Reklama

Reklama

Skryté zlo

  • USA Bad Samaritan (více)
Trailer 1

Sean (Robert Sheehan) a Derek (Carlito Olivero) jsou dva zlodějíčci, kteří vykrádají domy, jejichž majitelé tou dobou večeří v restauraci. Sean se ale namočí do maléru – pro další krádež si vybere dům Calea Erendreicha (David Tennant), který u sebe vězní a týrá neznámou ženu. Sean by ženu rád vysvobodil, ale má kluk, jemuž nikdo nevěří, šanci v nerovném boji s bohatým psychopatem? (torture666)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (130)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jedná se o kvalitní Hororový Thriller, víc napínavý, než je moje guma u trenek. Opravdu, už dlouho jsem nebyl u filmu tak napjatý jako právě u Bad Samaritan. Nebylo místa, kde bych mohl vydechnout, z toho šíleného tempa, stále se něco dělo. Herci jsou sympatičtí, David Tennant zahrál psychopata na výbornou. Dalším velkým plusem bylo pro mě prostředí, hltal jsem každičký kousek, moderní vychytávky, super Maserati a dokonalá atmosféra. Jsou tu dvě scény, při kterých jsem se lekl tak, že se málem sesypal barák. Škoda jen, že to nebylo ještě více Hororovější či krvavější. Doporučuji, slabší pětička. (491. hodnocení) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Přestože mě příběh přes veškeré své nedostatky bavil, stopáž byla poněkud přepálená. Hodně přepálená. Zpočátku jsem si myslel, že ani nebudu mít komu fandit, protože dvojice bytařů (no, spíše domařů) byla zralá na to, aby se jejich kolena seznámila s mým moc čananým osmikilovým kladivem, a vrchní ujetý zmetek dělal všechno pro to, aby mu stejný kus nářadí rozlouskl lebku, nakonec se daly držet palce alespoň Katie. Při závěrečném bilancování nakonec nad všemi klady i zápory filmu převážilo to, že jsem se hodně dobře bavil, a tak jsem přihodil i čtvrtý kousek. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Řemeslně solidní thriller by mohl být kratší, čímž by vypadla hluchá místa. Pár scén napětí má, ať už se psem, objev oběti či závěr, ale jako celek je kolísavé. Osobně mi však nejvíce vadil hlavní hrdina Sean, jelikož udělat z něj naprostého debila nebylo nejšťastnější. A až do samého konce se sice snaží, jenže dělá botu za botou, což už nevypadá normálně, ale hloupě. Pochvalu si naopak zaslouží D. Tennant v roli psychopata, protože toho slizouna jsem mu věřil. Škoda, že sympatické postavy jaksi chybí a navíc k tomu C. Olivero vypadá jako Jan Kraus, což mne poněkud drtilo... Na jedno podívání dostačující. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dean Devlin je schopný producent a scenárista, a až jeho druhý režijní počin ho katapultoval mezi schopné režiséry. Vzdor příšernému názvu je to věru adrenalinový thriller s hororovou příměsí. Devlin nevsadil na žádné známé herecké kapacity, jména David Tennant a Robert Sheehan nikoho nepošlou do kolen, daleko známější herečka Kerry Condon je tou vězněnou obětí, vedlejší role také nejsou bezvýrazné, celý cast působí neokoukaně. Stěžejní nápad s objevem uvězněné mladé dívky není ani náhodou inovativní. A hra kočky s myší, respektive inteligentní psychopat vs maník, co mu narušil klid, pokoj a teritorium, to má ve filmovém vesmíru bezpočet variací. Devlin však učinil zázrak - film natočil zcela neotřelou formou a jeho styl má náznaky určité sofistikovanosti. Co mně naopak místy chybělo, byl cit pro některé vyhrocené scény, ty nakonec nevyzněly tak drasticky, jak by si bývaly zasloužily. Režisér a jeho herečtí svěřenci ale určitě nepolevoval, delší stopáž byla pokryta tak akorát spádem událostí. Slušně se zapracovalo na napětí. Mnozí ocení, že to nepřetéká krví a místo toho se sází na invenční ráz. Takže mně z toho vychází příjemné překvapení, film jsem chtěl původně dokonce obejít, tak moc neatraktivně na mě působil. A fakt bych se nezlobil za větší krevní průtok. Má to spolehlivý energický náboj, který diváckou pozornost dokáže udržet, režijně, scenáristicky a herecky je to na úrovni, příznivci sofistikovanějších thrillerů se pomějí. 10/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina v podstate nemala ani chybu. Zaujímavý, celkom originálny námet s množstvom celkom slušných zvratov, kde sa non-stop niečo deje. Lenže tvorcovia zrazu akoby po hodine zaradili spiatočku a použili smerom k záveru čoraz viac klišé, vrátane obligátneho vstávania z mŕtvych a nejakých tých zbytočných mega výbuchov. Čiže ako triler ide o slušný, mierny nadpriemer, zaujímavejšie je ale ono sociálne podhubie, kde imigrant a zároveň zlodejíček žije v skutočnosti prirodzenejší a šťastnejší život, než milionár s krásnymi milenkami. Určite potešil samotný záver a aj fakt, že divák po chvíli premýšľania začne uvažovať na tým, ako sa bude ďalej vyvíjať život hlavného hrdinu. No a David Tennant by mohol získať nejakú špeciálnu cenu za najlepšieho záporáka v komerčnom filme, ak niekoho napadne niečo podobné udeliť. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které řídí obě dvě postavy, je značky Maserati Quattroporte, které bylo pro film upravené, hlavně jeho přední část. (Kudly4)
  • Natáčelo se v Portlandu ve státě Oregon (USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama