Reklama

Reklama

Sedmá Sindibádova cesta

  • Česko Sedmá Sindibádova plavba (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sindibád, legendárny námorník a princ z Bagdadu, vypláva smerom k záhadnému ostrovu Collosa s nádejou, že tu získa vajce obrovského dravého vtáka. Toto vajce by mohlo pomôcť princeznej Parise, zmenšenej do veľkosti palca malým zlým kúzelníkom Sokurahom Torin Tchatcher), získať opäť normálnu veľkosť. Parise na ostrove oslobodí z magickej lampy Džina a spoločne s ním a Sindibádom bojujú proti Kyklopom, dvojhlavému dravcovi, ohnivému drakovi a kostre, oživenej Sokurahom. Aby Parisa mohla byť opäť zväčšená, musí poraziť všetky príšery. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (62)

Han22 

všechny recenze uživatele

Když jsem tak viděl vlkodlačí horor od Nathana Jurana se šedivým Kerwinem Matthewsem v hlavní roli, napadlo mě zkouknout jejich nejslavnší spolupráci - první Sindibádovku a zřejmě první regulérní fantasy. A zjistil jsem, že jsem tenhle díl nejspíše nikdy neviděl! Sindibád se po návratu z plavby má ženit s princeznou Parisou, ale zlý čaroděj Sokurah ji zmenší, aby ho donutil k ještě jedné výpravě - za džinem na ostrov kyklopů. Sindibád to ale netuší a myslí si, že jedou za lékem pro zmenšenou princeznu. Na ději, jeho logice a také výpravě se zub času hodně podepsal, nicméně pokud přijde na monstra, je to podívaná. Boj s kyklopem, dvojhlavý pták Noh, fantastický souboj s kostlivcem nebo souboj kyklop vs. drak to jsou scény, které berou dech i po mnoha desetiletích. Naopak takový džin, o kterého jde je celkem k ničemu, když Sindibád kupříkladu chce, aby ho dostal z jeskyně, přinese mu provaz. No za příběh tak tři, za efekty pět, vychází mi to na čtyři hvězdičky. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Jo! Totálně nejoldschoolovější ze Sindibádů. Bomba! Dobrodružná všem známá jízda námořníka Sindibáda roubená monstry pana Harryhausena. I když obrovskej kyklop s kopyty opékající jednoho z námořníků, vzteklí kostlivci nebo drak dnes vypadají srandovně, musím uznat, že mě to vůbec nesere a všechny je žeru i s navijákem. Sindibád bez debat rules! :)) ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu určitě úžasné, po trikové stránce se speciálními efekty novátorské (za to však vděčíme geniálnímu Rayovi Harryhausenovi). Zastaralým dojmem ale tento film mimo jiné s krásnou Herrmannovou hudbou nepůsobí ani dnes a to přesně po padesáti letech. Nikdy nezapomenu na Kyklopa lidojeda opékajícího Sindibádovi námořníky, obrovského dravého orla, válečného oživlého kostlivce nebo ohnivého draka, ale také na krásnou zmenšenou princesnu Parisu. Pěkná dobrodružná pohádka ze starých dob, první Sindibad a zřejmě i nejlepší. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vynikající Harryhausen, po příběhové stránce také velmi zajímavé a efekty jsou tady na zatraceně vysoké úrovni, fakt se mi to líbilo (protože když vezmu pro srovnání třeba Sindibádovu zlatou cestu nebo Souboj Titánů, tak ty působí v porovnání s tímhle mnohem zastaraleji, a to jsou mnohem mladší - to je ale jiný příběh). Ten příběh co je tady, sice místy působí trochu naivně, ale je tam spoustu zajímavých míst, nestvůr, soubojů a atmosféry a navíc byla princezna Parisa fakt ohromně krásná, takže za mě spokojenost, prostě příkladná dobrodružná pecka z let padesátých, která si vaší pozornost rozhodně zaslouží. Sice existujou i lepší dobrodružné filmy, ale tohle je velmi silný nadprůměr, krásně se na to kouká a je ohromná škoda, že se takové filmy dnes už netočí. Ještě bych vyzdvihnul skvělou hudbu a Kyklopa, opravdu jedna z těch vůbec nejpovedenějších Rayových prací. Co bych naopak moc nevyzdvihoval, to jsou špatné herecké výkony všech, ale docela se to dalo, když tam bylo to nádherný prostředí. 80%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Caro Harryhausenovej prace sa skriva v tom, ze vsetky tie uzasne stvorenie ktore vytvoril su akesi hmatatelne-zive. Docielit nieco podobne cgi animaciou hadam ani nieje mozne - prave preto zostanu vsetky jeho diela navzdy unikatme. Samotny film je ukazka krasneho staromodneho dobrodruzneho pribehu o hrdinovi a zlosynovi - a to spolu s Harryhausenovym umenim vytvara neopakovatelny, prijemny zazitok, v ktorom nezavazi len nostalgia, ale aj skutocna filmova zabava. Pre niekoho su tieto filmy uz za zenitom, pre niekoho su nadhernym zazitkom. Ja patrim k tej druhej skupine. (9/10) ()

Galerie (108)

Zajímavosti (10)

  • Model draka byl přes 3 stopy dlouhý a během finálního souboje měl chrlit oheň. Na to však nevyšly peníze. (PußyMagnet)
  • Když kyklop dává námořníky do klece, tak je klec otevřená a má výšku kolem 2,5 metru. První námořníci by bez problémů vylezli, než by je kyklop zavřel. (Dvorik)
  • V roce 2008 byl film vybrán k uchování v Národním filmovém registru USA jako kulturně, historicky nebo esteticky významný. (Terva)

Reklama

Reklama