Reklama

Reklama

Queer as Folk

(seriál)
Trailer
USA / Kanada, (2000–2005), 65 h 52 min (Minutáž: 44–87 min)

Hudba:

Tom Third

Hrají:

Gale Harold, Thea Gill, Hal Sparks, Chris Potter, Peter Paige, Sharon Gless, Sherry Miller, John Furey, Robert Gant, Lawrence Dane, Victoria Snow (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(83)

Obsahy(1)

Reklamný kreatívec Brian pohrdá všetkým okrem sexu, ktorého si dopriava vždy a všade. Keď do svojho podkrovia pozve nezletilého a neskúseného študenta Justina, netuší, že z toho bude viac než len známosť na jednu noc. Dobrák Michael ako manažér v supermarkete tají svoju orientáciu, ale v reštaurácii svojej žoviálnej mamy Debbie a na vykričanej Liberty Avenue žije druhý, oveľa zaujímavejší život. Jeho vytočený kamarát Emmett holduje extravagantným tričkám a virtuálnemu sexu a po planom poplachu s pozitívnym testom na HIV sa rozhodne stať heterosexuálom. Našťastie len dočasne. Osud sa zahral aj so „suchárom“ Tedom, ktorý po drogovej kóme rázne prehodnotil svoje priority. Rovnováhu medzi teplými priateľmi z amerického Pittsburghu vyrovnávajú lesbičky Lindsay a Melanie, ktoré „majú dieťa“ s Brianom a vždy sú poruke s ramenom na vyplakanie či s teplou večerou... (arkis)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (86)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

83/83 Intenzivně jsem žila s tímhle seriál cca půl roku, zrovna když mi vyšla pauza mezi pozdějšími sériemi The L Wordu. A byla jsem okouzlena. Jako seriál je to velice komplexní a uspokojující i náročné fanoušky. Je zde mnoho atributů k detailnějšímu prozkoumání, ale stravitelné je to i jen jako pravidelná schůzka s oblíbenou partou. Milovala jsem párování Chrise Pottera a Hala Sparkse v 1. sérii a jelikož to nedopadlo, tak později to byl hlavní stín na celkovém vývoji. Nicméně nákup comicsu Rage a knižního průvodce k prvním třem sériím zase odehnal mráčky na mém čele. Ptáte se na srovnání s původní UK verzí? US to rozhodně vyhrává na celé čáře, včetně uvěřitelnosti. ()

LxLuthor 

všechny recenze uživatele

"You think you're a man, you're only a boy.." Vynikajúce... Perfektní herci, úžasná hudba a nočný život a k tomu veľa krásnych myšlienok. Päť sérii doslova zhltnutých v priebehu jedného mesiaca, to sa mi ešte naozaj nestalo. Prepracovaný dej, ktorý ma častejšie dohnal k slzám ako k smiechu. Veľmi málo vecí, ktoré by bolo treba vytknúť, a preto iba poďakujem za ten krásny čas s tebou QaF. Liberty Av., diner, Bri & Mikey, Vic & Deb, Justin, Em, Blake... thumpa thumpa continues ♥ ()

