Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 1

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (125)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Podle me nejbarevnejsi, nejefektnejsi a koneckoncu vlastne nejlepsi Smoulove doposud. Co me trochu zmatlo, ze je to prvni samostatny cistokrevny 3D animak (kdyz nepocitam kratke filmecky jako "Smoulokoleda" [2011]) a nijak nenavazuje na polo-animovane filmy s lidskymi herci. Tohle je zkratka obdoba "Asterix: Sidliste bohu" (2014) s tim rozdilem, ze 3D podobu Smoulu uz jsme si meli moznost okouknout ve zminenych hranych snimcich. Svym zpusobem je to mozna ulehceni prace, protoze se nemusi autori starat o klicovani realnych hercu s animovanymi postavickami. Na druhou stranu to, co predvadi vizual, je opravdu nadhera. Film je pestrobarevny od zacatku do konce - spousta kvetin, novych zviratek apod. Je to vpodstate prehlidka 3D efektu a ve 2D clovek prijde o hodne. Neustale prulety, prelety, vsemozne particle efekty (jiskry, kouzla...), netradicni voda...dokonce i Gargamel s Azraelem vypadaji ve 3D hezky. K tomu perfektni soundtrack s dobre vybranymi songy, ktere stoji i za samostatny poslech - napr. pisnicku od M. Trainor pred zaverecnymi titulky si budete podupavat stejne jako kdysi davno vypalovacku s Oslikem na konci prvniho Shreka :) Opravdu nevim, co bych vytknul. Dej sice neni kdovijak slozity, je to vlastne takova "cesta tam a zase zpatky" na motivy "Avatara", ale opet je to dojemne a s ponaucenim jako predchozi hrane snimky. Pokud se to libilo mne, pro nejmensi to musi byt pecka uz tuplem. Takhle ma vypadat pohodovy film pro deti. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Co se týče pohádek, byly devadesátky pro nás šťastné období. Moc mě mrzí, že se dnes už nevysílají takové klenoty jako Rychlá rota, Gumídci apod. Akorát teď běží Kačeří příběhy. Šmoulové patří taky našeho výsostného dětství. My měli dokonce nálepky Šmoulů všude po koupelně. A tito Šmoulové se docela vrací k tradici původních pohádek. Jen s tím rozdílem, že moc skutečných Šmoulů nepoznáme. Hnedle se totiž vydáváme úplně někam jinam. Místo toho však poznáme zcela nové Šmoulí holky. Film je zaměřen vyloženě na dětské diváky, což ale není na škodu. Zaujme i barevností a je to zcela jistě zábava pro celou rodinu. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Šmolkov som mal rád ako krpec, tých nových filmových, som moc nemusel, ale toto ma bavilo trošku viac. Animácia celkom pekná, je to fajn pestrofarebne, ale chýbajú tomu zaujímavejšie postavy v takomto príbehu. Na jedno pozretie fajn a Gargamel v podaní Petra Marcina v slovenskom znení je skutočne dobrý. 60% - 3* ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Hlavně u toho nepodřimujte, jinak vás dabing Jiřího Lábuse lehce zmate a nebudete vědět, jestli koukáte na šmouly nebo na mimoně. Každopádně Gargamel je jasná killer feature tohoto filmu, bez něj by bylo pusto prázdno. Bezpohlavní šmoulové, svou platonickou láskou k jediné šmoulince spíše naznačující latentní homosexualitu, jsou bezprecedentně konfrontování s celou vesnicí šmoulů evidentně jiného pohlaví a závěr asi lehce zmate i diváky školkou povinné: žádné kamarádšofty, sbližování, svatby nebo co. Pryč odsud, na nic nejsou... Největší tajemství šmoulí historie tedy podle mě trvá dál. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tí milí zlatí šmolkovia boli súčasťou môjho rastu. A dnes, po nejakých vyše 25tich rokoch, som na tom akosi rovnako. Neviem, čím to je, ale majú rovnaké kúzlo ako pred tým. Napriek live action hybridom, ktoré sa sústreďujú na efekt, ako na efektívnosť, sa šmolkovia zošmolkovali celkom zdatne k svojím koreňom. Hlavne pre deti. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • V původním animovaném seriálu Šmoulové (1981) má supa zlá čarodějnice Hogatha, nikoli zlý čaroděj Gargamel. (P. J. D.)
  • Producent Jordan Kerner chtěl, aby vznikl celý animovaný film o modrých skřítcích už v roce 2004. Chtěl ho natočit ve studiu Paramout Pictures, ale nakonec místo toho v Sony Pictures Animation vznikli Šmoulové 1 a 2. (111.)
  • Když je Šmoulinka v kleci a Gargamel se koukne na mapu, má zub v levé části pusy. Následně má však zub v pravé části pusy. (FriggoCZ)

Reklama

Reklama