Reklama

Reklama

Podvodník z Tinderu

  • Velká Británie The Tinder Swindler (více)
všechny plakáty
Trailer
Velká Británie, 2022, 114 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Na internetu ze sebe dělal magnáta, který obchoduje s diamanty a je pořád na cestách, a různé ženy pak obral o miliony dolarů. Některé z nich ale teď plánují odvetu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný True Crime dokument opět z Netflixu, který si Váš čas rozhodně zaslouží. Tvůrci Impostera a od Koťátek pracky pryč, což patří k mým oblíbeným servírují další nápaditý dokument s filmovým lookem a je to nářez. Příběh se zaměřuje na Izraelského podvodníka, který se představuje jako magnát diamantové společnosti a velmi inteligentně a fikaně "okrádá ženy" na Tinderu. Dá se říct geniální zločin, skvěle promyšlený a důkladně vystavěný, za který nehrozí příliš velký trest a zároveň si žije jako král. Na jednu stranu hajzl na druhou je mi sympatické, kolik práce za tím vším je. Pro ženy docela atraktivní né jen díky penězům ( dovolené, auta, 5hvězdičkové hotely, hadry, večírky apod), ale zároveň byl i gentleman, představoval dominanci, věděl, na co ženy slyší a byl i dokonalý manipulátor a svůdník, takže kšefty šly samy. Povedl se i Revenge třech dívek, které se rozhodly jít proti němu. Líbí se mi, že jsou použity i opravdové materiály ( videa, fotky), místy je dokument slušně napínavý, intenzivní i pěkně vygradovaný! za pomocí skvělé hudby. Kdo by to jen u dokumentu čekal, ale je to skvělá strhující a napínavá podívaná, u které nuda rozhodně nehrozí. Tohle se povedlo. Příběh 4/5, Akce 0/5, Humor 0/5, Násilí 0/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 4/5. 8/10. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(18D3/2024 | 13/2022) / Je super, že Netflix skúša s dokumentmi trošku experimentovať a preto nájdeme na streame všetky možné témy. Niekedy im to vyjde niekedy menej, ale tentoraz sa trafili. Atraktívny, dynamický a aktuálny dokument zameraný na riziko používania sociálnych sietí. Aj keď nepochybujem, že v minulosti sa podobné príbehy diali tiež, sociálne siete ponúkajú množstvo výhod ako scamy realizovať. V prípade Tinder Swindlera sa jedná o až takmer neuveriteľnú real life story, je to také moderné Catch me if you can kde v roli obetí vystupujú ženy. Nebudem sa tu púšťať do debaty akou mierou si za to dotyčné môžu same, to by vyžadovalo snáď až profesionálny rozbor. Dokument je originálny, svižný, moderný. Kto by mal záujem vidieť niečo podobné odporúčam tiež od Netflix produkcie filmík Fyre, o festivale ktorý sa nikdy neuskutočnil. (7/10) | EDIT: Aj na druhý krát veľmi zábavné. Profesionálny odrbávač. Akože musím mu uznať, že sa na tom vlastne dosť nadrel 'chudák'. (7/10) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

já bych to s tím velebením Simona (nebo jak se to vlastně jmenuje) úplně nepřeháněl, protože to je jen prachobyčejný zmrdeček, ale nutno uznat, že vychytané to měl solidně a moc dobře věděl co chtějí ženy slyšet.Tak trochu jsem jako mnozí další čekal dokument o pár blbkách zlatokopkách, které si naběhly, ale nakonec mi jich bylo celkem líto (minimálně té sympatické Norky určitě). Jasně,že kdyby to nebyl na oko boháč, tak mu nejspíš nenaletí - protože by ho nejspíš hned "swajply" do leva - ale ani v jedné z nich sem neviděl tu klasickou vypočítavou zlatokopku. Spíš naivní ženské hledající vztah, lásku a pochopení s trochou luxusu jako bonusem. Celé je to nicméně na ukroucení si hlavy už jen třeba nad tím co je všechno možné, relativně levou zadní a jak moc naivní někteří lidé dokáží být. Dát frajerovi kterého znám pár dní/týdnu stovky tisíc dolarů protože láska vole je fakt přehnané a těžko pochopitelné a uvěřitelné zároveň...70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost šílený dokument, který teď bourá Netflix. Je až zarážející, jak umí být někteří muži vynalézaví ve svých lžích a podvodech a kolik naivních žen jim na to naletí. Dokument se zaměřuje na několik z nich, které podlehly kouzlu izraelského prince Simona, který se prezentuje jako majitel firmy s diamanty. Po pár drahých večeřích a výletech byly schopné se zadlužit až na 100ky tisíc dolarů, jen aby mu pomohly z jeho "problémů." Ten penězi od jedné platil radovánky té druhé atd., prostě klasické letadlo. Naštěstí se na to přišlo a byl potrestán, ale to mu nebrání tuto činnost páchat dál a užívat si život plných radovánek. Prý okradl ženy po celém světě až o 10 milionů dolarů. Smutný příběh... "Každá akce má svou reakci." ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Láska cez Tinder je splneným snom nejednej ženy alebo muža. Čo ak sa ale z vášho vysnívaného princa po pár stretnutiach stane podvodník ba až priam zločinec svetového formátu. Prevedenie: Netflix ponúka návod ako dostať prachy so slaboduchých pipiek, ktoré v prvom momente oslní hrúbka fešákovej peňaženky a potom sú schopné ísť aj do nadľudských extrémov aby sa mu zapáčili. Chalan to urobil ukážkovo lebo nány mu peniaze posielali bez nátlaku a z vlastnej vôle a tak po piatich mesiacoch v kriminále si môže opäť užívať život naplno. Dokument je veľmi pútavo nastrihaný a natočený ale vo svojej podstate nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Dokonca aj holka čo mu naletela bola po pár dňoch nazad na Tinderi a tak zostáva iba povedať. Komu niet rady, tomu niet pomoci. 57% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V čase 18:00 je na pár sekúnd vidieť zábery z Košíc - výhľad z Mlynskej ulice na vežu Jakabovho paláca. (Cigalone)
  • Dokument byl zveřejněn 2. února 2022 a na jeho konci bylo uvedeno, že Simon Leviev je na Tinderu pořád aktivní. Krátce po vyšetřování Tinder Levieva zablokoval a prohlásil, že se na platformou nedostane ani s jinými alternativními nicky. (SpicyNugget)
  • Po odvysílání premiéry na Netflixu se na Instargramu objevila spousta falešných účtů Simona Levieva. (Ganka)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama