Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Quido 

všechny recenze uživatele

No ac to nekomu muze pripadat jako paskvil, tak konecnym vysledkem bylo romanticke drama, ktere lze zahlednou na Tv Nova kdyz ma sve romanticke vecery. Musim pripomenout ze po shlednuti nekolika ilmu se mnou si moje pritelkyne za cely vecer zapamatovala pouze tento film a to jsme sledovaly filmy jako napr. Den pote.... Zeny tento rozvodovy film povzbudi a doda sebeduvery. ()

Dagmiczka 

všechny recenze uživatele

Moc hezká romantická komedie, která je navíc plná různých skrytých symbolů, kterých jsem si všimla až při druhém sledování. Je zde spousta krásných melodií a celkově na mě film působí hodně optimisticky. Taková pohádka pro dospělé o tom, že i když se nic nedaří, bude líp. A takových filmů je, podle mého názoru, stále příliš málo. ()

Reklama

sniperjozef 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který si dokážu představit na ČT2, v Úterý a v 10hod dopoledne. Tuctový, ničím revoluční film o hledání sebe, "pochopení smyslu života" a hledání štěstí. Problém tady vidím v tom, že ve filmu je více příběhových linií, které nakonec vůbec nesedí dohromady a ničím nezaujmou. Bylo by fajn některé scény ubrat a podpořit jiné. Proč se někteří lidé objevili znovu v příběhu, co se dělo s domem a hlavně.. takové to americké klišé... "Nemůžu nabídnou více, více peněz nemám" a poté vidíte hlavní postavu vařit za 500 euro jednu večeři za druhou, přestavovat dům, cestovat po Toskánsku a užívat si vína. Dříve jsem tento nedostatek neřešil, ale víc a víc mě to u filmu ruší a tady to bylo do nebe volající, že tahle žena by v reálném životě sotva do Toskánska dojela, natož tak přežila rok. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte správné chromozomy, ani to nezkoušejte. Nebo musíte být beznadějný romantik. Ani jedno nejsem, takže jsem u filmu dosti často usínal. Doufám, že jsem neprospal nějakou erotiku, ale asi ne. Jediným oživením pro mě bylo bourání zdí mezi pokoji, protože vypadala jako zeď nosná, tudíž jsem čekal, že se celý dům složí jako domeček z karet. Nestalo se tak, i strop zůstal. Škoda. Diana není žádná velká krasavice, spíš se na ní dobře kouká a to je na jeden film docela málo. Zase na druhou stranu, není to špatně natočené, já jenom nejsem ta správná cílová skupina. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně účinný navozovač dobré nálady, pohody a odvahy k radikálním rozhodnutím.. :-)) romantické, milé, úsměvné, i lehounce dojemné.... co zpříjemní zimní večer, a to nejěn těm, kteří milují sluncem prozářenou pohodu nebo se chystají k radikálním změně svého života... a Diana Lane je kočka.. :-) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Kromě Cortony a Positana se film natáčel i ve Florencii, Montepulcianu, Římě a San Franciscu. (Tonula)
  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) odjede s Marcellem (Raoul Bova) za jeho příbuznými, se odehrává ve skutečnosti v malebném městečku Amalfi nedaleko Neapole. Toto město je mimo jiné proslulé rodinným výrobcem místního nápoje Limoncello z vlastních sadů citronovníků na kopcích nad městem. (sinjakupre)
  • „Nemecký pár“, ktorý sa pokúša kúpiť Bramasole, keď sa na scéne objaví hlavná postava, bol v nemeckom dabingu filmu upravený na francúzsky pár. (Arsenal83)

Reklama

Reklama