Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

topi 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Stephen King se po neúspěchu jeho filmu nechal odradit a do dalšího se už nepustil. Maximum overdrive je totiž zábavné béčko přesně podle Kingova rukopisu a rovnou i v jeho režii. Klasické postavy a charaktery, které King tak rád popisuje v každé své knize se i tady nezapřou. Chlapík s kriminální minulostí, jeho vychcanej šéfík, nebojácná stopařka, maník, který prodává bible, zamilovanej páreček na svatební cestě, hysterická servírka, parta ochlastů, nebo mladej kluk, kterýmu mašiny zabily tátu.....a do toho spousta kamionů, aut a všemožných strojů terorizují tuto charakterově rozvětvenou skupinu, která se před kamiony ukrývá na benzínové čerpací stanici a rozhodnou se s vyšinutými stroji srovnat skóre. Prostě zábava, vypnout mozek a bavit se. Soundtrack obstarali australští AC/DC. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Od snímku,který režíroval sám veliký Stephen King,jsem čekal daleko víc.Možná mi dojem kazí to,že je až moc zřetelně vidět,jak King bere film hodně s rezevou a ne příliš vážně.Rozhodně se jedná o originální nápad,to bezesporu,ale pořád mi v tom chybělo něco,co by to všechno pořádně rozhoupalo.Celých 97 minut se nese v jednom tempu,které ani negraduje,ani neklesá,což vás po chvíli začne solidně nudit.Pár fajn ,,smrtí´´ je v tomhle případě jasnou věcí,to je ale asi tak,kromě již zmiňovaného originálního nápadu,vše. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako povídka je to dobrý, jako filmová povídka by to bylo taky dobrý. Z celého filmu je zcela evidentně jasné, že je to strašně natahovaný, aby to mělo tu správnou stopáž. Začátek se mi docela líbil – bankomat, kouč a automat na kolu, rozjetí parním válcem atd. - dobrý hororový propriety, ale pak už se to všechno omezí jen na kamiony a stává se z toho nuda, kterou osvěží jen novomanželka (tak nesnesitelná, až zábavná) a stopařka (tak nějak normální ženská, která těší tím, že nemá žádnou charakterovou „úchylku“, prostě je úplně normální). A ten závěr je takovej hrozně nijakej, ani nemáte radost, že to skončilo jak to skončilo, nijak s tím nesoucítíte. King by nebyl zas až takovej špatnej režisér, jen kdyby si napsal líp scénář a hlavně, kdyby si na celovečerní film vybral nějakou svou knihu a né krátkou povídku, kterou musí neúměrně natahovat. Takhle se docela dobrá zápletka, která by dobře fungovala v povídkovém filmu nebo nanejvýš v hodinovém díle seriálu, hrozně roztéká. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5 ...Brutálne najbéčkovitejšie béčko, kde suverénne najzaujímavejším aspektom je meno "režiséra" a tak isto aj scenáristu. Spočiatku je to sranda (zblbnuté stroje, uletené postavy,...), postupom času sa však z toho stáva nudný kolovrátok...Skrátka Kingov rozmar a úlet, ktorý si mohol dovoliť vďaka dobrej vôli producentov. Nie je to prúser, ale odporúčam len fanúšikom pokleslých žánrov a fanúšikom S.K. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Béčkový horor? A neupadli jste náhodou, když se vám kamion připletl pod nohy? Já vím, že King není zrovna nejlepší, je to jeho debut a taky poslední. Ale má neobyčejný náboj a originální děj. Navíc jsem v Jeseníkách dostal permici na vleky gratis, protože jsem jen tak vedoucímu řekl, že hudbu, kterou na sjezdovce pouštěli, je AC/DC. A tuhle kapelu znám jen z tohoto filmu. Navíc si v něm zahrála Yeardley Smith, která jen tak mimochodem mluví Lízu Simpsonovou. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku filmu, kdy se zvedá most nad řekou, sesune se ze zvedacího mostu i dodávka s polepem tvůrců hudby - rock 'n' rolloví AC/DC. (DruidKarel)
  • Pod hudbu k filmu se podepsali australští velikáni AC/DC, kterým zde zazní písně, jako jsou "Hells bells", "Who made who" a "You shook me all night long". (DruidKarel)
  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)

Reklama

Reklama