Reklama

Reklama

Bestie

  • USA The Beast (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rota Ruských T-55 zrovná afgánsku dedinu zo zemou, práve keď sú všetci mudžahídski bojovníci mimo dediny a rusi nemajú v ceste väčší odpor. Po príchode bojovníkov do dediny na čele s predstaviteľom Sandokana (Kabir Bedi) sa rozhodnú tanky prenasledovať. Pre ich veľké potešenie posledný z tankov, tank veliteľa roty odbočí nesprávnym smerom. Mudžahídi posilnený vierou v zničenie tanku ruským RPG sú mu neustále v pätách. (andykovac)

(více)

Recenze (89)

Rapikk 

všechny recenze uživatele

Absolutně jednoduchý příběh o jednom ztraceném sovětském tanku, který je pronásledován skupinkou Talibanců. Jelikož jde o americký film o sovětské okupaci Afghánistánu, očekával jsem silnou proti-ruskou propagandu. Ta se tam sice objevila, ale kupodivu pouze krátce na konci filmu: "Chtěl jsem být dobrým vojákem. Ale nemůžu být dobrým vojákem, pokud jsem ve špatné válce. Vždyť my se zde teď chováme jako fašisti." Celý film se zaměřuje zejména na psychologickou reakci postav na prostředí nehostinného Afghánistánu a na minimalistické detaily války, ať již šlo o scénu s otrávenou studní nebo se zvířaty na radaru. Afghánistán je skutečně divným, trpkým a krutým místem na světě, a přesně tak to Beast of War podává. Bez cenzury a s hrůzostrašnou upřímností. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Afganistan, co mi připadalo na počátku filmu jako pohled na krásný hornatý kraj této země a kde se zastavil čas, se v minutě změní v hrozné peklo, když ruské tanky přepadnou osamělou vesnici a následují silně emocionální scény surového zabíjení. Tak o téhle válce se říká prý "Ruský Vietnam". Brutální válečný příběh o ruských vojácích, který je zpracován americkým pohledem obsahuje utrpení civilního obyvatelstva a nemilosrdnou krutost útočících vojáků. Afgánští bojovníci zvaný mudžáhid se prolínají příběhem sice bez bližšího prokreslení postav, ale dost dobrý scénář sleduje spíše osudy posádky tanku a psychologii postav. Škoda, že závěr filmu je zbytečně vykonstruovaný a nevěrohodný. Možná si myslím, že v tomto případě by ruští herci asi pro mě byli přesvědčivější a dali do toho životnější projev, který tak dovedou ve válečných filmech obvykle zahrát. ()

Reklama

Daddko odpad!

všechny recenze uživatele

Typická Hollywoodská CYPOVINA. V obsahu " Rota" ruských T-55, nech počítam ako počítam boli to 3 tanky čo je čata. T-55 majú hladkú hlaveň spevnenú na konci, spevnenú v strede majú T-72. Z tanku vyskakujú 5 vojaci, to je počet osádky v T-34 známy zo 4 tankisti a pes. Ktosi v komentári píše že sa jedná o tank TO-55. Asi na základe toho, že naháňaný tank chrlí planeň v 360° otáčke. Ale potom by musel mať vedľa hlavne zabudovaný plamenomet ATO-200 ktorý v celom filme nevidno.. Nechápem prečo tam nie sú T-72 zavedené v ruskej armáde od 1973. Dej filmu: starý bojovák -veliteľ sa po úspešnej akcii rozhodne zajazdiť si rely Afganistan, v ktorom prevláda rovina ako v Maďarsku. Prenasleduje ho skupina dušmanov čo by netrafila slona ani z 2 krokov a horda vrieskajúcich brušných tanečníc. Tank sa nedarí zlikvidovať, nakoniec ho zničia dámy odstrelom balvanov (na chrbtoch pri naháňačke nič nemajú). DOPORUČUJEM ZNALCOM MILITARY ktorí sa majú chuť pobaviť. Inak nepozerať. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vstříc hlubinám válečného šílenství skrze „conradovskou“ cestu vyprahlými nekonečnými dálavami. Fascinující je především hudební Ishamův podkres, který jako by vypadl z osmdesátkového plíživého horroru, což v ruku v ruce s táhlými záběry na respekt budící kamenitou poušt vytváří podmanivě znepokojivou atmosféru, díky které není problém pochopit zkratkovité (a mnohdy i nelogické) jednání postav balancujících na hraně (a v některých případech již za hranou) příčetnosti. K výtkám snad jen ta „echt znělá emeričtina“ z úst sovětských bohatýrů a úvodní třetina filmu po vynikajícím prologu, která je standardní způsobem hraničícím s nezajímavostí. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Docela komorní válečný příběh se spoustou afghánských scenérií a příběhem jednoho ruského tankisty, který mi trochu připomněl Old Shatterhanda. Až na několik trochu za vlasy přitažených zvratů to je povedený film. Btw, když píšu komorní, nemyslím tím nudný, ukecaný nebo nenásilný, nebo tedy aspoň jsem ještě v jiném filmu neviděl, jak kladný hrdina schválně přejíždí lidi tankem... A nevím, jestli se mi to jenom zdálo, ale šéf mudžáhidů vypadal úplně jak Omar Sharif. Rozhodně stojí za povšimnutí rok natočení (1988), protože tímhle způsobem se už od roku 2001 afghánští partyzáni nezobrazují... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Vojenský konzultant pre filmárov Dale Dye uviedol, že nákup tankov od IDF "vybavil" počas popíjania drinkov v hoteli v Tel Avive. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo výhradne v Izraeli, a to počas apríla 1987. (Real Tom Hardy)
  • Počas natáčania boli použité skutočné tanky T-55. Helikoptéra Mi-8 už ale napríklad skutočná nebola, namiesto nej sa použila Aérospatiale SA 321 Super Frelon. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama