Reklama

Reklama

Kolos

  • Španělsko Colossal (více)
Trailer 2

Gloria (Anne Hathawayová) je nezaměstnaná královna večírků. Když její vztah s praktickým přítelem Timem ztroskotá, je nucena se přestěhovat zpátky do rodného městečka, aby si dala svůj život zase do pořádku. Zde opráší vztahy s nejlepším kamarádem z dětství Oscarem (Jason Sudeikis), dobráckým majitelem baru obklopeným partičkou štamgastů, a pokračuje ve svém nezřízeném pití. Mezitím začne na druhém konci zeměkoule příšera v nadživotní velikosti každou noc útočit na jihokorejský Soul, což upoutá pozornost diváků z celého světa. Jednou v noci Gloria s hrůzou zjistí, že běsnící monstrum v katastrofálním měřítku kopíruje každý její krok, který udělá na místním dětském hřišti. Když Gloria a její přátelé prokouknou tajemství tohohle bizarního úkazu, objeví se druhá, ještě ničivější bestie. A brzy se začne schylovat k epickému zúčtování obou nestvůr. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (155)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Je obrovská škoda, že skvělá a originální první polovnia je totálně zabitá druhou hodinou, která se totálně vymkla kontrole. Vigalondo očividně moc nevěděl kam pokračovat, a tak skvělou komedii a humor vyměnil za šílený wtf drama, který vůbec nefunguje a ani na konci, kde si to film snaží hrát na osudovost, je to spíš šíleně k smíchu. Anne Hathaway je fajn, její nezaměstnaná králona večírků je dobrá, jenže Sudeikis, kterýho známe taky jen z komedií, prostě vážný role neumí. A Kolos ani nejde moc zařadit, jestli to je komedie nebo drama. Solidní potenciál, jenže nevyužitý. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Kolos možná spoustu diváků před shlédnutím naláká hlavně na titulní monstrum, ale samotné sledování pak názorně ukáže, že příšera není hlavním fokusem filmu a je pouze prostředkem pro umocnění hlavního vypravěčského záměru, kterým je vypořádávání se s vlastími vnitřními démony. Snímek je tedy hlavně o postavách, které vykresluje velmi detailně a srozumitelně prezentuje jejich motivace a problémy, které jsou poměrně tuctové, ale díky zapracování monstra do konceptu dostává příběh další, nečekaný rozměr, který film odlišuje od tematické konkurence a dodává ději a postavám ještě větší hloubku. Kolos je velice atraktivním existenčním příběhem, který funguje na všech frontách výtečně. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Filmu Kolos se nedá upřít jeho scenáristická originalita: Tvůrci spojili dohromady několik různých žánrů najednou a vznikl tak vesměs unikátní film. Tento inovativní přístup však filmu podráží zároveň nohy, jelikož místy to celé působilo přespříliš bizarně a zmateně. Snímek nabízí několik dějových linií: královna večírků a (ne)poučitelná troska v jednom se po letech vrací do rodného města / tajemné monstrum se náhodně zjevuje v Soulu a ničí město / komplex méněcennosti je vybíjen na nevinných lidech. Chvílemi tento žánrový mišmaš fungoval, chvílemi člověk vůbec nevěděl, která bije. Vskutku zvláštní kousek, který si bezpochyby zaslouží diváckou pozornost - minimálně kvůli své žánrové ojedinělosti. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Představte si malé dětské hřiště v Americe. Když na něj Glórie (Anne Hathaway) vstoupí, objeví se monstrum na hlavní třídě v Soulu. Než Glórii, procházející se po onom hřišti, dojde, že to monstrum je ona, zašlape chudákům korejcům do země pár mrakodrapů sakumprásk s americkejma turistama a pobočkama Samsung. Naštěstí hřiště je to malé, takže pole působnosti onoho monstra v korejském hlavním městě také není veliké. A tím veškerá zajímavá myšlenka filmu končí. Monstrum se objevuje na stále stejném místě, takže korejci se nevracejí s těžkou technikou, nýbrž s foťáky. Ovšem situace se trošku přiostří, když Glóriin odmítnutý kamarád zjistí, že se po vstupu na ono malé hřišťátko v Soulu objevuje jako megarobot. To teprve začne ta správná akce, komedie, sci-fi, fantasy a drama. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Za mě je tohle jeden z nejoriginálnějších snímků, jaký jsem viděl, kdy spojení vztahového a osobního dramatu s kaiju snímkem je tak neskutečné, alespoň v tomhle pojetí, že jsem si jen říkal, jestli je možné, že tam hrají ti, co tam hrají. Ale díky nim je to skvěle provedené a herecky parádně zvládnuté. Výborný film. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama