Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinou, řítícím se z jednoho neštěstí do druhého je bývalý účetní Řehoř Maršíček, který se po infarktu, ze strachu před smrtí, rozhodne žít klidným, střídmým životem a dodržovat zásady zdravé životosprávy. Nekouřit, nepít, cvičit a jíst zdravě. Nastoupí na místo revizora nemocných a doufá, že v novém zaměstnání bude mít klid. Místo toho prožívá jeden nervák za druhým. Postupně bere za své jedno dobré předsevzetí za druhým. Řehoř propadne nezdravému jídlu, alkoholu a ženám. Mimoto postupně přijde o většinu životních jistot včetně střechy nad hlavou. Výsledkem je druhý infarkt, po němž si hrdina znovu slibuje, že vše napraví a bude žít zdravě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zoufale nevtipná >komedie< , zasluhující si pozornost snad jen za rozverně opilecké eskapády páně kontrolorovy... Ale on to František Husák asi zas až tak moc hrát nemusel, že... ;o] . . . Hm, tož jen za toho pana Řehořka ta druhá hvězdička, víc jich tohle vyčichlé liguéérééé nezaslouží ani při bodré nacamranosti... - - - - - (Poprvé spatřeno v pyžamu s podivem až v pozdním věku pijanském 29.7.2011 na >tv blablandoff< , hodnocení 585., komentář zde lehce posmutnělý jako devětadvacátý - 29.7.2011) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Námět už za těch několik let přestal být aktuální. A to je vlastně problém celého filmu, který ztratil na své aktuálnosti. Když František Husák coby kontrolor práce neschopných obchází své "pacienty", setkává se opravdu s výtkvětem tehdejší socialistické společnosti a zažívá nejeden trapas nebo nedorozumění, při setkání s nimi. Je to sice ve většině případech úsměvné, ale jen pro dobu, ve které to bylo natočeno. Za dobré herecké výkony a neobvyklý námět podpořený solidní režií to vidím na 60%. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Taková spíš pochmurná a hořká komedie od režiséra Jaroslava Papouška, který se proslavil trilogií o Homolkových. Františka Husáka si vybral i sem a obsadil ho do hlavní role. Jeho postava je jako na tobogánu, jednou dole, jednou nahoře. Na jeho příběhy a rvačku s životem se i díky dalším kvalitním hercům, docela dobře dívá, ovšem víc, než lepší průměr, to není. Nenáročný dramaticko úsměvný film. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tady spravedlivě řečeno musím jít s hodnocením níž. Není to rozhodně kvůli panu Husákovi, který se jednoznačně snaží dát do své role všechno své herecké umění. I další herci jsou oživením filmu, včetně paní Balzerové, Janžurové či Kemra. Nicméně příběh sám o sobě neutáhne celý dlouhý film. Komedií bych to nezval jen ve výjimečných chvílích. Většinou se ale momenty opakují a příběh spíše zobrazuje osamělého padesátníka, který má pocit, že mu život utíká mezi prsty. Stejně se ale na konec vrací k alkoholu a ženám. Pan Papoušek měl sice výborné komedie, ve kterých dokázal vytáhnout z minima maximum, například série o Homolkových, zvláště pak první dva díly, ale zde se mu stejný pokus ne úplně daří. Komediálních prvků je o mnoho méně. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hele, já ten film prostě nemám rád. To, jak Papoušek na svého antihrdinu háže jeden průšvih, nezdar, trapas, depku za druhým, a na konci dokonce naznačí, že přes křídla sbíječky před nemocnicí jeho duše odešla do nebes... Jako ano, existují takoví sralbotkové, kteří v duši mají touhu po vážné hudbě a souznění s vesmírem, ale v reálu se nedokážou zachovat jako chlapi, být sami sebou a říct rozhodné NE komukoliv, především ženským a chlastu, ale tady už mi to přišlo moc a za čarou. Za statistickou pravděpodobností. Jistě, něco si přivodil sám, spoustu věcí, ale jindy za to zase tak moc nemohl. Navíc se život skládá i z pozitivních a příjemných věcí, které tady jsou podány zase negativně... Nevím. Kemrova role mi přišla také hodně přes čáru. Panoptikum podivných „marodů“ je opět přehnané a hnané do extrému (Čepek, Heřmánek) a vlastně kromě suchého konstatování nic jiného nenabídne. Takže spíše taková přehnaná tragikomická balada, u níž je jasné, jak to skončí (haha, to snad ani ani není spoiler: rozhodně ne happy endem) a nic to moc nedá. Kromě depky a smutku. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v hotelu Ametyst na pražských Vinohradech, ulice Jana Masaryka 523/11, Praha 2. (peter4)
  • Na námětu a scénáři spolupracoval Vlastimil Venclík, který s tématem filmu měl dobré zkušenosti, protože byl jeden čas sám kontrolorem nemocných. (sator)
  • V nemocnici používají český kardiomonitor Tesla LKM 205 z roku 1978. (sator)

Reklama

Reklama