Reklama

Reklama

Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (518)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události. Náboženské sekty fakt nemám rád, natahají tam hloupé lidi (normální člověk tam nevstoupí) a pak je tam drží a ponižují do konce života. Kolonie Dignidad je však navíc mučírnou chilské tajné policie, takže to vše, co se tam odehrává, je posvěcenou vládou. Je to opravdu hrozné, že ta kolonie existovala tolik let a trvalo tak dlouho, než se na všechno přišlo a lidi z kolonie osvobodili. Film je velice povedený, názorně nám ukázal, jak to v kolonii fungovalo. Herecké výkony Emmy Watson a Daniela Brühla jsou výborné, hlavně jak Daniel dokázal hrát i toho idiota. Jsem rád, že se to natočilo, protože jinak bych se o této události těžko dozvěděl. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že jsem měla obavy z Daniela, jak to zvládne, protože jsem ho v nějaké výrazné roli ještě buď neviděla nebo mě zkrátka moc neuhranul. A to byla velká chyba. Hrál bravurně nejen v mučírně, ale i pak následně postiženého idiota. O Emmě jsem neměla vůbec žádné pochybnosti a její nenápadně nenávistné pohledy na jejich šéfovou byly všeříkající. Já nevím, do jaké míry bylo všechno reálné, ale i to málo, co bylo k vidění, musí vyděsit snad každého normálně smýšlejícího člověka. Skutečnost si už vůbec nedovedu představit, ale například podzemní tunely mluví už samy za sebe. Peklo na zemi o kterém jsem neměla ani ponětí, že existovalo, kde se málokomu podařilo uprchnout a kde Michael Nyqvist hrál vlka v rouše beránčím opravdu skvostně. Paul Schafer byl zrůda v lidské podobě v kolonii s názvem Dignidad a zcela popřel význam tohoto slova, protože o "důstojnosti" se v tomhle případě nedá vůbec mluvit. Drsné, šílené prznění lidských bytostí nejen tělesně, ale i duševně se mnou docela dost zacloumalo. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Za totalitní vlády generála Pinocheta se ale děly věci. Třeba když se coby ctnostná a nábožensky založená (a jinak zatraceně pohledná) Emma Watson nechá dobrovolně zavřít do uzavřené kolonie, plné hrůzy a mučení politických vězňů a odpůrců režimu. Nejprve jsou to těžké práce na poli, pak psychický i fyzický teror ze strany vrchní dozorkyně a hlavně bývalého nacistického lékaře a zakladatele kolonie, který ujíždí na malých chlapcích. Důvod? Hledá svého milého, který se podílel na politickém převratu a v tomhle lágru se údajně ocitl. A jelikož při mučení schytal i velké množství elektrošoků, je tak trochu retardovaný. Vážně je? Nastupuje sklíčená atmosféra, ač je všechno tak trochu uhlazené a pořád filmové. Příběh milenců je totiž oproti zbytku smyšlený, osobně bych se nebránil přímému vyprávění bez obrušování reality. Snímek nicméně dokonale graduje, ač se nevyhýbá přihlouplým místům. Dalo by se říct: bez americké produkce, přesto s americkými nešvary a berličkami. Chybí nějaké psychologické hnití, přeci jenom přes 130 dní působení slizkého Michaela Nyqvista udělá své. Oceňuji nicméně konzistentnost, několik hutných scén a herecké obsazení (Daniel Brühl je velká jistota). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná věc. To se musí vidět na vlastní oči. Třást se u toho budete! Již jen ten začátek a převrat v Chile... Obsah jsem nečetl a netušil jsem do čeho jdu. Ohledně převratu jsem už lecos viděl a tak jsem myslel, že tohle bude další pohled na revoluci avšak optikou mladých zatčených socialistů. Jenže převrat sám byl jen okrajová záležitost jak jsem posléze zjistil a řeknu vám, už dlouho jsem nebyl filmem tak zaujatý a tak napnutý jako zde. Neustále jsem si říkal, to přeci není možné! Opravdu je to podle skutečné události? V hlavních rolích hraje nádherná Emma Watson (a měla sakra kliku, že strýček byl na malé hošíky...) a také výborný Daniel Brühl. Správně slizký (navíc v echt sedmdesátkovém ohozu) byl i sám vůdce kolonie Nyqvist. Vůbec přeskočím-li děj a události musím smeknout před zpracováním těch sedmdesátých let. Všechno bylo dokonalé, jako by to skutečně bylo točeno po roce 1970! Němci tu předvedli opravdu velký kus řemesla. Samotný závěr byl pravda trochu jako v Argu a já sám !!SPOILER!! bych postavil jeep do prostřed runwaye a bylo by, ale nechť... Film má bavit. A já se bavil opravdu skvěle po celou dobu! Nemohu jinak, ale tohle bylo za 5 fotografií! * * * * * ()

paascha 

všechny recenze uživatele

filmů na téma Jak zdrhnout z pekla jsem viděl mnoho a tenhle patří mezi lepší průměr. Horší už je vědomí, že to někde někdo zažil v reálu. Ale jak už dnešní doba velí, nesmíme ukázat všechno, nesmíme ani ukázat moc. My valstně nesmíme ani naznačit. Takže sem tam vidíme záběr na železnou postel, pak taky pár facek, zlou maminku a šíleného otčíma...uf, to by stačilo. Osobně vím, že tohle nevermore ()

Galerie (187)

Zajímavosti (12)

  • Film byl poprvé uveden na filmovém festivalu v Torontu v roce 2015. (Weasley)
  • V září 2014 navštívila Emma Watson Villu Baviera (bývalá kolonie Dignidad). Ačkoli si média zpočátku myslela, že byla na dovolené, tak se nakonec ukázalo, že dělá výzkum pro svou roli. (avitakova)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama