Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Han22 

všechny recenze uživatele

Můžu napsat totéž co k prvnímu dílu, ony oba filmy jsou naprosto rovnocenné. Už to není na pět hvězd, protože to zkrátka není děsivé, ale i druhý díl je připomínkou bezstarostnosti a pohody osmdesátých let. Krotitelé čelí opět byrokracii, zákazům, ocitnou se dokonce v blázinci, ale nakonec zachrání den. Je tu spousta vtípků o které se stará hlavně Bill Murray, sympatické postavy, hodně romantiky a pár suprových efektů. Příjezd Titanicu, řeka slizu nebo kráčející Socha svobody nemají chybu. A Vigo má opravdu šmrnc. Jediná výtka je k hudbě, kde geniální motiv je rozmělněn nějakým pošahaným hiphopem. Celkově stále pohodová neurážející zábava. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměl potřebu tuhle blbost vidět, ale když už jí dávali v televizi, tak jsem si řekl, že na to kouknu. No a udělal jsem blbost. To byla taková kravina. Jak to může mít tak vysoký hodnocení? Kdyť šlo o slabou komedii, s příšernými hereckými výkony. Jednu hvězdičku za Murraye a druhou za těch pár momentů, kde jsem se usmál, ale že jich nebylo moc. ()

Reklama

Madadajo 

všechny recenze uživatele

První díl je vyjímečný, ale druhý už pouze těží z námětu a sám nic inovativního nepřivádí. Pokračování slavného filmu to nikdy nemá lehké, ale pro producenty znamená jedno- nahrabat dolary na dobrém jménu prvního dílu. Jeho osud je poměrně předurčen, vydělá buď aspoň něco nebo hodně, bude ostudou prvního dílu nebo se mu směle vyrovná(či jej dokonce překoná, což je ale velmi unikátní). Tento film vydělal apoň něco, ale nyní, budiž mu země průměrnosti lehká. Amen ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasický prípad dvojok. Väčšie, vysokorozpočtovejšie, akčnejšie.....v tomto prípade ale pre dobro veci. Reitman sa konečne poriadne odviazal, do ulíc vypustil ženu s neustále vzpriamenou rukou a ja som v kine Hviezda v predpubertálnom veku nestačil zavrieť ústa a ani žmurknúť. Kupodivu táto klasika nestratila zo svojho čara ani dnes. Možno je to nostalgiou, možno tým, že klasický, oddychový trikový mainstream je v súčasnosti povedzme že v miernej kríze. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. On Our Own ,2. Supernatural - New Edition ,3. The Promised Land ,4. We're Back ,5. Spirit - Doug E. Fresh & The Get Fresh Crew ,6. Ghostbusters - Run D.M.C. ,7. Flesh 'N Blood - Oingo Boingo ,8. Love Is a Cannibal ,9. Flip City ,10. Higher and Higher ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Exteriéry stanice, kde měli sídlo krotitelé duchů, se natáčely na 14 N Moore St. v New Yorku, kde je požární stanice. Interiéry pak ve zrušené požární stanici Fire Station 23 – 225 E 5th St. v Los Angeles. (biker)
  • Ikonické auto Ecto-1, které vzniklo přestavbou sanitky Cadillac firmy Miller-Meteor pro první díl, se objevuje jen na začátku filmu. Naprosto zkolabovalo při natáčení scény na mostě, zablokovalo jeden jízdní pruh a způsobilo konflikt s policií. Pro další natáčení autoři upravili dalšího Miller-Meteora, který se použil pro zbytek filmu. Tomuto autu se pak obecně říká Ecto-1a a je vidět ve všech scénách "po renovaci", kde má na střeše více vybavení. Obě auta se dochovala, ale dlouhá léta chátrala bok po boku na dvoře studií Sony. V roce 2003 se původní Ecto-1 dočkalo renovace a posloužilo jako reklamní vozidlo pro novou videohru "Ghostbusters". V souvislosti s tímto filmem bylo ovšem vyrobeno ještě třetí Ecto-1. Od obou filmových aut se ale liší, přestože je to také sanitka Cadillac. Bylo postaveno firmou Eureka (a ne Miller-Meteor) a nebylo použito ve filmu, ale vzniklo pro show zábavního parku Universalu "Spooktacular", která se odehrávala ve světě Krotitelů duchů. V roce 2010 bylo prodáno v aukci soukromému sběrateli. (Stejšn)

Reklama

Reklama