Reklama

Reklama

Třináctiletý Sam Cleary (Javon 'Wanna' Walton) má podezření, že jeho záhadně samotářský soused pan Smith (Sylvester Stallone) je ve skutečnosti legendární hrdina Samaritán, který byl před 25 lety prohlášen za mrtvého. Zločinnost je na vzestupu, město balancuje na hraně chaosu a Sam se rozhodne vylákat svého souseda z úkrytu, aby zachránil město před zkázou. (Prime Video)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (240)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Filmu jsem opravdu fandil, Averyho jsem si docela oblíbil a pro Stallona to působilo jako perfektní role. Fajn koncept, parádní obsazení, přijemná režie, avšak nezvládnutá dramaturgie se scénářem. Hodně věcí je tu prvoplánových, nevybudovaných, nezasloužených. Místy to má strašně konfliktní tón, u kterého nevím jestli má být karikaturní naschvál nebo ne. Celé je to na můj vkus až moc pitomé a nafouklé... donutit tvůrce párkrát přepsat scénář a vecpat to do 90 minut, aby scény měli víc než jeden důvod existence, tak by to bylo suprové Béčko, takto se jedná o příliš dlouhou nudu, která toho zas tolik nenabízí. 4/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda nečekal jsem, že mě bude na stará kolena Sly bavit, ale podařlo se. Je to jednoduchý, zlo - dobro a fanálový střet, proč vymýšlet nějaký voloviny, když tohle funguje a zatraceně dobře funguje. Jen mohl ten konec být vygradpvaný trošku více, ale líbila se mě ta špinavá atmosféra a docela jsem si říkal, že Sly asi rád má pořád něco na hlavě, když tam vesměs pořád  kapucínoval. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[15%] Od tohoto filmu jsem vůbec nic neočekával a ani mě neudivilo, že to nakonec místo do kin šlo na stream (Prime video). Už ani trailer mě moc neoslovil – prostě vidět Stallona v téhle superhrdinské roli s malým rozpočtem není nic pro mě. Chápu, že má Sly už svůj věk, ale to radši ať se pokusí natočit nějaký zajímavý béčkový thriller. V tomto filmu mě nebavilo snad skoro nic. Začátek ještě vypadal trochu nadějně, ale postupující budování vztahu Slye s tím otravným klukem vůbec nefungovalo. Záporáci jak smažky, špinavé ulice – což bylo samozřejmě námětem toho děje, ale mě to spíš iritovalo. To, že si to Slye rozdá s nějakými místními smažky za použití nějaké jeho super síly, která není ani zajímavá jde fakt mimo mě. Efekty nic moc, rozpočet je malý i když se sem tam objeví nějaká ta akce a třeba poslední třetina filmu je akčnější, ale když mě to nevtáhlo do děje, nebavily mě postavy ani zápletka, tak ani tu akci nedokážu náležitě ocenit. Stallone se jako herec zde možná snažil, ale ve špatném filmu. Snad ještě natočí něco solidního, klidně vedlejší roli, ale ne v tomto žánru. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Když smícháte celkem slušný koncept s nudným provedením, vznikne Samaritan. Sylvester Stallone si tady zahrál chlapíka, jenž má své superhrdinské dny už za sebou a snaží se dožít v míru. To se však podle očekávání nepovede a on musí znovu ukázat, že v něm ještě kousek síly zbyl. Problém je v tom, že je to docela nuda. S filmem mám hned dva problémy. První trefou do koulí je absence jakékoliv brutality. Tyhle typy snímků nejsou typickými superhero filmy a tak si můžou dovolit mířit na dospělejší publikum. Problém tedy tkví v tom, že tady se to vyloženě nabízí a já se nedočkal ani kapičky rudé tekutiny. Akce, i když jí není moc není vyloženě špatná, ale v některých scénách ty urvané končetiny a otevřené zlomeniny prostě chybí. (Zdravím seriál The Boys). Druhý problém mám s provedením. Od režiséra Overlord, jenž byla docela fajn žánrovka, bych čekal svižnější režii. Tentokrát jsem dostal docela zdlouhavou, ne moc zábavnou historku o tom, že i superhrdinové stárnou a pomočují se v noci. Když už mám dostat drama právě o tom, čekal bych větší razanci v napětí, lidském dramatu nebo aspoň náznaku toho, že mě postavy budou zajímat. Ale abych jen nenadával, tak samozřejmě samotný Sly má obrovské charisma a sám by utáhl i film o prodejci salámu v Bille. Pořád na to herecký má a většinu snímku si krade pro sebe. Škoda jen, že scénář i režie mu berou vítr z plachet. Dále docela potěší záporák, který je správně agresivní, nesympatický a většinu času, co stráví na obrazovce si tu zápornou roli fakt užívá. Akční scény jsou rutinně natočeny, přesto jich je však víc, než bych čekal.   Verdikt: Samaritan, jenž měl původně jít do kin, ale nakonec šel na stream (proč asi?), není vyloženě špatný film. Akorát doplácí na línou režii, rutinní akci a mění celkem zajímavý koncept v superhero žánru na béčkovou věc, která sice neurazí, ale druhý den si nebudete pamatovat, o čem byla. Chybí zde jakýkoliv náznak brutality, invence v akci či snaha trošku hlouběji prozkoumat charaktery postav. Stallone je klasicky super, jen je škoda, že nemá prostor ukázat víc. Dobrý herec je bez debat, ale hraje se špatnými kartami. Dobrý záporák a občas zajímavá bitka, tak zachraňují snímek od úplného odpadu. Daleko od něj, však není. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na Slye jak ubližuje lidem, místo toho jsem dostal Slye jak se hodinu vykecává s extra nesympatickým děckem. Cítil jsem se ublíženě. Poslední půl hodina už je zábavnější, ale pořád jen na úrovni obyčejného béčka které navíc napůl lavíruje mezi akční rubanicí a filmem pro děti, a je hyzděné přemírou nedobře provedeného CGI bordelu. 5/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • V 65. minúte nastáva scéna, kedy Joe (Stallone) aj s malým dievčaťom preskočí cez auto, prevrhne ho a ukryje sa zaň pred hodeným granátom. Takým, aký v minulých scénach dokázal vyradiť všetku elektroniku v okolí výbuchu. Tu však nevyradí ani len mobilné telefóny početných pozerajúcich sa ľudí, ktorí celú scénu na mobil natáčajú. (baclajean)
  • V 52. minutě odloží Sam (Javon Walton) mísu s ledem na gauč, ale v následujícím záběru je na stolku. (VášaVF)

Související novinky

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

15.08.2022

Studia MGM a Warner Bros. Pictures uzavřela novou několikaletou smlouvu, podle níž v budoucnu přeberou Warneři zodpovědnost nad mezinárodní (tedy mimo USA) filmovou distribucí MGM. To mělo doposud… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama