Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vendula s Martinem Vrážem se poznali na vernisáži studentů akademie výtvarných umění. Vendula plánovala dráhu umělecké malířky, ale místo toho se vdala, porodila tři děti a stala se z ní žena v domácnosti. Martin pracuje ve firmě, která se zabývá marketingem zaměřeným na hračky a hlavní sídlo má v Rusku, kam by měl jít Martin pracovat. Své práci věnuje hodně času na úkor rodiny a s Vendulou už na sebe nemají žádný čas. Když jede celá rodina za Martinovým tátou na víkend, dojde Vendule trpělivost: nechá děti s Martinem a sama jde za tchánem do hospody. Tchán ji chápe a vyprovokuje Martina k uzavření sázky, že se nedokáže sám postarat o své tři děti po dobu jednoho měsíce. Vendula tak má celý měsíc pro sebe, může odpočívat, bavit se a vrátit se k malování. Zato Martinovi nastávají těžké chvíle, neboť nemá představu o chodu domácnosti ani o tom, že dětem musí určovat pravidla... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (278)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Z osobnostních nezralostí tvůrců vykynulé pokusy o skeče, které jsou kozím sejrem do ksichtu diváka. I to ze snesitelnějšího pak dostalo ránu v postsynchronním studiu. Ve scénáristickém základu je ovšem řada invenčních přínosů (dětské - často ale příliš samoúčelné -scény) a i kamera přináší řadu nápadů, ale proč ta hudba ? Televizní výsledek 1-2* ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Jestliže v poslední třetině mě film několika podařenými scénkami (makovice) donutil uvažovat o alespoň průměrném hodnocení, tak posledních deset minut mě zase rychle vyvedlo z omylu. Občas schází vtip a svěžest, na můj vkus jsou předimenzované dětské role a největším negativem filmu je samoúčelnost, která je do očí bijící (jednak ve falešné nahodilosti a skladbě scén, kdy mnohdy byla natočena scéna jen pro další scénu, pak ve vyumělkovanosti většiny vedlejších postav, a nebo třeba ty líbivé záběry na rybníky, hrady a opakující se pražská panoramata, když s dějem ani tématem filmu to nemělo co dělat). Pohodovka to jo, ale nic víc jsem tam neviděl a sem tam to drhlo. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Roky omýlaná koncepce, kdy manželství dosáhne do bodu, kdy má jeden z manželů pocit, že se nemůže dostatečně realizovat a radikálně změní běh rodinných věcí a s tím nutně přichází komické a trapené situace, které tento nový status quo vyvolává. Nic objevného. Tady ovšem zabaleno do poměrně nenuceného kabátu s příjemným hereckým obsazením. Takže to docela odsýpá. Celkově však taková docela příjemná nuda. Výplň deštivého odpoledne nebo jako kulisa. Čistě spotřební záležitos. ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten důvod proč se říká, že Český filmy stojej za starou belu! ..Film bez duše, spádu, dynamičnosti a hlavně - bez jakýkoliv originality. Nevidim vlastně ani žádnej důvod proč se na Martina a Venuši kouknout. Protože je to tak strašně opakovanej příběh ze života? Super no, to je každej druhej. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Moulu Martina přikurtovat k baletní tyči, vyhaslou Venuši uspokojit na podlaze foyer Budařovy galerie a mě vystřelit na Pluto.. Počin omletý jak kameny na dně Colorada v Grand Canyonu, jenž směle házím do omšelého pytle s visačkou Marie Poledňáková, tzn. rozjívené dětičky, neschopní tatínci a frustrované maminky a mám vtíravý pocit, že jen u podobné sorty diváků může tato scenáristická topornost zabodovat.. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (16)

  • „Zajímavostí filmu určitě je, že původně jsme měli do nejmladší role obsazeného úplně jiného chlapce. Dokonce už jsme s ním natočili i několik sekvencí. Původně se mu říkalo Péťa, ale museli jsme ho přejmenovat na Erika, aby lépe reagoval…“ říká Adam Dvořák, producent a střihač filmu, a dodává: „Malý Erik se totiž neprojevoval úplně tak, jak si režisér Jiří Chlumský a filmový táta Marek Taclík představovali. Ostatně bylo mu pouhých 7 měsíců. Náhoda tomu chtěla, že se Marek Taclík během jiných pracovních povinností poznal s rok a půl starým chlapečkem, jehož si přivedl a dokonale to fungovalo. Jméno Erik už mu však zůstalo po prvním chlapečkovi. Marek mu dokonce přirostl k srdci natolik, že se i dále navštěvují. Aby si nepletl tátu filmového a opravdového, sám si vymyslel pojmenování – pro Marka Taclíka strejda-táta a pro Kristinu Bokovou teta-máma." [Zdroj: Turner] (oje)
  • Při natáčení jedné scény si drobné role vyzkoušeli čtyři výherci soutěže týdeníku „TV magazín“. Jednou z nich byla i pětadvacetiletá servírka píšící do internetových novin, která využila pauzy mezi natáčením pro rozhovor s Janem Budařem. (Olík)

Reklama

Reklama