Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ušlechtilí lesní skřítci s tělesnou výškou tří jablek v Císlerově dabingové exhibici. Přítomnost Šmoulinky v jinak ryze pánském světě je oficiálně vysvětlována tak, že ji vyslal Gargamel s úmyslem infiltrovat šmoulí komunitu, ovšem jejich dobrota jí natolik otevřela oči, že se odvrátila od strany zla představované proplešlým pánem Azraela a stala se nedílnou součástí modré sekty. Já bych to viděl spíš tak, že slovo dobrota bylo zaměněno za sexuální pozornost, což vysvětluje i jeden z výroků Smurfa Mrzouta: „Nemám rád krátké předehry..“ ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Jediná chyba na tomto filmu je, že se již nevysílá. Pamatuji si, jak je můj strýc natáčel, já jsem mu to vypnul a on byl za to pěkně dopálený. Tohle je nejlepší pohádka pro malé děti. Je to roztomiloučké, krásné a příjmňoučce teplé a kamarádsky vřelé. K tomu trochu dobrodružství a originality. Ale počkejte...není to již dnes moc slušná pohádka? ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak šmoulinka si rozhodně na nedostatek sexu stěžovat nemůže:)) A ten Gargamel, se mu nedivím že je na ty modráky tak nasranej oni mu dole jebú a on nic.Je fakt že šmoulinka je kočka teda myslím na šmoulí poměry.:)))Teď jsem si vzpoměl že seriál by své době takový hit,že když jsem si koupil nějakej časák vypadla na mě stránka se samolepkama snad všech žijích šmoulů no asi i nežijích a jelikož jsem ze Žižkova tak jsem na dveře každé hospody nalepil jednoho šmoulu.Kdo mě tady sral byl ten taťka šmoula,se moc neodvázal.Jo a taky ten brejlatej mamrd, ten mě připomínal Klause.Myslím, že ten měl smůlu i u šmoulinky:))) ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Donnie Darko: "Šmoulinku nestvořil Taťka Šmoula, ale Gargamel. Vyslal ji jako zlýho agenta, aby rozvrátila Šmoulí vesnici, ale nepřemožitelný dobro šmoulího způsobu života ji proměnilo. A co se týče toho grupáče...To je prostě nesmysl. Šmoulové jsou bezpohlavní. Ani nemají rozmnožovací orgány pod těma bílejma kraťáskama. Proto je to strašně nelogický bejt Šmoula." :-) ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Tenhle starý animovaný dětský seriál Šmoulové jsem v dětství vídala na televizních obrazovkách též i když se spousty dětem líbil (bodejť by ne, když všechny ty znělky zpívané různými našimi nejznámějšími a nejlepšími zpěváky například Stanislav Hložek, Hana Zagorová a další, později zaznamenané na LP gramofonových deskách, k tomu přímo vybízely) Standovi ani Hance není co vytknout pokavaď jde o Československou hudební scénu, ale jinak mě zkrátka tenhle seriál neměl co nabídnout krom těch znělek a děje s vysvětlením že se nemá zasahovat do přírody že se to může člověku vymstít. Neviděla jsem smysl ve Šmoulince zajímající se jen o svůj vzhled a okolo ní motajích se spousty Šmoulů kteří ji asi měli jak se říká pro potěchu těla : ) Jinak si to nejde snad ani vysvětlit, recenze ostatních o tom vypovídají. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Šmoulové spatřili světlo světa v roce 1958 jako komiks, který nakreslil Pierre "Peyo" Culliford pro belgický časopis Spirou. (HappySmile)
  • Každý Šmoula je vysoký jako 3 jablka. (HappySmile)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama