Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nevím, jak moc je film věrný celé kauze, ale ta ukázka honu na čarodějnice v americké puritánské společnosti vyšla na jedničku. To srovnání se Salemem, které použil představitel Damiena, není tak úplně od věci. Film sám o sobě je spíše hranou rekonstrukcí, než klasickým krimi-thrillerem, takže víc než na postavy a jejich psychologii se soustředí na průběh vyšetřování a soud. Na klasické žánrové postupy tudíž nedošlo, ale mě to přesně takhle vyhovovalo, protože vše tak nabývalo na důvěryhodnosti. Slušná práce. 80% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Napřed to mělo náběh na velmi zajímavý příběh o vyšetřování vražd třech malých kloučků. Postupně se ale tvůrci začínají utápět v naprostém zoufalství a ženou se do kouta velice nezajímavým tím jak se křečovitě až příliš se zaobírají skutečnými událostmi a tak bez špetky inovace jen papouškují až je konec naprosto nezajímavý a titulkové zakončení jak to celé dopadlo mne tak akorát nasralo. 30% za úctyhodnou první polovinu. PS: role Colina Firtha je ve filmu úplně zbytečná. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Stylem vyprávění i příběhem se Devil's Knot lehce podobá Prisoners: zmizelé děti, zoufalí rodiče, ponurá atmosféra, paranoia. Devil's Knot je nicméně natočen podle skutečného příběhu, tudíž se divákovi zvyklému na jasné a kupředu se posouvající konstrukce běžných detektivních případů může zdát, že tady se toho zas tolik neděje. Soukromý vyšetřovatel neobjevuje důkazy, které by všem ostatním unikaly, a počet podezřelých s přibývajícími minutami stoupá, spíše než aby se zužoval. Je jen na vás, zda to budete považovat za klad, nebo zápor. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zrovna tenhle příběh se dal zpracovat o dost lépe, ale na druhou stranu jsem měl po dlouhé době dobrý pocit z Reese Witherspoon, která mi většinou moc nebaví. Colin Firth je výborný jako vždy, ale tenhle film mohl být mnohem chladnější a ještě krutější. I přesto docela dobře ukazuje, jak je spravedlnost ne to, co má být, ale to, co někdo chce. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Možná nejtragičtější rekonstrukce čehosi reálnýho, jakou jsem kdy měl možnost vidět. Pátrat zde po nějaký invenci, ne-li snad přímo vizi, by totiž nemělo ani ten nejmenší smysl. Důraz se soustavně klade na ne zrovna podstatný věci, zatímco ty aspoň trochu vábný prvky zůstavaj pozadu. Okultismu se snímek dotkne jen velmi povrchní a vysloveně legrační cestou, přičemž Firthova postava vyšetřovatele má možná náběh na suverénního tahouna filmu, místo toho ale brzo mutuje do tupýho moralisty, co je ve finále vlastně kompletně nepoužitelnej. --- Vážně nehoráznym způsobem uchopená látka, do toho všeho protkaná nechutnym akcentem vesměs všech zúčastněných, a ve výsledku leda tak podprůměrnej "hranej dokument" s přespříliš výřečnýma závěrečnýma titulkama. (Za něž ale nakonec divák musí bejt jedině rád, nutno dodat.) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel v Morow, v Cartersville a v Atlantě v Georgii. (rafix)
  • Všichni tři odsouzení teenageři se museli po propuštění naučit žít mimo vězeňské zdi. "Celou noc jsem byl vzhůru. Snažil jsem se zjistit, jak funguje iPhone," řekl Echols agentuře AP. "Nejdřív mi tam vyskočilo něco o soudci Davidu Laserovi. Pak hned nějaké sprosťárny. Musím se to naučit," smál se v lobby luxusního hotelu, kde oslavoval s rodinou a lidmi, kteří ho celou dobu podporovali. (nicolcat)
  • Případ dostala na veřejnost televize HBO, která chtěla v roce 1994 natočit o domnělých vrazích dokument. Během filmování se ale ukázalo, že důkazy příliš nesedí, a tak dramaturgové scénář filmu změnili. Okamžitě se zvedla za podpory zmíněných celebrit vlna podpory. (nicolcat)

Reklama

Reklama