Reklama

Reklama

Zdravotní sestra známá jako Coffy (Grier) je spořádanou občankou města, která udržuje vztah s vlivným politikem Brunswickem, jehož hlavním cílem je vyřešit vzrůstající kriminalitu mezi černošským obyvatelstvem. Když se její mladší sestra předávkuje drogami a je s trvalými následky upoutána na lůžko, rozhodne se vzít Coffy spravedlnost do vlastních rukou. S její vizáží pro ní není problém vlákat muže do pasti a pak chladnokrevně udeřit. Nebude pro ní však mafián Vitroni příliš velkým soustem? (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Hubatý priesečník blaxploitation a rape and revenge filmu, prepájajúci všetky Foxy Brown, Shaftov a Blaculov so širším, drsnejším a sadistickejším svetom Thrillerov: Drsných filmov, Plutia na hroby ai. , pričom Coffy v každej komparácii a kombinácii vyjde ako definitívna jednička. A nemožno aspoň vágne nespomenúť azda najlepšiu expozíciu medzi blaxploitation snímkami. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Moja vintage srdcovka - Coffy. Žena, ktorá sa - ako pomstu za svoju nevinnú sestru - rozhodla skoncovať snáď so všetkými poprednými hlavami tuzemských drogových kartelov. Využíva svoje telo, rozum a v období plnom korupcie, štýlových afro účesov a zvučného Hayesovkého ošiaľu ničí slizkých gaunerov jedna radosť. Pure 70's. Brokovnice a pár uletených hláv, žiletky vo vlasoch a ich použitie pri hromadnej bitke s platenými spoločníčkami, nič netušiaci gangster a jeho poprava. Zhrniem to, po filmárskej stránke solídne tri hviezdy, kedže sa jedná o rutinne odkrútený blaxploitation so svetlými momentami, ale keď zoberiem do úvahy moju horlivú náklonnosť k tomuto subžánru a očarujúcu Pam Grier, tak sa nezdráham dať plný balík. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Skvělý blaxploitation revenge flick. Film má teda zvláštní amatérskou atmosféru - zčásti proto, že stál 500 tisíc, zčásti kvůli scénáři - ale zase o to více překvapí, jak zručně je vlastně natočený (rozhodně ne filmařsky slabé, naopak). Však to také nebylo poprvé, co se Cormanův čarodějův učeň Jack Hill pustil do tohoto žánru. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pam Grier je vo svojej roli čiernej pomstiteľky naozaj skvelá, no nebyť zámerných záberov na jej obnažené a polonahé telo každých desať minút, tak tento príbeh z priemeru nikdy nevystúpi. Ostatní herci sú ale naozaj mizerní. Pomsta v ženskom prevedení má naozaj inú príchuť a postava Coffy je jasným príkladom, takže nejaký hlbší príbeh nečakajte. Niektoré brutálne scény naozaj vyrážajú dych a priradenie k filmovému kultu je preto prirodzené. 70%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Béčková blbost, která ale má svoje momenty. Pam Grier je fakt sexy a uvidíme jí nahou takže přece jen je důvod se na to kouknout. Docela dobře i hraje, i když její podání jamajčanky je spíš sranda (za každou větou jen řiká man). Celkovou nízkorozpočtovost se tvůrci snažili kompenzovat obnaženejma babama (všechny ukážou kozy), a drsnejma scénama. Coffy ustřeluje padouchům hlavy brokovkou, má žiletky v afru a a jednoho pasáka tam usmýčej za autem, přičemž Sid Haig se tam gebí a řiká: "Takhle u nás lynčujeme negry." Skoro nepřetržitě tam hraje spíše otravná funky hudba, ale takový hudební entrée Kinga George je fakt cool. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Schovat zbraň do Coffyina afra vymyslela sama představitelka Pam Grier. (Caelos)
  • American International Pictures přišly o šanci natočit Cleopatra Jones (1973). Místo byl natočen tento film, který navdory nižšímu rozpočtu vydělal mnohem více peněz. (Karlos80)
  • Překvapivý úspěch tohoto filmu přinutil americkou výrobní společnost (AMP) odstartovat velmi slibnou kariéru Pam Grier, jejíž další film Foxy Brown (1974) byl natočen jen o 9 měsíců později. (Karlos80)

Reklama

Reklama