Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (344)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tomto seriáli som čítal v jednom článku, kde o ňom bolo písané pozitívne, okrem neho tam bolo v rovnakom duchu popísané aj o ďalších seriáloch, okrem iného o seriáli BoJack Horseman, o ktorého recenzii som tam nemal pochýb. Tento seriál svojimi hláškami mal nábeh na kult, ale len nábeh, lebo hlášky sa nedajú veľmi dobre dať do úst plochým postavám, ku ktorým necítite žiadnu empatiu, je Vám z nich trápne a potom Vám je už jedno, čo parodujú, nech je súvis s realitou akokoľvek uveriteľný. Prvé tri epizódy som vnímal ako béčko, ostatné ako veľké nepodarky bez invencie až odpady. Krátka dĺžka epizód možno finálnemu výsledku tiež uškodila, keďže sa nedali veľmi rozvíjať zápletky. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Lavi se přiřítil jako lavina, ale já na nějakej novej internetovej seriál o fotbalu docela dlouhou dobu úspěšně prcal. Ale dýl už jsem na to asi prcat nemoh, ty vole, protože tý píči Laviho je všude plno. A teď vážně. Ten seriál je skutečně... no, ano, geniální. Fotbal prcám, takže mi je to úplně fuk, ale tenhle seriál je fakt bomba. Krátký, úderný, geniálně zahraný (hlavně Kuba Prachař v něm přímo září, škoda, že nemá víc prostoru), v těch pár minutách nestačí nudit, fóry jsou naprosto perfektní a skvěle vypointované. Prostě paráda, já jsem po prvních čtyřech dílech nadšen a rozhodně se podívám i na ty další. Tahle móda miniseriálů mě zprvu znepokojovala, ale začíná se mi to líbit, protože je to asi fakt pecka. Vyšehrad je geniální počin a já mám radost z dalšího českého seriálu, který má nepochybné kvality. A abych nezapomněl, nemusíte mi řikat pane, normálně mi tykejte. 95%. P.S.: V tom Kubovi (Štáfkovi) vážně něco bude... ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* vysokým hodnocením jsem byl nalákán na tento streamový seriál a i když obsahově jde o tupou až občas přisprostlou srandu a zesměšňování dění kolem současného fotbalu, tak jsem se docela bavil až se za to trošku stydím. Jeho plusem jsou krátké epizodky, takže celý seriál máte do 80minut zkouknutý. Kvalitou je však nevyrovnaný, ale své diváky si evidentně najde a věřím, že s určitým nadhledem může potěšit i filmové fajnšmekry, kteří si k němu můžou odběhnout a odpočinout po sledování kvalitní dramatické produkce ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mohlo jít o další internetovou perlu, bohužel projekt vznikl pod záštitou VOD paskvilu jménem Obbod. Jejich strategie na Youtube je taky hodně zajímavá. Jasně, začneme to tam nahazovat, ale pak se na to v půlce vyserem! K čemu druhý příjem. Geniální! Možná nejhorší je, že tvůrci evidentně nebyli připravení na tak masivní úspěch pilotu a zřejmě mysleli, že bude stačit vydávat jeden díl za měsíc. To nahodilé vypouštění epizod působilo strašně amatérsky. A to se bavíme o pouhých pěti dílech. Dalších pět snad ještě na konci roku 2016 nebylo ani napsaných. Velká škoda, hlad po Lavim byl obrovský a mělo se toho využít. S1: 60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vyšehrad je určitě skvěle zpracovaný nápad a Kuba Štáfek se ve své postavě vysloveně našel. Hlásí do koho může a například dementní Limberský si to rozhodně zaslouží. Nicméně se nemůžu zbavit dojmu, že například pátý díl tak strašně tlačil na pilu, že výsledná pointa byla spíš trapná, než dobrá. Nehledě na to, že ten díl skončil pomalu dřív, než skončily titulky. Pravidelnější stopáž by seriálu určitě prospěla a stejně tak si myslím, že platforma Obbod svůj smysl také moc nevymyslela. Uvidíme, s čím přijdou dál... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Původně byl scénář psán pro Bohemku. Lavického (Jakub Štáfek) měli vyhodit ze Sparty a on měl přestoupit do Bohemky, kdy majitele klubu měl hrát Ivan Trojan. (MessiM)
  • V tomto díle se objeví dva bývalí čeští fotbalisté Jan Rajnoch a Radek Sňozík. Oba v době uvedení epizody působili v amatérském fotbalovém klubu Real Top Praha, ve kterém v té době také hráli osobnosti z kulturního a sportovního prostředí včetně představitele Laviho (Jakub Štáfek). (Wh1t3W0lf)
  • Jméno hlavní postavy Julius Lavický (Jakub Štáfek) bylo tvůrci seriálu vybráno velmi pečlivě. Křestní jméno Julius autoři seriálu zvolili kvůli noblesnosti, která k často povrchnímu chování Laviho působí jako protiklad. Tvůrci rovněž věděli, že si současní fotbalisté rádi svá příjmení zkracují a proto za příjmení vybrali Lavický, jež umožnilo údernou zkráceninu „Lavi“. Navíc příjmení nabízelo i přezdívku „Lavina“. (Šéfik)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama