Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (340)

emma53 

všechny recenze uživatele

Ale nemohu se zbavit dojmu, že se mně za každou cenu snažili podbízet kartony papírových kapesníčků. Jinak ten klučina hrál přirozeně a já osobně bych to pouštěla ve školách jako povinný film, protože děti s tělesnou a jinou vizuální odlišností nebo vadou u jiných se setkávají často a mnohdy neví, jak se mají zachovat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $132,422,809Tržby Celosvetovo $305,937,718Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,599,521Tržby za predaj DVD v USA $14,268,304║ Ak si odpustíme nejaké tie rušivé momenty ako obsadenie Owena Wilsona, ktorý tam až tak nesedí ide o dosť solídne natočené drámu. Je pochopiteľné že pri danom rozpočte sa vsadilo na bývalé hviezdy, u Owena to škrípe na druhej strane zas Julia Roberts tu sadne výborne. Príbeh chlapca, ktorý pre určité zdravotné problémy žije vo svojom svete vstupuje do náručia školy a samozrejme nevyhnutného opovrhovania a šikany. Dá sa povedať, že príbeh je dobre vyskladaný, netlačí sa zbytočne na pílu, má to dobré silné okamihy a príjemnú gradáciu. Ako taká rodinná citová oddychovka to je takmer dokonalé. /80%/ ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem nějakej film pro manželku ale zároveň něco co bych mohl zkousnout i já. A film Wonder mě celkem zaujal. Myslím si, že jde o snímek, kterej dokáže v divákovi vyvolat snad skoro všechny emoce. Obvykle podobným filmům neholduju a rozhodně je nevyhledávám. Tohle mi ale sedlo a řekl bych, že tohle nebyl takovej ten americkej prvoplánovej doják ale celkem milej lidskej film. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Proč jsem tak ošklivý?" Kluk s obličejovou vadou nastupuje do školy a setkává se s odporem a posměchem ze strany spolužáků. S dětmi je to těžší než s dospělými, protože se ještě neumí přetvařovat a jejich reakce jsou upřímné, ne vždy potěšujícím způsobem. Auggie se společně se sestrou, rodiči a novými kamarády vyrovnává s přístupem okolí - a všichni k tomu mají co říct. Styl vyprávění, který dal každému prostor, mě bavil - dokonce mě film oslovil spíše svými vztahy, než samotným hlavním hrdinou. Na rozdíl od většiny diváků jsem neměla pocit, že by ze mě tvůrci tlačili slzičky a tlačili na pilu - příběh je odvyprávěn s lehkostí, s jakou jen můžete natočit film o klukovi s vadou obličeje. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Narodil se s vadou obličeje, podstoupil nespočet operací, aby vypadal alespoň tak, jak vypadá. Nemůže za to, nezmění to. „Možná my můžeme změnit, jak se na něj díváme,“ reaguje ředitel školy a divák moc dobře ví, o čem tenhle kousek je a bude. Auggie je přesto fajn kluk, kterého dosud vzdělávala doma máma Julia Roberts (jako vždy usměvavá a spolehlivá). Nyní přichází poprvé do školního prostředí, děti jsou samozřejmě svině, takže nejprve sedí ve školní jídelně sám, postupem času ale obklopený spolužáky. Mezitím se seznamujeme s pohledem druhých osob, takže záhy pochopíme, jak Auggieho vzhled ovlivňuje jeho sestru a další. Američané tyhle cukrkandlové kousky rok co rok potřebují a nutno podotknout, že i umí, výsledek ale potěší kdekoho svou lehkostí, procítěností i humorem, který samozřejmě potřebuje absolutně optimistické vyznění na všech frontách. Na dřeň nikdy nejdeme, několik scén je zbytečných nebo zbytečně dlouhých, ale vesměs převládá spokojenost. A toho času jedenáctiletý Jacob Tremblay jen potvrzuje, že je slušný talent. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

  • R. J. Palacio dostala inšpiráciu na napísanie knihy po tom, ako vzala svojho syna na zmrzlinu, kde videl dieťa s Treacher-Collinsovým syndrómom. Jej syn sa pri pohľade na tohto chlapca rozplakal. (Astonko)

Reklama

Reklama