nízké hodnocení, které pravděpodobně vyplývá z očekávání diváků, kteří nejsou cílovou skupinou diváků a hledají povrchní akčárnu.. Dlouho jsem neviděla lépe režijně zvládnutý film.. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ekoskupina Východ se snaží lidem ukázat správnou cestu. No, někdy použije i řekněme neortodoxní metody, ale většinou dostáhne svého. Jenže co když je to celé vlastně jinak? Ellen Page hraje (pro mě strašně) nesympatickou postavu snad poprvé a musím říct, že je v tom sakra dobrá. Alexander Skarsgard podává svůj standartní výkon a právě oni dva jsou tím, proč stojí za to tenhle film vidět. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)
  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)
  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)

Reklama

Reklama