Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(10)

Obsahy(1)

Sexi Stuart má všetko a všetkých, vždy musí byť v centre pozornosti a nočný život na Canal Street si užíva plnými dúškami. Jeho najlepší kamarát Vince márne čaká na trochu náklonnosti. Stuart strieda partnerov ako ponožky, až kým nenatrafí na mladučkého Nathana, ktorý vtrhne do ich zabehaného života a odrazu už nič nie je ako predtým. Ani vo svete gayov však nie je všetko ružové – Vince má problémy s utajovaním svojej orientácie v práci, čo sa mu napokon nepodarí, a Nathana homofobické postoje rodičov dokonca prinútia k úteku z domova. Na tento 10-dielny seriál o homosexuáloch z Manchesteru o rok neskôr nadviazala rovnomenná americká verzia, ktorá okopírovala niekoľko motívov z britskej predlohy a potom sa vydala vlastným smerom. (arkis)

(více)

Recenze (21)

Plangi 

všechny recenze uživatele

K této britské „Q“ minisérii jsem se dostal jako většina až po zhlédnutí její známější americké verze, která je co do počtu dílů sice obsáhlejší, ale obsahem o to víc plytčejší. Po trochu rozpačitém začátku se rozběhl hodně zábavný kolotoč událostí okolo ústřední dvojice nejlepších přátel Vince a Stuarta. Seriálu nechybí správně „teplý“ vtip a spád, protagonisté nejsou jen emočně ploché figurky, takže není težké si je v krátké době oblíbit. P.S.: Za veliké plus považuji, že se série věnovala především komplikovanému vztahu Vince a Stuarta, než nabízející se laciné romanci mezi Stuem a Nathanem, k čemuž sklouzli amíci ve svém klonu. EDIT: Po druhém zhlédnutí zvyšuji na plný počet. ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle by opravdu nešlo... CO to má být za řeč??? Vůbec jim nerozumím... :-/ A ty vsuvky, jak tam pořád něco vysvětlují... Neohrabaní a vskutku nesympatičtí herci... No jo, je to takové britské a syrové, ale tohleto je na mě fakt moc... Kanadská verze je prostě luxusní, tohleto dílo jí nesahá ani po kotníky. Někde se začít muselo, já vím, respekt tvůrcům a velké díky za inspiraci k mému milovanému QAF Made in Canada. Omlouvám se všem fanouškům ( a že jich ani moc není, kdo by se divil, že). Jinak gay komunita má mou velkou podporu, jen prostě styl seriálu mi vůbec nesedí. A určitě mi přijde realističtější to, že si hlavní hrdina najde někoho jiného, ne že se dá dokupy se svým nej kámošem. :-) ()

Reklama

depony 

všechny recenze uživatele

Seriál z homosexuálního prostředí, kde minorita je majoritní a majorita minoritní ...:) prostě něco ze života ... kde někteří jsou krásní a obletovaní a jiní jsou škaredí a obletují ty krásné, kteří je nechtějí :) a když se tady navíc objeví zajda, který objevuje "krásu" queer společnosti ... udělá to víc zmatků a problémů než by bylo hezké :) ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

100 lidí, 100 názorů. Ten můj je, že je tohle naprostý průlom v queer seriálové tvorbě. První čistě gay seriál. Po prvním shlédnutí jsem nechápala, a byla přesvědčená, že už se ke mně nic takového nedostane. Ale znáte to, člověk míní... Oceňuju brity za to, že se do toho vrhli a udělali si z gay tématu srandu tak vážným způsobem. Nebo vážné srandovním způsobem? :) Ale rozhodně to nemyslím zle, právě naopak. Člověk se na to rád podívá, ale i když jsem americkou verzi viděla až jako druhou v pořadí, uchvátila mě mnohem víc. Ačkoliv jsem si vůbec nemohla zvyknout na jiný vzhled "stejných" postav, nakonec jsem uznala, že co britové nakousli, to v americe dovedli k dokonalosti. Pro nezasvěcence doporučuji vidět jako první tuto britskou verzi, podle reakcí okolí se to pak nejen lépe srovnává, ale dá vám to taky možnost oblíbit si původní sérii :) ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Taky jsem to viděl až po té americké, která mi na první pohled přišla vymazlenější - od castingu až po hudbu a technický zpracování (př. scény z Babylonu jsou filmařsky nesrovnatelný). Na druhou stranu mi je humor britské verze bližší, příběhová zhutnělost má taky něco do sebe. Kdybych hodnotil společenský přínos takového počinu, mají i britové pět hvězd. Kdybych měl hodnotit to, jak jsem se bavil, jsou na tom Američané líp. Stará/první láska holt nerezaví. PS: Z americké verze jsem viděl jen první sérii a nehodlám to měnit. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • Po ukončení seriálu sa chystala spin-off séria s názvom "Misfits", ktorá mala sledovať postavy Hazel (Denise Black), Alexandra (Antony Cotton) a Bernarda (Andy Devine). Tieto plány boli zrušené skôr, ako sa seriál dostal do výroby. (dwdb)

Reklama

Reklama