Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný "šmoulovský" seriál mi spríjemňoval detstvo dlhé roky a už len z nostalgie musím dať aj tú štvrtú hviezdu. Dejovo to síce nie je žiadne terno, ale tie postavičky si človek jednoducho musí obľúbiť, hlavne Tatko Šmoula a Šmoulinka. Moji dvaja obľúbení. A Gargamel s kocúrom to je kapitola sama o sebe. Jednoducho tieto postavičky mám rád a rád si pozriem aj ich novodobých nástupcov. 80 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nikdy moc nemusel. Nejvíc mě vadila asi Šmoulinka. Vždycky jsem fandil Gargamelovi a Azraelovi , ale vždy se jim nepovedlo žádnýho modrýho skřeta dostat natož sežrat. Pomatuju si jak jsem tenkrát musel s odporem poslouchat ty trapný šmoulý písně ve třídě na gramci , to bylo pro mě za trest, jak já to nesnášel. ()

Reklama

Yin 

všechny recenze uživatele

Pod "modrou figurkou" si mladší ročníky představí Na'vi z Avatara, milovníci kung-fu Davida Carradina ve skříni a generace dnešních třicátníků v tom musí mít taky jasno. Nemůže to být nikdo jiný než Šmoulové. Nebo vlastně Smerfy, jak jim říkají Poláci. Je až s podivem, že se to u našich sousedů obešlo bez vetšího skandálu, pomyslíme-li, jak Polákům zvedl krucifixy hypoteticky homosexuální teletubbie Tinky Winky. Osada obývaná tlupou samců, jimž z díry v gaťkách zcela bez ostychu trčí ocásek, mezi kterými žije jediná žena s vyzývavým blond účesem a všichni společně neustále "šmoulujou", to muselo byt pro konzervativní věřící sousto. Nemluvě o tom, že se v seriálu vyskytoval i kanibal - černokněžník Gargamel s ďábelským kocourem Azraelem ... ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Tady prostě musím dát 5 hvězdiček. Tohle byl můj nejoblíbenější seriál. Dodnes si pamatuji, když na začátku devadesátých let minulého století, přinesl můj otec domů naše první video. Během týdne se v obývacím pokoji objevilo i pět kazet s tímto seriálem. Od té doby jsem sjížděl příhody modré vesničky snad 15 hodin denně. Dokonce i můj pokoj zdobil gigantický plakát se šmoulí tematikou. Jednou jsem se vrátil domů z tábora a plakát byl pryč. Naši tapetovali. Brečel jsem několik týdnů. Plakát mi byl vším:-)...Jó, to byly časy... ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Umí se smát i prát a každý má je rád, i vy je račte znát - Šmouly! Kam přijdou, tam je šou, skáčou a tancujou, vysocí jsou na dva couly. Že všechno dovedou, to není náhodou, zkrátka to s přírodou koulí. Gargamel má svůj hrad, zkouší tam čarovat, má z toho akorát bouli. Lepší je hrát si, hrát, se Šmouly šmoulovat, na to chci hlavu dát šmoulí. Když jsem tuto naprosto famózní znělku slyšela asi po 8 letech, tekly mi po tvářích slzy, protože tento seriál byl pro mě součástí Velké Trojky, do které patří: Chip a Dale a Skrblík a jeho parta. Šmoulové pro mě budou skvělý seriál to už nikdy nic nezmění, ani kdyby si to se mnou vyměnila sama Šmoulinka. Bože, ty její krásné blond vlásky, dlouhé řasy, bílé lodičky a šatečky, no ale ta kuráž! :) A abych jen bezmězně nechválila - šmoulová zmrzlina je děsná! P.S. Pozor, abyste nechytli šmoufenku. A teď hurá do lesa na šmorůvky! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (39)

  • Kromě Šmoulinky jsou ve vesnici ještě dvě dívky a to Šmoulí babička a Sašetka. Ve filmu Šmoulové 2 (2013) se k nim přidala ještě Vexy, která má podobný původ jako Šmoulinka. (LindaKola)
  • Když nemůže Šmoula dýchat, zežloutne. (HappySmile)
  • Počátky Šmoulů lze nalézt v komiksovém muzeu v Bruselu. (Geriel)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama