Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední den školy se uhlazený učitel Andy Campbell nechtěně zasadí o vyhazov svého obávaného kolegy Rona Stricklanda. Když ho pak Strickland vyzve na pěstní souboj, Campbell musí najít způsob, jak se vyhnout krutému výprasku. Ice Cube a Charlie Day hrají v komedii "Na férovku, pane učiteli" dva středoškolské učitele, kteří se chystají vyřešit své rozpory pěkně po „drsňácku.“ Poslední den školy se uhlazený učitel angličtiny Andy Campbell (Day) ze všech sil snaží udržet věci pod kontrolou, a to i navzdory nejapným vtípkům maturantů, špatnému vedení a rozpočtovým škrtům, které ohrožují pracovní místa. Všechno ale začne jít od desíti k pěti poté, co se nechtěně dostane do křížku se svým mnohem drsnějším a obávanějším kolegou Ronem Stricklandem (Ice Cube), který Campbella vyzve na staromódní pěstní souboj za školou. Zpráva o potyčce se šíří rychlostí blesku a stane se přesně tím, co tahle škola – i Campbell - potřebují. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (109)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušná drsňácka komédia s perfektným a uleteným castingom počnúc ako vždy perfektným Ice Cubom a Charliem Dayom a v tesnom závese každým ďalším zúčastneným ako Tracy "Benga" Morgan, Jillian "mrdačka" Bell, Dean "Under the Dome" Norris, Christina "Megakozy" Hendricks a ďalší. Potešilo aj cameo veterána Dennisa "24 hodín" Haysberta a Kumaila "Silicon Valley" Nanjianiho. Nekorektné, odvážne, provokatívne, vtipné tak akurát na hrane. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zřejmě americká odpověď na německé studenty fakujícího pana učitele Tofiho.. Nevadí mi vulgarita ve filmu, pokud má své opodstatnění. Tady mi to ovšem připadalo, že se scénáristé snažili s námi podělit o zastydlou pubertu a z všeho toho nadbytečného pičování mi bylo za herce trapno (nejvíc za Charlieho Daye v jeho další kopii vystresované srágory). Když se člověk nezasměje ani u nevydařených scén při závěrečných titulcích, je něco špatně.. P.S.: Chyběl mi závěrečný twist, kdy by se ukázalo, že celý areál je obehnán plotem s ostnatým drátem a veškerý personál psychiatrické léčebny je svázán ve sklepě.. ()

Reklama

fabregas1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslel, že mě čeká totální sprostá bezmozková komedie bez hlavy a paty...……...a vono jo ty voe a mě to chytlo a nepustilo. Day dotočil šéfové na zabití a na druhý den hrál zde, protože se tu choval naprosto stejně a dotoho drsnej ksicht Ice a spousta vět o šulíncích, no uteklo to rychle. Dobrá chujovinka ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

Pěkně,pěkně. Ze začátku mě slabošství pana učitele trochu štvalo, ovšem jakmile tuto škatulku odhodil jsem se smíchu už neubránil. Neskutečně vtipná a místy i dost sprostá komedie. Nejlepší scény - vystoupení dcery a pobyt ve vazbě - se mi tak zaryje do paměti, že zeptá- li se někdo na doporučení nějaké komedie, bude to tahle. Silné 4. ()

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Výplach a oddechovka s Ice Cubem, kterého mám rád už od dob NWA. Nečekejte žádnou světovou filmařinu, vizuál je podobný jako u většiny různých amerických sitcomů a dalších pitominek, herci tam jsou jen v podstatě jakožto vata kromě dvou hlavních hrdinů (potěšily menší role Deana Norrise a Dennise Haysberta), kteří nejsou úplně stupidně napsáni a funguje mezi nimi vcelku jiskřivá energie, a i přesto že je to hloupost, na nic si to nehraje a těch 90 minut uteklo celkem rychle a bylo zde dokonce i pár okamžiků, kdy jsem se pobavil. Film není jen intelektuální, artová či festivalová záležitost, a proto mě jeho různorodost tolik baví a nemám problém i s podobnými "béčky". Je třeba vidět věci hlavně s nadhledem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Ice Cube řekne ve filmu: „Fuck the Police,“ což je odkaz na jeho minulost. (Salem)
  • Film se natáčel v Georgii v USA. (kellne)
  • Prvý film pre Tracy Morgan (tréner Crawford) po nehode z roku 2014. Pri nej nešťastne zahynul komik James "Jimmy Mack" McNair a Tracy sa zranil. Obaja cestovali autobusom, do ktorého narazil kamión. (belinko)

Reklama

Reklama