Reklama

MissJaded 

všechny recenze uživatele

The L Word v pánském provedení. Oceňuju, že pro roli Briana vybrali krásného chlapa a ne jak pro roli Shane anorektičku s raperskou chůzí. Tyhle seriály z našeho světa, který se vlastně vůbec nepodobá našemu světu, mě lákají. Jen na můj vkus až moc založené na sexu. A taky mě štve, že tihle seriáloví gayové a lesbičky, ať potkají kohokoliv - je homo. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Opakovaná anabáze, která se se mnou táhne u většiny seriálů: ze začátku to vypadá nadějně, pak dobré dojmy postupně vyprchávají, jsouce nahrazeny rozpaky, aby se nakonec zájem vytratil zcela a úplně. Dvě hvězdičky už se mi zdály jako příliš přísné, jakkoli bych to viděla spíš na ně, ale dvě a půl hvězdičky mi tady schází... Nápad to nepostrádá, dobré herce už vůbec ne a hudba v člověku budí touhu začít křepčit vzdor pozdním a k tomuto počínání neprosto nevhodným hodinám. Ale k čemu to všechno, když má člověk dojem, že sleduje dokonale nablýskanou a dokonale povrchní módní přehlídku, jejíž účastníci se procházejí a poposedávají se sofistikovaně znuděným výrazem v tváři a sklenkou v ruce. Povrchnost je slovo, které se mi pro charakterizaci téhle řady nešťastných a méně nešťastných příhod zdá nejvýstižnější. Nebudí to zájem, prožitek, vcítění, ztotožnění s postavami, nebudí to nic. Nezajímalo mě, co bude dál, bylo mi naprosto lhostejné, co a komu se přihodí v dalším díle a kdo si to s kým rozdá na kožené pohovce nebo předložce u krbu. Dalo by se říci, že vyleštěná a z drahých materiálů ukovaná forma pohltila obsah. Jenže to by napřed nějaký obsah musel existovat. ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Co říci ke svým 5*? Jako seriálovému diváku mi celých pět sérií Queer as Folk nic nechybělo. Naděje s přehnanou hloubkou jsem si nikdy nedělala; tu jsem našla snad jen u Six Feet Under (neřku-li Angels in America seriálem). Ale dost reklamy. QaF má pro mě správně odměřené dávky romantiky (ano, Brian & Justin), vtipu (že by Emmett? nejen on... - Teddy of course) a dramatu celkově. Všechny postavy jsem si bez výjimky oblíbila. No, a boj o "Gayopolis" v podobě Liberty Avanue mě v průběhu seriálu nenechal chladnou. Na závěr ještě pár subjektivních dojmů na obvyklé argumenty - (1) moc sexu, moc teploušského sexu, sex, sex, sex... Říkám, no a? Je to holt se vším všudy a na kvalitě seriálu mi to neubralo. Ale to už je zase problém něčeho (někoho) jiného, že (drazí "mravokárci"? (2) Naše země že není připravena? Amerika snad byla? (No, možná trochu víc...) A ptal se na to někdo? (3) Ozývají se hlasy i zevnitř, že QaF zobrazuje gay komunitu ve špatném světle... Co se na to vykašla? Kdyby heterácký chlap balil každý den novou "babu", budu se taky ptát, jestli to zobrazuje správný obraz heterosexuálního světa? A co je na chlapcích a dívkách (pamatuju i na Linds, Mel a Debbie, nebojte) vlastně tak špatného? Proč by se vzorní "homosexuálové" vůbec měli snažit zavděčit a zapadnout mezi "většinu"? Vždyť každý člověk je (nebo by měl být), individuální, ne? Nehledě na to, že seriál zobrazuje víc rovin - promiskuitní Brian x "Stapford Fag" Mikey a další... Zbývá už jen poslední otázka... :-) What have you done today to make you feel proud? *** Oblíbené postavy: Brian Kinney, Emmett Honeycutt, Melanie Marcus, Vic Grassi ()

Galerie (50)

Zajímavosti (30)

  • Peter Paige (Emmett) šel původně na konkurz kvůli roli Teda. Po skončení pak požádal, zda by nemohl přečíst i roli Emmetta. Lidé u přijímacího řízení byli jeho výkonem tak unešeni, že ho v příštím kole castingu nechali vybrat, jakou roli by raději hrál. (Wendy)
  • Po skončení produkce seriálu všichni herci shodně prohlásili, že by se k projektu již znova nevrátili, a to kvůli Halu Sparksovi, představiteli Mikeyho. (Dlee)
  • Debbie za celých 83 epizod sundá svojí paruku pouze jednou. (Dlee)

Reklama

Reklama